U srijedu - 28.11. od 14 sati je p. Ramos u crkvi sv. Duha u Splitu, a u četvrtak - 29. 11. ujutro u Anćela, a popodne od 14 sati u sv. Duha.
Nedavno sam došao u katedralu na ispovijed i stao u red koji mi se učinio najmanji jer sam došao manje od sat prije završetka ispovjedi .
U redu su bile većinom žene, nakon nekog vremena svećenik izađe iz ispovjedaonice i pozove sa kraja reda nekakvu valjda Maju, kaže da se naručila telefonski ili preko poruka nisam siguran.
Pošto je to sve potrajalo pomirio sam se da neću stići jer je svećenik svaki put izlazio i upozoravao da neće stići sve ispovjediti.
Kad je došao red na mene već sam htio otići jer vidim da je svećenik nervozan jer smo pet minuta zašli u prekovremeno, međutim on mi onako nervozno mahne: " ajde,ajde"..i ja uđem.
I sad pošto je meni za ispovijed inače dovoljno manje od minute a vrlo rijetko više i to samo ako me svećenik pita da pojasnim..,počnem se ispovjedati i nakon 10 sekundi me prekine( taman kad sam htio reći najteži grijeh) a da još nisam sve rekao i da mi vrlo kratko i nervozno neki savjet a pola ga nisam razumio jer je stranac , da odrešenje sve skupa 25 sekundi ...nikad brže.
Izađem i pogledam na vrata piše nekakav Ramos.
Iza mene je još bila nekakva ženska, nisam gledao da li ju je primio jer sam izašao van.