Ako sam te dobro razumio, između redaka piše, kako ima spasenja izvan Crkve?!
Pored tolike duhovne ostavštine koju Crkva ima, svetog pisma, pored toliko Crkvenih otaca, Crkvenih naučitelja, sveca i svetica, pored toliko pobožnih i svetih svećenika, vrsnih teologa i duhovnih pisca, pored preko stotinu enciklika, crkvenih deklaracija, dokumenta Kongregacije za nauk vjere, pored papinih kateheza, katoličkih filozofa, Katekizma Katoličke Crkve i Denzingera, ti sugeriraš da bi katolik trebao konzultirati umjetnu inteligenciju?! Lol.

De sad ozbiljno: šta kaže tvoj dobri prijatelj Alen Fućak: ima li spasenja izvan Crkve ili nema?!

A šta kaže KKC od 1983. u odredbama 846-848??
Kaže da ima spasenja izvan KC!!...jasno i glasno se to kaže u najslužbenijem izvoru nauka KC...to je kao što sam znaš Katekizam KC!
Tebe sam više puta pitao da pojasniš koliziju između dogme na engleskom koju si više puta dao na forumu i službenog nauka KC
Kako si se stalno pozivao na tu dogmu, više puta sam te pitao šta su patristi , teolozi u prošlosti rekli kada su ih pitali: zašto nema spasa onima koji bez svoje krivnje nisu članovi KC i nisu kršteni...NIJEDNOM NISI ODGOVORIO!?
Ako se toliko pozivaš na tu dogmu ( koju btw. nijednom nisi protumačio u kojem kontekstu je rečena i koji je točno njeno tumačenje starih teologa) onda bi bio red da nam daš odgovore tih teologa šta su točno odgovarali, odnosno kako su branili i tumačili dogmu , KOLOKVIJALNO REČENO ENNS kada su ih pitali ono gore navedeno!
Forumaš Pints ti također lijepo pojašnjava, ali ti se "ne daš krstiti"
SVE drugo je puko trolanje i izvrdavanje sa tvoje strane