Ivančica je napisao/la:
Prije odluke o braku potrebno je od Boga moliti milost da upoznamo i prepoznamo onoga pravog, onoga kojega nam je Bog predodredio. Kada si siguran da si sa pravom osobom (jednostavno osjetiš Božiju prisutnost u toj osobi) a život donese probleme, ne preispituješ sebe i svoje odluke (šta bi bilo kad bi bilo itd.), znaš da je to Božiji put i da je jedini ispravan, moliš se i predaješ Bogu sve da on odluči kako je najbolje. Na žalost ima brakova sa krivim osobama, iz ovoga i onoga razloga...to je začarani krug...
Što se Nine tiče...mislim da je slijepo zaljubljena i čini mi se puno ranjivija od njega...nije ljubav prava ako se ti moraš mijenjati da bi drugi bio sretan ili još gore uz sav tvoj trud opet nije zadovoljan. Bog te je stvorio na svoju sliku i priliku i grijeh je sebe ne voljeti i ne cijeniti. Čemu neko zajedništvo gdje su očito obje osobe nesretne i nezadovoljne...mislim da ni Bog tada nije sretan. Prava ljubav je međusobno poštivanje, iskreno prijateljstvo i povjerenje, voliš ga sa svim njegovim manama, kao i on tebe, radite međusobno kompromise da život bude ljepši i lakši i naravno mijenjate jedno drugo ali u pozitivnom smislu jer vidiš i osjetiš da zajedno rastete.
Nadam se da je Nina shvatila da će sreću naći sa osobom koja će je istinski voljeti i željeti da zauvijek ostane takva kakva jeste

Da, najlakše je nekoga okarakterizirati "slijepo zaljubljen", ali život nije tako baš jednostavan.
Život je sve samo ne to.
I da, Nina je možda ranjiva, pretjerano ranjiva, isplakala je suza i suza, ali Nina zna do koga joj je bilo stalo i Nina zna da puno stvari nije trebalo biti onako kako je završilo.
Istina, puno puta bi se Nina osjećala nedovoljno dobra, usamljena, puno puta bi zaspala moleći za njega, a budila bi se u suzama je li joj poslao poruku... ali jedno vam mogu rec, životom svjedočiti da bi Nina dala sve na svijetu da on bude dobro. I danas ga se nakon pola godine sjeti. Srce je bilo jedini zalog koji mu je mogla dati i iako je završilo u milijun komadića, opet bi jer zna koliko je to sve bilo Bogu drago i zna da je on bio odgovor na njene molitve.
No, ima jedna stvar, a to je da je Bog svakoj duši dao dar slobodne volje. Svima pa tako i njemu.
A mi ljudi kao da zaboravljamo da sve što molimo u smislu dobra učinit će, samo neće prisiliti dušu na ono što ona ne želi.
Ako on neće, uzalud molim za Božje čudo, jer se ono zbog neopozivog dara i bezuvjetnog poštivanja svačije slobodne volje silom Božjom ne može iznuditi.
I to je naš Bog, i to je Ninina bol koja ne prestaje.
Moli ga, stoji pred raspelom, a iz srca joj izlazi - učini me po Mariji, a njega po Josipu da zajedno možemo životima svjedočiti koliko si velik.
A vjerujte - nemate pojma kako je teško kad iz srca u molitvi to dolazi, a ovdje i sada su neke druge situacije.