Koliko ja znam,i koliko je meni poznato...u pravoslavnu crkvu mozemo ici,mozemo sudjelovati na Liturgiji...ali..
sv.pricest s pravoslavne strane ,nije nikome dozvoljena...tko nije pravoslavac...Dok,RKC ,je odobrila da se pravoslavci mogu u katolickoj crkvi priciscivati..
sara je napisao/la:
Ovo moram ispravit - Katolička Crkva dozvoljhava svojim članovima da se valjano pričešćuju u pravoslavnoj crkvi ukoliko su prisutni na misi, a nikako im nije moguće slaviti euharistiju i pričestiti se u katoličkoj crkvi. Pravoslavne Crkve, koliko mi je poznato, istu stvar ne dozvoljavaju svojim vjernicima.
Hvala ti draga Sara...
Samo nazalost ja nisam skuzila,sta je to sto si htjela "ispraviti"???
U ovome pitanju ne pise da li imamo priliku ici u Katolicku crkvu ili ne..nego,brat trazi informaciju...Ja nisam ta,koja mu moze ( ispravno odgovoriti),ali ja mogu iznesti sto ja znam..
Jasno da Boga mogu moliti uvjek i svugdje, no što je s ulazkom u pravolsavne crkve, jeli to za katolika sakralno mjesto?Da,u Pravoslavnu crkvu mozemo ici..i ukoliko nema u blizini Katolicke crkve bilo bi i pozeljno da idemo i prisustvujemo Liturgiji...u pravoslavnoj crkvi..
S,tim...
da nije moguce pristupiti Pricescu ...pod prilikom kruha i vina...