Često pomislim kako bi bilo lijepo imati žensko društvo u vjeri za povremena okupljanja, razgovore o vjeri i životu, molitvu krunice ili povremeni odlazak na neku duhovnu obnovu, zajedničku molitvu za naše nakane... U mojoj župi postoji skupina žena koje zajedno mole krunicu, no to su uglavnom gospođe u godinama. S druge strane, prestara sam za odlaske na studentske vjeronauk i druženja mladih. Imate li prijedlog gdje upoznati društvo u 30-ima u Zagrebu?
Dok nisam upoznala muža i dok sam bila na jednoj katoličkoj stranici za upoznavanje, javilo mi se i dosta cura i bilo mi je zabavno komentirati iskustva na stranici, čuti kako je njima i sl., ali sad kad sam udana mislim da bi bilo čudno i neprilično da opet idem na stranicu za upoznavanje samo zbog upoznavanja frendica.
Inače imam ok društvo, nekoliko dugogodišnjih prijateljstava, no tom društvu vjera ne predstavlja puno, a meni sve više fali baš i ta komponenta i razgovoru i prijateljstvu.
Inače sam "basic" vjernik

, nisam ni u karizmatskom ni trad ni neos ni u nekoj drugoj zajednici.
Kod mene u župi smo ovo riješili tako da smo osnovali obiteljsku zajednicu koja se sastoji od 10-ak obitelji sa djecom mlađih i srednjih godina.
Sastajemo se jednom mjesečno i na tim susretima izmjenjujemo vlastita iskustva koja imamo u izazovima oko odgoja djece i vjere u obitelji. Svi smo povezani u jednu viber grupu i svakodnoveno komuniciramo. Žene iz zajednice imaju dodatno i svoju viber grupu u kojoj postaju zajedničke molitvene nakane, poticaje i sl.
Zajednica nije strogo formalizirana u smislu članstva i organizacije - hijerarhije (kako je to u drugim sličnim zajednicama koje si spomenula). Imamo samo jednog voditelja i župnika kao "pokrovitelja".
Ono što je dobro kod ovakve zajednice je što jedni druge potičemo na duhovni rast i pomažemo primjerima i savjetima kako živjeti vjeru u obitelji.
Ako takva zajednica ne postoji u tvojoj župi, probaj ju ti pokrenuti u dogovoru sa župnikom. Naš je župnik mladim obiteljima slao pisma da se priključe zajednici i pozivao ih prilikom blagoslova obitelji da dođu na mjesečni susret obiteljske zajednice.