Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet ožu 20, 2025 12:00

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 177 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet sij 05, 2024 16:20 

Lažeš. Dogma kaže;

God is infinitely merciful. (De fide.)

Lažeš. Dogma kaže;

Membership of the Church is necessary for all men for salvation. (De fide.)

Zlostavljaš Hrkia a sam širiš hereze, što bi ono sa Apolinarijevom herezom nakon čega si morao umaći tako što si me stavio na ignor listu.
Zašto bi ti Hrki sad odgovorio na ovo ako sam daješ primjer intelektualnog nepoštenja.

Vrh

PostPostano: Pet sij 19, 2024 15:02 

Lažeš. Dogma kaže;

Lažeš. Dogma kaže;

ti Frane čitaš sve bukvalno ili ne do kraja?

ako je dogma koju citiraš tada kada je napisana glasila baš tako i bez nekih dodataka iznimki isl, , onda je sadašnji nauk KC u koliziji sa tom dogmom!! ( koja bi trebala vrijediti vječno!)
daj nam napokon sentencu te dogme iz nekog hrvatskog izvora, link isl.

ako sadašnji nauk KC nije u koliziji sa dogmpm o EENS , onda ta dogma ne glasi tako kako ju citiraš!!
Sredine ne može biti
Uglavnom , ti takvim citiranje dovodiš u nezgodan položaj dogme KC i njen nauk jer po tome ispda da jedno ne valja!!

Vrh

PostPostano: Pet sij 19, 2024 15:24 

ako je dogma koju citiraš tada kada je napisana glasila baš tako i bez nekih dodataka iznimki isl, , onda je sadašnji nauk KC u koliziji sa tom dogmom!! ( koja bi trebala vrijediti vječno!)

ako sadašnji nauk KC nije u koliziji sa dogmpm o EENS , onda ta dogma ne glasi tako kako ju citiraš!!
Sredine ne može biti
Uglavnom , ti takvim citiranje dovodiš u nezgodan položaj dogme KC i njen nauk jer po tome ispda da jedno ne valja!!

Fran je u pravu u oba slučaja. Eksplicitni pristanak na Katoličku vjeru je apsolutno nužan za spas duše svakog pojedinog čovjeka, i bez tog eksplicitnog prihvaćanja Katoličke vjere nitko se ne može spasiti.
Znači, nema Rahnerovih anonimnih kršćana, nema spasenja onih koji vjeruju u bilo što osim u Presveto Trojstvo i Boga Isusa Krista i sve dogme KC, nema spasenja protestanata, jehovaca, muslimana, mojsijevaca, hindusa, pačamamovaca, pogana itd a pogotovo ne ateista.
Druga je stvar to što mi ne možemo reći ni za koju pojedinu dušu da joj Bog to nije objavio makar u njenom smrtnom času na nadnaravna način, i da joj nije dao potrebnu milost da tu vjeru prihvati i ispovijedi.

Znači SVI koji bivaju spašeni su makar u posljednjim trenucima svoje zemaljske egzistencije makar putem krštenja željom članovi VIDLJIVE katoličke crkve.

Znači, za svakog čovjeka da bi bio spašen je apsolutno nužno da inter alia vjeruje i da NEMA SPASENJA IZVAN (VIDLJIVE) KATOLIČKE CRKVE.

Vrh

PostPostano: Pet sij 19, 2024 20:32 

Čitam točno onako kako piše, nikako drugačije. :| Kakve to izraze koristiš - bukvalno?! :roll: Nemoj tako jarane moj. :roll:

ako je dogma koju citiraš tada kada je napisana glasila baš tako i bez nekih dodataka iznimki isl, , onda je sadašnji nauk KC u koliziji sa tom dogmom!!

Jedino mjesto gdje se događa ta, kako ti kažeš "kolizija", jest tvoja glava. Nigde drugde nikakve kolizije nema.

Kaj ti to znači - sentencu?! :roll:

Sredine ne može biti

Nemoj fantazirati. Dogma glasi kako je i glasila. Pa nije to molekularna biologija. :roll:

Ili, si ti heretik. A jesi jer si napisao, citiram;

..nitko nije protiv milosrđa ali Božje milosrđe ima granice...

Nužnost biti član Crkve ( KC) ZA SPASENJE NIJE istina...

Vrh

PostPostano: Ned sij 21, 2024 11:48 

Lars je napisao/la:
Znači SVI koji bivaju spašeni su makar u posljednjim trenucima svoje zemaljske egzistencije makar putem krštenja željom članovi VIDLJIVE katoličke crkve.

Nisam sigurna na čemu se može temeljiti spašavanje željom? Spašavanje krvlju tj mučeništvom za vjeru u fazi katekumenata je razumljivo i utemeljeno no ovo željom mi nije jasno!?
Doduše postojanje Čistilišta daje neke preduvjete da bi takvo što bilo moguće i razumljiva je ljudska želja za spašavanjem sviju koji su nam na bilo koji način dragi, ali imamo li mi pravo ohrabrivati druge da ne postaju Katolici za života već da se pouzdaju u krštenje željom? Ja mislim da nemamo kao što nemamo pravo nikoga ostaviti u uvjerenju da ga Bog može spasiti iako ide opasnim smrtonosnim putem pa izgubi ovozemaljski život. Recimo u nekim državama postoje kazne za ne pružanje pomoći pa su neki koji nisu (fizički spriječili) pomogli suicidnim osobama bili izvođeni pred sud.
Bog jest svemoguć, ali zar ispunjava svaki (čudni i paradoksalni) prohtjev vjernika? Zzar neće i vjernik umrijeti uslijed pada s 20 kata kao i nevjernik?

Vrh

PostPostano: Ned sij 21, 2024 21:02 

Nisam sigurna na čemu se može temeljiti spašavanje željom? Spašavanje krvlju tj mučeništvom za vjeru u fazi katekumenata je razumljivo i utemeljeno no ovo željom mi nije jasno!?
Doduše postojanje Čistilišta daje neke preduvjete da bi takvo što bilo moguće i razumljiva je ljudska želja za spašavanjem sviju koji su nam na bilo koji način dragi, ali imamo li mi pravo ohrabrivati druge da ne postaju Katolici za života već da se pouzdaju u krštenje željom? Ja mislim da nemamo kao što nemamo pravo nikoga ostaviti u uvjerenju da ga Bog može spasiti iako ide opasnim smrtonosnim putem pa izgubi ovozemaljski život. Recimo u nekim državama postoje kazne za ne pružanje pomoći pa su neki koji nisu (fizički spriječili) pomogli suicidnim osobama bili izvođeni pred sud.
Bog jest svemoguć, ali zar ispunjava svaki (čudni i paradoksalni) prohtjev vjernika? Zzar neće i vjernik umrijeti uslijed pada s 20 kata kao i nevjernik?

U pravu si što se tiče toga da zbilja nemamo pravo ohrabrivati ljude da se mogu lako spasiti ili čak i da je uopće izvjesno da će se spasiti bez prihvaćanja Katoličke vjere. Ali isto tako ne treba ljude ostaviti u neznanju o nečemu što ih može potaknuti da što predanje mole za svoje pokojne koji do svog smrtnog časa nisu postali članovi Crkve. Ovdje su zaključak Tridenta i mišljenja Sv. Alfonsa Liguorija o krštenju željom.

http://traditionalcatholic.net/Traditio ... esire.html

Vrh

PostPostano: Sri sij 31, 2024 17:30 

Njemačka biskupija pod vodstvom istaknutog modernog biskupa koji prihvaća sve novosti iz novorimskog pastorala prvi put u 200 godina nema svećeničkog ređenja! Takva je žalosna budućnost https://www.quovadisecclesia.com/njemac ... g-redenja/

Vrh

PostPostano: Sri sij 31, 2024 17:42 

Njemačka biskupija pod vodstvom istaknutog modernog biskupa koji prihvaća sve novosti iz novorimskog pastorala prvi put u 200 godina nema svećeničkog ređenja! Takva je žalosna budućnost https://www.quovadisecclesia.com/njemac ... g-redenja/

Ali samo modernističke kvazicrkve, kakvu vodi taj jadni biskup i njemu slični.

Vrh

PostPostano: Sri sij 31, 2024 20:12 

Misliš biskupije, a ne "crkve". Nažalost neće se takav biskup zapitati da možda nije nešto u redu s njegovim pastoralom! Ne on će i dalje sumanuto primjenjivati sve što su heretički protestanti odavno primijenili i nisu imali nikakvog uspjeha. Zbog očajnih rezultata bi odavno bio smijenjen u svakoj organizaciji koja drži do rezultata.

Vrh

PostPostano: Sub vel 03, 2024 10:31 

Nedosljednost i nedostatak odgovornosti Učiteljstva nedvojbeno su uzrok velike nejasnoće kod vjernika koja ih dovodi u nevjeru! https://www.quovadisecclesia.com/nedosl ... -vjernika/

Vrh

PostPostano: Sri vel 28, 2024 15:43 

https://www.glas-koncila.hr/dr-piotr-ma ... u-varsavi/

Vrh

PostPostano: Ned tra 21, 2024 12:15 

https://www.bitno.net/vijesti/stotine-m ... na-zvanja/

Sa padom vjernika u Europi pada interes i za duhovna zvanja ( svećenike, redovnike).
Srećom, u Hrvatskoj nije toliki pad kao u zapadnoj Europi, posebice Njemačkoj. Mi se još držimo. :)
gornji link nam daje lijep , pozitivan primjer i svjedočanstvo.

Hrvatska i hrvatski korpus u susjednoj BiH je srećom nepresušni izvor novih sjemenišataraca, bogoslova, budućih svećeniia i redovnika.
Molimo svi za naše buduće i sdašnje pastire!

https://www.bitno.net/vjera/molitve/lit ... g-pastira/

Vrh

PostPostano: Čet svi 02, 2024 15:06 

hrki je napisao/la:
Hrvatska i hrvatski korpus u susjednoj BiH je srećom nepresušni izvor novih sjemenišataraca, bogoslova, budućih svećeniia i redovnika.

Nažalost, budući je Hrvata sve manje i u RH i u BiH ipak se ne može reći da su nepresušan izvor.

Vrh

PostPostano: Čet svi 02, 2024 21:39 

Hrvati u RH i BiH su nepresušan izvor, bez obzira koliko to u apsolutnim brojkama nije ogroman broj
Sam dolazak po Božjem nalogu Gospe u Međugorje , tu malu Hercegocinu ili politički rečeno Bosnu i Hercegovinu , je izniman znak za nas Hrvate i cijeli svijet
Iz Međugorja se širi velika Božja, nebeska svjetlost, u najmanju ruku iskra koja će promijeniti svijet
To mnogima nije vidljivo i jasno...kao i mnoge stvari u ljudskoj povijesti koje se nisu mogle nazrijeti da će se dogoditi dok se tek nisu vidljivo dogodile!

Ni Židovi, Izraelci u staroj prošlosti nisu bili velik narod, značajan po brojkama...bili su relativno malen narod ali su bili izabrani narod
Tako su katolici danas u svijetu izabrani narod...a posebno je u svjetlu ukazanja u Međugorju hrvatski katolički puk izabrani narod za ova vremena
To će se vrlo brzo pokazati...tada će biti puno jasnije o kojem velikom fenomenu se tu radilo

Vrh

PostPostano: Pet svi 03, 2024 14:29 

Fran je u pravu u oba slučaja. Eksplicitni pristanak na Katoličku vjeru je apsolutno nužan za spas duše svakog pojedinog čovjeka, i bez tog eksplicitnog prihvaćanja Katoličke vjere nitko se ne može spasiti.
Znači, nema Rahnerovih anonimnih kršćana, nema spasenja onih koji vjeruju u bilo što osim u Presveto Trojstvo i Boga Isusa Krista i sve dogme KC, nema spasenja protestanata, jehovaca, muslimana, mojsijevaca, hindusa, pačamamovaca, pogana itd a pogotovo ne ateista.
Druga je stvar to što mi ne možemo reći ni za koju pojedinu dušu da joj Bog to nije objavio makar u njenom smrtnom času na nadnaravna način, i da joj nije dao potrebnu milost da tu vjeru prihvati i ispovijedi.

Znači, za svakog čovjeka da bi bio spašen je apsolutno nužno da inter alia vjeruje i da NEMA SPASENJA IZVAN (VIDLJIVE) KATOLIČKE CRKVE.

Pozdrav!
Sto je vidljiva crkva?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 177 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata