Citat:
Ne razumijem... Najveći napadi od strane Srba na Hrvate uopće, a ne samo na Stepinca, ako ne i skoro jedini, dolaze baš od onih Srba koji nisu nikad bili komunisti. Pa nisu Srpski komunisti proglasili krajinu i očistili srpski dio BIH od Hrvata, ili vršili policijski teror za vrijeme prve Jugoslavije. Nama su baš Srbi koji nisu komunisti smrtni neprijatelji. Ne kažem svi, ali SANU i sve što je vezano uz njene projekte Velike Srbije, a nema baš previše veze s komunizmom, i još manje ima korijene u komunizmu, do danas rovare protiv nas, i neće se umiriti dok nas ne pokopaju, riječima Strossmayera.
Sve to stoji za prošlost, ali danas više niti jedna ozbiljna politička opcija u Srbiji ne zagovara više ideju Velike Srbije, čak niti ova opcija koja je danas na vlasti, a sastavljena je od velikog broja samoproglašenih Četnika. Još me više zbunjuje, ako je Stepinac spasio veliki broj Srba u Hrvatskoj za vrijeme okupacije, za što postoje dokumenti, ne bi li onda barem šutili. Tako postupa mudar čovjek.
Citat:
Ja ne mogu shvatiti kakve veze ima spc s proglašenjem Stepinca svetim? Jasna mi je politika, pa i ekume nizam u tom kontekstu, ali zar će oni odlučivati o tome?
Kršćani se trebaju zbližiti i prevladati razlike, ako je to meni kao agnostiku jasno, kršćanu bi trebalo biti još više. Pa pogledaj muslimansku prijetnju Evropi, očito je to i papa shvatio i zato želi prekinuti višestoljetnu podjelu među kršćanima. A čelnicima i Katoličke Crkve u Hrvatskoj i SPC bi bilo bolje da sjednu zajedno i razgovaraju o Stepincu da se i taj problem riješi u kršćanskom duhu