Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 29, 2026 22:34

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Uto stu 30, 2010 13:35 

Imam jedan problem. Radi se o jednoj meni dragoj osobi. Mi smo u prijateljskim odnosima. Osoba ide u crkvu svaku nedjelju. Nikada nije imala vezu i sad je počela izlaziti s jednom osobom. Meni to nikako nije bilo drago čuti, jer imam posebne osjećaje prema njoj. Kao da ju želim zaštititi od ljudi, a malo sam i ljubomoran, kao da mi je krivo i ne mogu prihvatiti da ju netko dira i ima za sebe. Probao sam shvatiti to na normalan način da je to njezina osobna stvar, ali nikako ne mogu prihvatiti tu realnost. Još nisam siguran dali je u vezi međutim svejedno me to muči već danima, ali ja se ne želim miješati i nemam pravo na to međutim nikako nemogu to prihvatiti i osjećam bol za njom koja zna biti neizdrživa. Danas imate svakakvih ljudi koji su većinom iskvareni i žele brzo ulaziti u odnose prije braka. Sve me to opterećuje. Inače sam dosta konzervativan. Počeo sam se moliti jer vidim da mi jedino Bog može pomoći.

Zadnja izmjena: Mihael; Uto stu 30, 2010 14:59; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto stu 30, 2010 14:13 

Ma meni se čini da si ti zaljubljen :D a tu će ti pomoći samo razgovor s tom dragom osobom . :wink: Molitva svakako pomaže alii stisni petlju i reci što misliš nađi priliku i nemoj puno smišljati unaprijed šta ćeš reći to će ti se dati u tome trenutku ostalo što smisliš sigurno ćeš zaboraviti ili neće biti prikladno . Pozdrav tebi Mihael i samo hrabro , pa nisi ti jedini s takvim problemom na ovom svijetu , svojevremeno sam ga i ja imao , ali ako ne uspiješ zapamti da ima još žena na ovom svijetu i da naš dragi otac ima možda neke druge planove s nama ili ti je namjenio možda neku osobu koju još nisi upoznao ..... :wink: .

Vrh

PostPostano: Uto stu 30, 2010 14:31 

alojzije je napisao/la:
Ma meni se čini da si ti zaljubljen :D a tu će ti pomoći samo razgovor s tom dragom osobom . :wink: Molitva svakako pomaže alii stisni petlju i reci što misliš nađi priliku i nemoj puno smišljati unaprijed šta ćeš reći to će ti se dati u tome trenutku ostalo što smisliš sigurno ćeš zaboraviti ili neće biti prikladno . Pozdrav tebi Mihael i samo hrabro , pa nisi ti jedini s takvim problemom na ovom svijetu , svojevremeno sam ga i ja imao , ali ako ne uspiješ zapamti da ima još žena na ovom svijetu i da naš dragi otac ima možda neke druge planove s nama ili ti je namjenio možda neku osobu koju još nisi upoznao ..... :wink: .

Ne želim lagati, ali ne mogu sad otkrivati detalje. Mi smo dobri prijatelji. Ona, a i ja ne želimo ništa više od prijateljstva. Problem je što ja osjećam prema njoj nešto posebno. Jako mi je draga i volim ju na neki poseban način međutim ne želimo ništa više od prijateljstva. Sve je bilo u redu dok ona nije počela izlaziti van što je na mene jako loše djelovalo, jer ju ipak na neki poseban način volim što je više od prijateljstva, ali ja si ne mogu pomoći. Jednostavno, taj osjećaj je jači od mene.

Vrh

PostPostano: Uto stu 30, 2010 18:25 

Kažeš ništa više od prijateljstva, a vjerojatno ju želiš voljeti na jedan drugačiji način, onakav kakva je čista ljubav, bezuvjetna, kakva je ljubav kojom nas Bog ljubi. Možda te zato smeta to zrno ljubomore koje osjećaš, jer misliš da je ono znak nekog nedostatka čiste ljubavi. Ali osjećaji su ionako prolazni, dok odluka za ljubavlju ostaje... Lijep pozdrav!

Vrh

PostPostano: Uto stu 30, 2010 18:40 

Mihael je napisao/la:
Danas imate svakakvih ljudi koji su većinom iskvareni i žele brzo ulaziti u odnose prije braka. Sve me to opterećuje. Inače sam dosta konzervativan. Počeo sam se moliti jer vidim da mi jedino Bog može pomoći.

Mihael,ja bi rekla da si zaista zaljubljen u tvoju prijateljicu..Bez obzira sto ste se medjusobno dogovorili,da necete vise od prijateljstva..Ona ti je draga..to potvrdjuje tvoj post..

Ali nesto drugo..ja sa sam majka vise kcerki,koje su se udale...Nisam znala za koga se udaju..nego sam pepustila Bogu da im bude ne pomoci..
Poznavala sam ja njih prije vjencanja..ali to nije to..Tek u braku se upoznaju pravo...i mi/ja sam kasnije bolje upoznala..i mogu ti reci da su svi ..prosjecno dobri...

A,sto se tice odnosa prije braka,to najvise lezi na tvojoj prijateljici...Jer, ONA ODLUCUJE..
Zasto sumnjas,ako ste bili dobri prijatelji..mora da je poznajes...Ako si sada tek spoznao,da ju zaista volis...kazi joj...!

Vrh

PostPostano: Uto stu 30, 2010 21:34 

Problem je u tome da ju ja nebi smio voljeti jer to spada u grijeh, a ipak ju volim. Ja bi htio da to ostane na razini prijateljske ljubavi, ali stvari stoje drugačije. Ne mogu ju prestati voljeti, a samim time radim grijeh. Ja bi htio da je drugačije, ali neznam kako promijeniti osjećaje prema njoj. Ovako sam ustvari u grijehu. Razumski to ne mogu riješiti.

Vrh

PostPostano: Sri pro 01, 2010 08:29 

Ne znam zašto bi bio grijeh nekoga voljeti, u nekoga biti zaljubljen?Nije to nauka Crkve niti moral Crkve.

Vrh

PostPostano: Čet pro 02, 2010 14:05 

Voljeti nekoga nije grijeh, ali ženiti se ne možeš baš sa svakim... 8)

Vrh

PostPostano: Pet pro 03, 2010 18:36 

Mihael je napisao/la:
Problem je u tome da ju ja nebi smio voljeti jer to spada u grijeh, a ipak ju volim. Ja bi htio da to ostane na razini prijateljske ljubavi, ali stvari stoje drugačije. Ne mogu ju prestati voljeti, a samim time radim grijeh. Ja bi htio da je drugačije, ali neznam kako promijeniti osjećaje prema njoj. Ovako sam ustvari u grijehu. Razumski to ne mogu riješiti.

Vidis brate..kako je tesko...Razum kaze...NE..a ludo srce...ne moze se smiriti i prihvatiti..
Cim ti sam kazes da cinis grijeh,ako je ("na takav nacin ljubis"),jer ljubav ne moze biti grijeh ako iskreno ljubimo..Ljubav moze biti grijeh...ako smo u braku, pa se zaljubimo u trecu osobu...
To se dogadja..Ne mozes protiv toga nista..Ili upoznas osobu,koja je u robbinskoj vezi,recimo do treceg koljena..Ta,ljubav mora da bude ( izbrisana)ako je zelja da posjedujemo tu osobu...za vise od ljubavi..
a iskreno voljei,ili na poseban nacin voljeti smije se i dalje..jer je to nas bliznji..a svakog bliznjega smo duzni voljeti...

Pokusaj za sada samo da se prepustis u Ruke Bozje...To je sigurno tezak proces,da nekoga izbacis iz svog srca,koga ljubis...treba proci vremena...
Tko zna ,da li i ona osjeca isto takvu vrstu ljubavi i prijateljstva kao ti..Mozda je i dobro sto je pocela da izlazi s drugim...ako ,ona to sve dozivljava drugacije...onda je za tebe to samo plus punkt...Ja vjerujem,da ces je ti i dalje ljubiti,ali ces shvatiti da i ona ima pravo na svoj izbor...Srce voli,srce boli...ali strpljenje,i pouzdanje u Boga...je od velike koristi..

Vrh

PostPostano: Ned pro 05, 2010 11:45 

Leja je napisao/la:
Mihael je napisao/la:

Vidis brate..kako je tesko...Razum kaze...NE..a ludo srce...ne moze se smiriti i prihvatiti..
Cim ti sam kazes da cinis grijeh,ako je ("na takav nacin ljubis"),jer ljubav ne moze biti grijeh ako iskreno ljubimo..Ljubav moze biti grijeh...ako smo u braku, pa se zaljubimo u trecu osobu...
To se dogadja..Ne mozes protiv toga nista..Ili upoznas osobu,koja je u robbinskoj vezi,recimo do treceg koljena..Ta,ljubav mora da bude ( izbrisana)ako je zelja da posjedujemo tu osobu...za vise od ljubavi..
a iskreno voljei,ili na poseban nacin voljeti smije se i dalje..jer je to nas bliznji..a svakog bliznjega smo duzni voljeti...

Pokusaj za sada samo da se prepustis u Ruke Bozje...To je sigurno tezak proces,da nekoga izbacis iz svog srca,koga ljubis...treba proci vremena...
Tko zna ,da li i ona osjeca isto takvu vrstu ljubavi i prijateljstva kao ti..Mozda je i dobro sto je pocela da izlazi s drugim...ako ,ona to sve dozivljava drugacije...onda je za tebe to samo plus punkt...Ja vjerujem,da ces je ti i dalje ljubiti,ali ces shvatiti da i ona ima pravo na svoj izbor...Srce voli,srce boli...ali strpljenje,i pouzdanje u Boga...je od velike koristi..

Lijepo napisano. Svaka čast.

Facts & Fiction - Melody D'Amour

http://www.youtube.com/watch?v=PLmJ_wk3 ... _embedded#!

Till the morning comes
I will hold you close into my arms...
Until the morning comes
Don't care about I leave you now...

...And when the sun arise
Remember me...

Melody d'amour...

Hear the sounds of love in dream...
Sounds of tenderness
Will clear up your heart
To changes your mind...

Melody d'amour...

Suddenly you'll feel brand new
Without doubt about the love
That I'll share again with you...

Till we meet again...
Promise me you'll carry me real truth
Until we meet again...
My heart belongs always to you...

And when the sun arise
Remember me...

Melody d'amour...

Hear the sounds of love in dream...
Sounds of tenderness
Will clear up your heart
To changes your mind

Melody d'amour...

Suddenly you'll feel brand new
Without doubt about the love
That I'll share again with you...

Vrh

PostPostano: Pet ožu 04, 2011 14:10 

Uputi ti tu dragu osobu na ovaj post, da vidi temu i sve će joj biti jasno.
Tako ćeš najprije doznat dali nešto vrijediš ili si odbačen.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 04, 2011 20:04 

crusader je napisao/la:
Uputi ti tu dragu osobu na ovaj post, da vidi temu i sve će joj biti jasno.
Tako ćeš najprije doznat dali nešto vrijediš ili si odbačen.

Kažeš ništa više od prijateljstva, a vjerojatno ju želiš voljeti na jedan drugačiji način, onakav kakva je čista ljubav, bezuvjetna, kakva je ljubav kojom nas Bog ljubi. Možda te zato smeta to zrno ljubomore koje osjećaš, jer misliš da je ono znak nekog nedostatka čiste ljubavi. Ali osjećaji su ionako prolazni, dok odluka za ljubavlju ostaje... Lijep pozdrav!

Tu lijepu poruku sam pospremio na hard disk već odavno. To je jedino što će ostati od svega.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata