Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 01:06

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet pro 24, 2021 10:25 

Samo da se nadovežem sa dva događaja,prije par dana za vrijeme Sv.pričesti vjernik krene na mjesto sa Sv. hostiom u ruci a svećenik za njim,do pola crkve,vrlo neugodno za sve,a čovjek pored mene kaže da je vidio svojim očima u susjednoj župi da je čovik vratio se na mjesto sa Sv. hostiom i stavio je đžep.
Mene zanima vaše mišljenje,zašto je čovjek stavio Živoga Isusa u đžep?Zašto je uopće išao na Sv.pričest ? Nemogu razumiti postupak ovog čovjeka?
B.B.

Tužni, "stvar" je u NE SHVAĆANJU ISTINE! Neki nisu krivi (mentalno osiromašeni), ali mnogi uopće ne vjeruju...Moj nećak npr. tvrdi da ne ide na Pričest je TO nije Isus. Kapiraš?
Da je npr. pod Misom malo manje čitanja iz Starog zavjeta koja se uopće ne dotiću s ničime iz Evanđelja za taj dan, a više da se TUMAČE detalji iz Evanđelja, smatram da bi za sve vjernike pod Misom bilo daleko poučnije nego slušanje - nekad zaista ne samo za katolika sporednih nego besmislenih detalja vezanih samo za Izraelce.
Nekada se, tih trenutaka, pitam jesam li ja u sinagogi ili u RKT crkvi.
I sam sam "trčao" za jednim takvim, koji je Hostio u ruci odneo u dno crkve. "Što radite"?- pitah ga. On šuti. - Smjesta stavite Hostiju u usta ili idem do velećasnog".
A on PREPOLOVI Hostiju, pola stavi u usta...
-"Sve, rekao sam" - a on će meni da će "ostatak" odnijeti kući. Progovorio sam tada tako glasno da sam se i sam uplašio a nogi vjernici okrenuli prema nama: - "Stavite i taj dio u usta. SMJESTA. I sad idem po svećenika" (Bila su još dvojica).
Žalosno, ali shvati još bitniju stvar: nisam samo ja uočio što taj čovjek radi! Samo sam ja reagirao, a da nisam? Smatram da i nema neke velike razlike između te osobe koja je nosala Hostiju i onih koji su to vidjeli kao i ja, ali MRTVI HLADNI - zašto? Možda i oni idu na Pričest iz navike!
Bog neka nas oslobodi ovakvog poimanja ne samo Pričesti, Tijela Kristova nego općenito VJERE koja je mnogima u crkvi samo...Zbilja, što? Zašto dolaze? Neke sam pratio, neke pitao kada idu na ispovijed. Tvrde da nikoga nisu ubili, ukrali, ne psuju...Dosta je za Božić i Uskrs. "Tako Crkva zapovijeda" - rekoše mi. A neke od tih osoba su "aktivi" primjeri vjernika - jer su pjevači u crkvenome zboru.
Sada valjda shvaćaš koliko je problema, daleko više nego mislimo.
A gdje su korijeni svemu tome? NEADEKVATAN vjeronauk u obitelji, pa u u školama, a onda sve dalje...

Vrh

PostPostano: Pet pro 24, 2021 12:35 

Samo da se nadovežem sa dva događaja,prije par dana za vrijeme Sv.pričesti vjernik krene na mjesto sa Sv. hostiom u ruci a svećenik za njim,do pola crkve,vrlo neugodno za sve,a čovjek pored mene kaže da je vidio svojim očima u susjednoj župi da je čovik vratio se na mjesto sa Sv. hostiom i stavio je đžep.
Mene zanima vaše mišljenje,zašto je čovjek stavio Živoga Isusa u đžep?Zašto je uopće išao na Sv.pričest ? Nemogu razumiti postupak ovog čovjeka?
B.B.

Zašto je svećenik išao za njim????

Vrh

PostPostano: Pet pro 24, 2021 13:19 

Zašto je svećenik išao za njim????

Vjerojatno je prekasno krenuo da bi bio ISPRED!
Koje pitanje... :(

Vrh

PostPostano: Pet pro 24, 2021 13:48 

Da,čovik je starije dobi,i sjeo na svoje mjesto kad mu je svećenik rekao da stavi u usta ,a tri duga reda za Sv.pričest gledaju, meni je bilo neugodno..
Ovdje leži odgovor zašto ne na ruku,jer mi (ljudi) slučajno ,namjerno ili zavedeni zloupotrjebimo povjerenje...Govorimo o živom BOGU,ne o nečem drugom....i moram priznati da mi jako smeta šta nema Sv.vode na ulazu u crkvu.Volio bih da piše iznad nje "da je mogući izvor zaraze",pa ko želi nek koristi....trljamo novac preko prstiu svaki dan,a ovo nam je uskraćeno...samo moje skromne želje......
DOBRO VAM DOŠLO BADNJE VEČER....
B.B.

Vrh

PostPostano: Pet pro 24, 2021 16:09 

Vjerojatno je prekasno krenuo da bi bio ISPRED!
Koje pitanje... :(

Ne razumijem uopće...
Pa i ja sam htjela na usta, nije išlo, kad sam uzela na ruku, nosila bih hostiju do klupe pa tamo stavila u usta. Onda sam negdje pročitala da je bolje odmah je staviti u usta pa sad tako radim, nisam nikad prije na ruke pa nisam bila upućena. Svećenik stoji i pričešćuje, zašto bi išao zamnom?
A pogotovo da se našao netko revan poput tebe, da ide zamnom i drži pridiku :oops:
Ljudi dolaze na misu posvetiti se Bogu iako ih očito ima koji prate druge...

Vrh

PostPostano: Pet pro 24, 2021 16:11 

Da,čovik je starije dobi,i sjeo na svoje mjesto kad mu je svećenik rekao da stavi u usta ,a tri duga reda za Sv.pričest gledaju, meni je bilo neugodno..
Ovdje leži odgovor zašto ne na ruku,jer mi (ljudi) slučajno ,namjerno ili zavedeni zloupotrjebimo povjerenje...Govorimo o živom BOGU,ne o nečem drugom....i moram priznati da mi jako smeta šta nema Sv.vode na ulazu u crkvu.Volio bih da piše iznad nje "da je mogući izvor zaraze",pa ko želi nek koristi....trljamo novac preko prstiu svaki dan,a ovo nam je uskraćeno...samo moje skromne želje......
DOBRO VAM DOŠLO BADNJE VEČER....
B.B.

Pa eto, ja je imam doma...
I tebi i svima blagoslovljen Božić!

Vrh

PostPostano: Uto pro 28, 2021 22:01 

Nakon Božića imam i neke dobre vijesti: prije smo razgovarali i o Rumunjskoj, istina bilo im je jako teško, ali sad nakon dva mjeseca Rumunjska izlazi uspješno iz 4. vala, dok se u "pametnim" europskim zemljama kraj pandemije niti ne nazire. Bolje od nas stoje i Srbija i Bosna i Hercegovina.. https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries Ako je sudeći po toj statistici s poveznice koja se vodi od početka, kako je moguće da zemlje s velikom "procjepljenošću" imaju sve više i više broja slučajeva zaraze, a zemlje s malim postotkom cijepljenja brže izlaze iz vala?
Ne želim biti zlobna (znam da više naših biskupa podržava stožer i mjere i cjepivo), ali statističko praćenje upravo govori da je problem širenja virusa - negdje u toj procjepljenosti. (?!?)

Vrh

PostPostano: Sri pro 29, 2021 11:53 

Eto, ne treba nam stožer, kad ih ima pametnijih...
Otkad je interneta nisu nam potrebni ni doktori, ni znanstvenici...
Međutim, restriktivne mjere su u svim okolnim zemljama, ništa se ne može bez covid potvrde, testove će morati plaćati sami, nećemo ni mi biti izuzetak.

Vrh

PostPostano: Sri pro 29, 2021 11:54 

Nakon Božića imam i neke dobre vijesti: prije smo razgovarali i o Rumunjskoj, istina bilo im je jako teško, ali sad nakon dva mjeseca Rumunjska izlazi uspješno iz 4. vala, dok se u "pametnim" europskim zemljama kraj pandemije niti ne nazire. Bolje od nas stoje i Srbija i Bosna i Hercegovina.. https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries Ako je sudeći po toj statistici s poveznice koja se vodi od početka, kako je moguće da zemlje s velikom "procjepljenošću" imaju sve više i više broja slučajeva zaraze, a zemlje s malim postotkom cijepljenja brže izlaze iz vala?
Ne želim biti zlobna (znam da više naših biskupa podržava stožer i mjere i cjepivo), ali statističko praćenje upravo govori da je problem širenja virusa - negdje u toj procjepljenosti. (?!?)

Za potpuniju sliku gledaj i broj umrlih i odnos prema broju zaraženih.
Srbija i BiH nisu zemlje koje vode uredne statistike o broju zaraženih pa su njihovi podaci upitne pouzdanosti.

Vrh

PostPostano: Sri pro 29, 2021 18:08 

Eto, ne treba nam stožer, kad ih ima pametnijih...
Otkad je interneta nisu nam potrebni ni doktori, ni znanstvenici...
Međutim, restriktivne mjere su u svim okolnim zemljama, ništa se ne može bez covid potvrde, testove će morati plaćati sami, nećemo ni mi biti izuzetak.

Da, kad se prošle godine pisalo da nas to sve čeka - to su bile teorije zavjere...

Otkuda uostalom potječe taj virus? Zašto nitko ne istražuje? Zašto mediji o tome šute?
A. Markotić još uvijek vjeruje da smo taj virus pokupili od wuhanskih šišmiša.

Ali ima znanstvenika koji drugačije misle...

Vrh

PostPostano: Sri pro 29, 2021 18:35 

Za potpuniju sliku gledaj i broj umrlih i odnos prema broju zaraženih.
Srbija i BiH nisu zemlje koje vode uredne statistike o broju zaraženih pa su njihovi podaci upitne pouzdanosti.

Oni vjerojatno ne testiraju zdrave ljude - čemu uopće trošenje novaca na to, kad ljudi bez simptoma ionako nikoga ne mogu zaraziti...

Naša statistika je zapravo katastrofično nepouzdana: u ukupan broj umrlih oni od početka ubrajaju sve one koji su umrli s nizom drugih bolesti, u poodmakloj dobi kad se smrt više ne može spriječiti, tako da realan broj umrlih od koronavirusa u RH nije nikako 12.500 ljudi, već samo oko 6% tog broja (prema nekim neovisnim znanstvenicima).

Neke zapadne zemlje imaju od ljeta vrlo velik broj slučajeva (daily new cases), a manji broj umrlih. Dva uzroka tome mogu biti:
1.) ili cjepivo djeluje
2.) ili je virus ipak oslabio (što službeni mediji ne žele priznati)
Ako je točno ovo 1.) onda su ti zaraženi u velikom broju ipak cijepljeni (jer da su necijepljeni onda bi više ljudi umiralo). Drugim riječima, cijepljeni su ti koji šire zarazu (mada su sami zaštićeni). A ne necijepljeni na koje se želi svaliti krivica.
Ako je točno ovo 2.) onda su u većem broju zaraženih necijepljeni, ali nije potreban više toliki strah jer ih manje i umire od toga (nego prošle godine).
Statistike zapadnih zemalja pokazuju ili jedno ili drugo. Ali nama mediji uvijek serviraju neobjektivne (selektivne) informacije ili spinove.

Npr. kad liječnik kaže: "Jedini izlaz iz ove gospodarske krize je veća procjepljenost." - liječnik tu izlazi iz svoje struke i iz svog znanstvenog područja i ulazi u političke spinove.
Za Nizozemsku, Veliku Britaniju i neke druge zemlje veća procjepljenost je značila zapravo veće širenje zaraza (> više bolovanja, više karantena) i više bespotrebnih mjera (lockdowna kojima se ne nazire kraj).

U vezi cijepljenja (iako nisam protivnik) Kongregacija za nauk vjere odredila se u prosincu 2020. da ono treba ostati dobrovoljno. Isto je odlučila i EU u siječnju 2021. da se u protivnom radi o diskriminaciji (jasno su rekli da necijepljeni na nikoji način ne smiju biti zakinuti u osnovnim pravima). Međutim, mnoge vlade su pokleknule pred pritiskom (čijim?), a nažalost i mnogi biskupi EU koji necijepljenima i netestiranima zabranjuju ulazak u crkvu, sakramente, pa i sam vjeronauk djeci... a da zato nemaju nikakve znanstvene opravdanosti.
Teško mi je reći da to nije bez grijeha... :(
https://www.quovadiscroatia.com/kardina ... -grijehom/

Vrh

PostPostano: Čet pro 30, 2021 12:30 

Da, kad se prošle godine pisalo da nas to sve čeka - to su bile teorije zavjere...

Otkuda uostalom potječe taj virus? Zašto nitko ne istražuje? Zašto mediji o tome šute?
A. Markotić još uvijek vjeruje da smo taj virus pokupili od wuhanskih šišmiša.

Ali ima znanstvenika koji drugačije misle...

To je pitanje za znanstvenike a ne za amatere.
Inače, nedavno je bio objavljen rad znanstvenika koji je cijeli život posvetio virusima i njegova je isto pretpostavka da je porijeklo životinjsko.
Kako bilo da bilo, na znanstvenicima je da istražuju.
Nažalost, puno ih ima što su pruzeli taj posao...

Vrh

PostPostano: Čet pro 30, 2021 12:46 

Oni vjerojatno ne testiraju zdrave ljude - čemu uopće trošenje novaca na to, kad ljudi bez simptoma ionako nikoga ne mogu zaraziti...

Naša statistika je zapravo katastrofično nepouzdana: u ukupan broj umrlih oni od početka ubrajaju sve one koji su umrli s nizom drugih bolesti, u poodmakloj dobi kad se smrt više ne može spriječiti, tako da realan broj umrlih od koronavirusa u RH nije nikako 12.500 ljudi, već samo oko 6% tog broja (prema nekim neovisnim znanstvenicima).

Neke zapadne zemlje imaju od ljeta vrlo velik broj slučajeva (daily new cases), a manji broj umrlih. Dva uzroka tome mogu biti:
1.) ili cjepivo djeluje
2.) ili je virus ipak oslabio (što službeni mediji ne žele priznati)
Ako je točno ovo 1.) onda su ti zaraženi u velikom broju ipak cijepljeni (jer da su necijepljeni onda bi više ljudi umiralo). Drugim riječima, cijepljeni su ti koji šire zarazu (mada su sami zaštićeni). A ne necijepljeni na koje se želi svaliti krivica.
Ako je točno ovo 2.) onda su u većem broju zaraženih necijepljeni, ali nije potreban više toliki strah jer ih manje i umire od toga (nego prošle godine).
Statistike zapadnih zemalja pokazuju ili jedno ili drugo. Ali nama mediji uvijek serviraju neobjektivne (selektivne) informacije ili spinove.

Npr. kad liječnik kaže: "Jedini izlaz iz ove gospodarske krize je veća procjepljenost." - liječnik tu izlazi iz svoje struke i iz svog znanstvenog područja i ulazi u političke spinove.
Za Nizozemsku, Veliku Britaniju i neke druge zemlje veća procjepljenost je značila zapravo veće širenje zaraza (> više bolovanja, više karantena) i više bespotrebnih mjera (lockdowna kojima se ne nazire kraj).

U vezi cijepljenja (iako nisam protivnik) Kongregacija za nauk vjere odredila se u prosincu 2020. da ono treba ostati dobrovoljno. Isto je odlučila i EU u siječnju 2021. da se u protivnom radi o diskriminaciji (jasno su rekli da necijepljeni na nikoji način ne smiju biti zakinuti u osnovnim pravima). Međutim, mnoge vlade su pokleknule pred pritiskom (čijim?), a nažalost i mnogi biskupi EU koji necijepljenima i netestiranima zabranjuju ulazak u crkvu, sakramente, pa i sam vjeronauk djeci... a da zato nemaju nikakve znanstvene opravdanosti.
Teško mi je reći da to nije bez grijeha... :(
https://www.quovadiscroatia.com/kardina ... -grijehom/

Biskup Uzinić:
Komentirao je i prosvjed protiv covid potvrda u Zagrebu. „To nije vjera, to je ideologija, ideologiziranje vjere, a onda to više nije vjera. Osvrnuo bih se na govor koji je jedan od redovnika izrekao. Poznajem ga i žao mi je što je krenuo u tom smjeru, ali u tom govoru se više prikazuje kao aktivist nego svećenik. Nemam namjeru tjerati nikoga da s oltara ljude poziva da se cijepe. To nije naše poslanje. Ne smijemo si dopustiti da govorimo ljudima da se ne cijepe i uključiti se u aktivizam jer to nije naše poslanje“, naglasio je nadbiskup.
„Reći ću samo jednu stvar koja je meni bila poticaj i da se cijepim, i da se trudim oko epidemioloških mjera, i da donosim određene odluke vezane za mjere za ponašanje u crkvi. Ja bih, kao katolički svećenik, puno radije da, ako je to potrebno, umrem zbog toga što sam se cijepio negoli da ja, zbog toga što se nisam cijepio, bilo kome uzrokujem bolest i smrt. To je kršćanski stav, to je stav na koji nas poziva Isus Krist, radije na sebe preuzima zlo negoli zlo čini“, pojasnio je mons. Uzinić.

Inače, ne mogu naći trenutno, no neki dan sam slušala biskupa koji je rekao da je nošenje Gospe po skupovima degradiranje vjere i slažem se s time, bilo mi je baš neugodno to vidjeti.
Skupovi gdje se pojavljuju slike Gospe i vješala, i ustaše i židovske zvijezde, nacisti i đihadisti i zazivanje novog suda u Nürnbergu, i prosvjedi protiv farmaceutske industrije i zahtjevi za konjskim lijekovima protiv glista koje proizvodi ta ista farmaceutska industrija.
Parole "Smrt fašizmu" uz klerikalne, bogobojazne političare koji se široko smiju i dobro zabavljaju dok u bolnicama umiru desetine ljudi od Covida. Vidjeli smo populističke huškače koji su na prosvjedu paradirali bez maske, a onda je poslušno navukli u avionu na putu u Bruxelles...
Tko tu radi razdor, pomutnju?
Likovi politike koji hoće svrgnuti vladajuće, likovi koji se po svaku cijenu žele eksponirati, likovi zabrazdili u teorije urote koje su već sva maštanja premašile, "revolucionari" nove pariške komune, antiimperijalisti, krajnja desnica, krajnja ljevica, kao i svugdje u svijetu kad je prilika za izaći na ulice, razlog je nebitan.
I masa, rulja, koja se uvijek nalazi u sporednoj ulozi, od kojih većina valjda misli da se "bori za pravednu stvar".

No, koji su to svećenici/ biskupi kod nas zabranili ulazak u crkvu bez covid potvrde?

Vrh

PostPostano: Čet pro 30, 2021 20:32 

Hvala ti, molim se da biskup Uzinić ne bude taj koji će prvi kod nas uvesti potvrde, kao što je to u Sloveniji i nekim drugim zemljama..

Ne dvojim da su njegove namjere dobre i iskrene, ali citirani iskaz temelji se na pandemijskoj propagandi, a ne na znanosti.
Npr. iskaz: "...negoli da ja, zbog toga što se nisam cijepio, bilo kome uzrokujem bolest i smrt." Taj iskaz temelji se na "propagandi" da samo necijepljeni šire bolest i uzrokuju smrt, a znanost je pokazala da isto mogu činiti i cijepljeni (kažu necijepljeni zaraze oko 38% svojih kontakata, a cijepljeni oko 25% - istraživanja u VB). Čak je i čelnik WHO upozorio cijepljene na oprez i na "lažnu sigurnost koju daju cjepiva" jer bi "zbog njihovog širenja zaraze netko mogao umrijeti". To je rečeno tako jasno i s takve visoke pozicije.

Što se tiče prosvjeda, indikativno je da u njemu sudjeluju više desničari, a lijevi zazivaju sve oštrije i oštrije mjere.. Tako je i u drugim zemljama: https://www.glas-koncila.hr/lijevo-cent ... romjerasi/

...»Prekrivanje lica maskom politički je čin.« Iako je ljevičar, on priznaje da je obveza nošenja maski bila zamišljena kao sredstvo pristanka, kao način da se usadi osjećaj solidarnosti i ideja da »zajedno moramo kroz krizu«. Takav znak raspoznavanja oduševljeno su prihvatili upravo ljudi lijeve političke orijentacije. Prekrivanje lica maskom, smatra Sidley, postalo je uočljiva etiketa političke pripadnosti: »Prizori razdora iz Donjega doma u kojem s jedne strane sjede maskirani laburisti, a s druge strane konzervativci (torijevci, op. a.) uglavnom bez maski, jasno pokazuju tu polarizaciju.«

Osim (ne)prihvaćanja maski, stupanj suglasnosti s ostalim ograničenjima također je ispolitiziran čin. Sidley traži razloge zbog kojih se ljevičari preferencijalno poistovjećuju s propagandnim porukama o brizi za drugoga, o zaštiti NHS-a ili sudjeluju u ritualu »pljesak za sestre«. Pritom se poziva na poznato upozorenje Matta Hancocka, bivšega ministra zdravstva, koji je studentima uputio (patetičan) poziv na empatiju: »Nemojte ubiti svoju baku.« U svemu tome Sidley vidi podsvjesnu želju političke ljevice da se »potkopa i konačno zamijeni kapitalistički sustav Zapada, da se ojača položaj države u životu pojedinaca, da se uvede univerzalni dohodak, zelena politika…«

*
Kod nas je na sceni i dalje "kognitivna disonanca" u medijima koja jako polarizira ljude i izaziva frustracije. Recimo, isti dnevni portal piše ujutro: "Omikron nije opasan, izaziva blage simptome", a navečer "Histerija oko omikrona, slijedi novi lockdown"... Ili druge novine: "Cjepivo je jedini izlaz iz ove krize", a nakon 2 sata "Velika Britanija unatoč velikoj procjepljenosti ima danas 10 000 hospitaliziranih"... Ovo je svjesna medijska manipulacija i "rat činjenica i propagande", te radi toga toliko ljudi ima skroz podijeljena mišljenja i nema zajedništva.
Evo, onaj prosvjed su neki mediji toliko ocrnili, svakome nalijepili etikete, nabacuju se blatom u lice... a to su naša braća kršćani. Zašto dopuštamo da nas takvim lažnim, ogovarajućim, klevetničkim napisima razdvajaju i siju u Crkvu sjeme razdora?

Crkvu čine i cijepljeni i necijepljeni, a hoće li doći do zabrane sakramenata jednima - koji to čine iz svjesnih moralnih uvjerenja - zar će ih cijepljeni nazivati teoretičarima zavjera, huškačima, nacistima i džihadistima? :roll:

Moja starija susjeda se cijepila i sada, 6 mjeseci nakon toga, čeka operaciju da joj odstrane lipom na nozi, nakupinu masnog tkiva, dobroćudni tumor veličine jajeta.. Saznala je ovih dana da je troje ljudi koji su se s njom cijepili isti dan također dobilo taj lipom (na drugim dijelovima tijela)...

*
P.S. Lijek ivermectin koriste neke zemlje (npr. Indija) i iznimno su smanjile broj smrtnih slučajeva (pogledaj njihovu krivulju! - skroz je ravna). Zbog zabrane osnovnih dvaju lijekova protiv covida (u samom početku pandemije) mnogi znanstvenici prozivaju vlade i one potkupljene farmaceute da "puštaju stotine ljudi da umiru na respiratorima, dok učinkovit lijek postoji". Prestrašno.
*

Vrh

PostPostano: Pet pro 31, 2021 12:16 

Evo ovo me prvo povuklo...Lipome ima više ljudi koje znam, ako postoji uzročno posljedična veza s cjepivom, prezentiraj znanstveni elaborat ili ne širi neprovjerene teorije. Još je ovo benigno, prvo je bio magnet u cjepivu, slike sa you tubea di im se na mjestu cjepljenja "lijepe" spajalice :DD , pa je bio čip kojim će nas kontrolirati Bill Gates i "reptili", pa je bila genetski smoothy koji će nam promijeniti gene, pa ćemo dobiti neplodnost i rak :DD ...Ako se svelo na lipom, super. Benigna tvorba raširena među pučanstvom, nije potrebno operirati je...
To bih ja nazvala pandemijskom propagandom.
Ovo ostalo, sudjeluju ekstremi i lijevi i desni. Prijatelj iz djetinjstva, koji je baš lijevo orijentiran, a ja desno, cijeli život se oko toga nismo posvađali. No, počeo me na whatsappy bombardirati teorijama, you tube uratcima, izjavama "znanstvenika", a ja mu odgovorim, kao i ovdje, i blokirao me na whatsappy. :?
Ovo, vidim da podrobno pratiš situaciju, kod nas i u svijetu :;
Ne zamaram se i ne pratim to.
Slušam naputke stožera i ponašati ću se po sugestijama.
Sve ostalo vodi u kaos i nerede.
Maska je korisna, već sam opisala situaciju iz moje firme, gdje se u autu zarazili oni koji su bili bez maske, kad je vozila osoba koja nije znala da je zaražena. Koji su imali masku, nisu.
U nekim zemljama, npr Japanu, godinama prije korone ljudi su nosili maske kod prehlade, zbog osvještenosti.
Nama smeta i testiranje, koje sam dugo imala, a stvarno je, ono, ništa. Što sve nisu smislili, da im iz mozga vade uzorke :D
Smiješno. Ljudi, nezadovoljni vladom, poltikom, sobom, uvijek nađu razloge za buniti se.
Da bi veterinarski lijek bio učinkovit za covid ( a proizvode ga isti protiv kojih se bune) priča je kao i da soda bikarbona liječi rak. I to je poteklo od doktora, pa je puno naivčina izgubilo bitku jer nisu htjeli kemoterapiju nego sodu.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata