Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 22:33

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 102 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub ožu 12, 2022 09:34 

Molitva za zdravlje nije ništa loše. Druga stvar je raditi od zdravlja svojevrsnu religiju, Crkva osuđuje "kult tijela kome bi trebalo sve žrtvovati" (KKC 2289). Ali zdravlje kao i sve milosti i dobra može biti predmet kršćanske molitve (usp. KKC 2010).

Isto tako i molitva za budućeg supružnika. Naravno da svaka molitva može biti pogrešna ako tražimo "budi volja moja" a ne "Budi volja Tvoja".
Prenijet ću svoje iskustvo. Dakle, ja sam dobro promišljao o pozivu i osjetio sam da je to bračni život. Ali nisam nalazio osobu s kojom bi "kliknuo" u tom smjeru, dok me svećenik na jednoj ispovijedi nije pitao a da li molim za svoju buduću ženu? To mi nije bilo na kraj pameti, ali eto kad mi je već svećenik to savjetovao, potrudio sam se iskreno shvatiti takvu molitvu.

Čovijek koji moli za bračnog druga, biti će u stanju otvorenosti, možda će se lakše odvažiti npr. na neke pozive na kavu ili sl. Ujedno će tražiti mudrost da izabere ispravno i da to bude u skladu s Božjom voljom. Izbor bračnog druga je slobodan izbor, neće pasti s neba mimo naše odluke i traženja, stoga trebamo promišljati o tome s Bogom i takvu molitvu proživljavati u svom životu.

Molitva za zdravlje, uspješnost, bogatstvo, dug život, dobrog bračnog druga itd. je briga za ovozemaljsko =( ono što zna Bog da nam je potrebno).

Isus je pokazao kako treba moliti i što je za nas najbitnije a sve ostalo će se nadodati.

Nije dobro obrnuti smisao ovoga pa moliti za dodana dobra i pritom naći opravdanje u onom ako je tako Božja vola.

Ako kaže da će nam se to ostalo nadodati onda je valjda jasno da te elementarne potrebe nisu cilj jer njih bez problema "ostvaruju" i pogani tj Bog besplatno daje dobre supružnike, bogatstvo, uspješnost, zdravlje i zlima.

Neko je molio za dobrog supružnika i misli da je to rezultat njegove molitve.
Neki ateista nije molio a isto je dobio to.

To su besplatni darovi koje ne ovise o nama i našoj molitvi ali ima nešto za što je rečeno da treba da molimo i treba da tražimo ali čak ni to ne ovisi o našoj molitvi.

Pa zašto onda molimo ako ništa ne ovisi o nama i da li treba da molimo? I kako da molimo?

Vrh

PostPostano: Sub ožu 12, 2022 19:48 

PSA: Katsus će za svetog Josipa dijeliti članarine pa se potrudite :)) :!: :idea:

Vrh

PostPostano: Pon tra 04, 2022 13:34 

Bro...za pocetak..takve stvari se ne traze :roll:
To se ili dogodi ili se pak ne dogodi. Vecini ljudi se, pak, ipak ne dogodi. No, nemoj na to crno gledat, gledaj na to kao na utjehu, samo si jedan od mnogih, lol.

Dosta sale. Na Katsusu ljudi kao i ti traze brak, sto je definitivno vrsenje volje svog mozga a ne vrsenje volje Bozije. Ironicno je trazit katolicki brak, ako bi se katolik po defaultu trebao prepustit volji Boziji i radit ono sto Bog zeli od njega, sto ne? Zamisli da trazis svecenicki poziv? :mrgreen:

E sad, kad smo ustanovili da Katolik ne trazi takvo nesto, mozes lako primjetit da vecinom i ljudi koji nisu Katolici takoder ne traze nesto takvo. Onaj tko trazi brak, kome je brak cilj, ubiti trazi drugu osobu da sprovede svoj cilj, tj iskorostava drugu osobu za postizanje svog ultimativnog cilja zvanog - brak, sto je jel u suprotnosti sa kreposti cistoce (ovo je vazno imat na pameti jer mnogobrojni ljudi su uvjereni da zive cistocu. Zamisli koliko trebas bit van realnosti da to umislis).Ljudi koji traze takvo nesto, zele brak iz razlicith pobuda; pritisak roditelja, drustva, kulture, raznorazne patologije, itd..
Nitko tko trazi brak ne zeli tebe, tj odnos s tebom koji ce s vremenom srast u bracno jedinstvo (sto je jedino normalno), vec traze nekoga tko se uklapa u njihovu viziju braka. Ako se medusobno uspijete dogovorit i zadovoljni ste; i drustvenim statutom i odgovarate si po pitanju maste ; nema problema, brak se dogovori. Vecina ih se tamo upravo zbog toga i brzo ozeni.
E sad, meni je osobno takav princip veoma los, i takvi "brakovi" su breme i eventualno s vremenom vode u samo podnosenje druge osobe, nista drugo, nikakvog braka tu nema. Pogledaj malo te ljude, jel ti izgleda kao da su "njih dvoje sad jedno"? :lol: procitaj malo sto je brak, kakva je narav braka i zasto je on sakrament, tj sto ga cini sakramentom.
Tako da, ako trazis brak odi tamo, sigurno ces nac nekog tko ti odgovara. No, imaj na umu da to nije katolicki brak, i to sto netko prode obred braka ne znaci da je u braku.....

Ja tražim ozbiljnu vezu i brak jer sam osoba sa invaliditetom (od rođenja) i nisam samostalan, treba mi netko tko bi me uzeo pod ruku, da mogu ići van i šetati se po gradu. To ne mogu sam. A osim toga volio bi napokon da se stvori prava ljubav i da imam nekoga tko će me voljeti bez obzira na moj invaliditet. Nikada ništa nisam imao sa djevojkom, as sada na pragu 34 godine napokon bi želio malo ljubavi i pažnje za početak, a brak ako dođe dođe. Ali ja tu vezu tražim zbog ljubavi i da bi bio prihvaćen od te jedne jedine osobe koja je otvorenoga uma i kojoj moj invaliditet ne bi bio problem.

Dosada mi ni jedna žena na internetu u skoro 5 godina potrage nije odgovorila ništa, sve me ignoriraju zato što uvijek iskreno napišem da sam invalid i opišem kratko svoju invalidnost (ako to ne napravim onda ispadam najveći lažov zato što je tajim) Da mi je bar jedna odgovorila nešto u stilu: "Bok, ja bi da se nađemo tu i tu a onda mi objasni svoju invalidnost pa da vidimo kako dalje" Nešto takvoga, ali ne kao da imam kugu. Moja Kuma je pitala svoju šogoricu koja radi u jednome mjestu ne toliko daleko od Zagreba, ona je pitala žene tamo da li bi išle u vezu sa mnom, da se jave i ni jedna se nije savila. Moja sestra je isto pitala okoli i također ništa od toga.

Na KatSusu sam imao isto iskustvo, niti jedna žena mi se nije javila, kako da ikoga nađem ako mi ni ne da ŠANSU da se vidimo uživo ili barem da se dopisujemo?
Nema od toga svega ništa. Ja NE MOGU ŽIVJETI SAM jer moj invaliditet mi to ne dopušta, živim sa bolesnim tatom, on pije 9 tableta i na pragu 80 godine života je. Mama mi je umrla 2013.
Sestra ima svoj život, a Kuma ima muža u početnom stadiju demencije s kojim se bori svaki dan.

Vrh

PostPostano: Pon tra 04, 2022 20:54 

Crusader, žao mi je zbog tvoje životne situacije i molim Boga da ti pomogne riješiti probleme i pronaći ljubav. A sad sa čisto ženskog stajališta, da ti odgovorim. Dok sam bila slobodna cura, nisam isključivala mogućnost veze sa osobom s invaliditetom. U kvartu je živio jedan dečko koji je bio slijep i ja sam dugo imala crush na njega. Često je pio kavu sam u istim kafićima kao i ja. Gledala sam ga kako je nježan prema svom peseku i mislila sam si "ako je tako nježan prema psu, kakav bi tek bio prema ženi" :)) Razmišljala sam da mu priđem i započnem razgovor, ali bilo me previše strah i sram i nisam htjela ispasti napadna :| Da smo se upoznali u drugim okolnostima, da nas je npr. netko predstavio jednom drugom, možda bi imala više petlje. Ovako je bilo previše čudno, nažalost.

Ali tvoje predstavljanje, oprosti mi na izravnosti... Ni ja ti ne bi odgovorila, sorry. Ne možeš u startu očekivati od žene da ti bude medicinska sestra. Mislim, možeš, ali onda će rezultat biti ovakav kakav već godinama je. Svi nosimo svoje križeve i imamo svoja sra*a u životu. Tvoje traženje ženama zvuči doslovno kao "ej aj uzmi još i moj križ na sebe, koji bome nije mali. Ne znaš ništa o meni, ne znaš moju osobnost, izgled, snove, nade, al ajde uzmi moj križ povrh svojeg kojeg imaš i pomozi mi ga nositi". To ti može samo Krist pomoći i samo te on takvom nesebičnom ljubavlju može voljeti. Od prosječne žene to je teško očekivati, a i malo nepravedno.
"Stavi svoj život, svoje nade i želje po strani i posveti se meni i mom bolesnom ocu i pomaži nama". Mislim, nemoj zamjeriti ali nije baš ponuda života.

Kakva ti je osobnost? Je li tvoj duh jači od tvog invaliditeta? Što ti nudiš jednoj ženi?

Željela sam iskreno napisati ovaj post, a ne upast u zamku tetošenja, tako da molim vas, gentlemen, leave your stones at the door.
:))

Vrh

PostPostano: Uto tra 05, 2022 10:43 

Dobro si to napisala, skoro i ja mislila nešto slično, ali odustala.

Vrh

PostPostano: Uto tra 05, 2022 22:25 

Crusader, žao mi je zbog tvoje životne situacije i molim Boga da ti pomogne riješiti probleme i pronaći ljubav. A sad sa čisto ženskog stajališta, da ti odgovorim. Dok sam bila slobodna cura, nisam isključivala mogućnost veze sa osobom s invaliditetom. U kvartu je živio jedan dečko koji je bio slijep i ja sam dugo imala crush na njega. Često je pio kavu sam u istim kafićima kao i ja. Gledala sam ga kako je nježan prema svom peseku i mislila sam si "ako je tako nježan prema psu, kakav bi tek bio prema ženi" :)) Razmišljala sam da mu priđem i započnem razgovor, ali bilo me previše strah i sram i nisam htjela ispasti napadna :| Da smo se upoznali u drugim okolnostima, da nas je npr. netko predstavio jednom drugom, možda bi imala više petlje. Ovako je bilo previše čudno, nažalost.

Ali tvoje predstavljanje, oprosti mi na izravnosti... Ni ja ti ne bi odgovorila, sorry. Ne možeš u startu očekivati od žene da ti bude medicinska sestra. Mislim, možeš, ali onda će rezultat biti ovakav kakav već godinama je. Svi nosimo svoje križeve i imamo svoja sra*a u životu. Tvoje traženje ženama zvuči doslovno kao "ej aj uzmi još i moj križ na sebe, koji bome nije mali. Ne znaš ništa o meni, ne znaš moju osobnost, izgled, snove, nade, al ajde uzmi moj križ povrh svojeg kojeg imaš i pomozi mi ga nositi". To ti može samo Krist pomoći i samo te on takvom nesebičnom ljubavlju može voljeti. Od prosječne žene to je teško očekivati, a i malo nepravedno.
"Stavi svoj život, svoje nade i želje po strani i posveti se meni i mom bolesnom ocu i pomaži nama". Mislim, nemoj zamjeriti ali nije baš ponuda života.

Kakva ti je osobnost? Je li tvoj duh jači od tvog invaliditeta? Što ti nudiš jednoj ženi?

Željela sam iskreno napisati ovaj post, a ne upast u zamku tetošenja, tako da molim vas, gentlemen, leave your stones at the door.
:))

Pa mogla si mu prići, ne bi ništa izgubila da jesi.

A gdje sam ja napisao da ja očekujem od žene da mi bude medicinska sestra? Nigdje.

Samo sam napisao da tražim ženu jer ne mogu živjeti sam i da prema tome (ako veza uspije) imam nekoga sa kim mogu izaći van iz kuće tako da me primi pod ruku jer bez pomoći ne mogu nigdje.
Ne, ja samo želim da mi žene barem online pruže šansu za prvi spoj.

I naravno da moram napisati ali i malo opisati svoj invaliditet da ne ispadnem lažov, jer kada bi se pojavio na prvom spoju ovakav kakav jesam a da nisam spomenuo invaliditet onda bi tek bilo problema. I tako i tako bi on bio prva tema na prvom spoju i da ga nisam spomenuo nigdje online. i to je to. Ako to tako većina žena shvaća kao što si ovo ti shvatila (potpuno pogrešno, nažalost) onda ja tu ne mogu ništa.

Moj duh je tako-tako, nekada jači a nekada slabiji od invaliditeta, kako koji dan.

Što nudim ženi ne mogu reći ovako samo.

Budući da nikada niti nisam bio sa jednom da uopće saznam što je ženama bitno kod prosječnog muškarca, odnosno potencijalnog budućeg partnera.

Nemam apsolutno nikakvoga iskustva sa ženama niti imam prijateljicu.

Tako da je za mene ovo sve novo i nema me tko usmjeriti u određenom smjeru što se toga tiče.

To je tip profila koji sam ja imao i privatno i na KatSus-u:

Ime mi je tako i tako.
Imam toliko godina osoba sam sa invaliditetom.
Treba mi pomoć kod hodanja (pridržavanje).

Kriteriji koji su mi najvažniji kod žene, dakle ovdje ide sve što mi je najvažnije od žene, primarno vezano uz karakter, da je dobra, osjećajna itd.

O meni:

Gledam te i te filmove, molim to i to ne volim ovo itd.

Itd. da skratim.

Dakle tipičan profil koji se ne razlikuje od drugih bilo na KatSus-u ili na drugim stranicama.

Znači ne shvaćam ja to kao: "E kada nađem ženu ona se mora žrtvovati za mene itd."

Nego shvaćam kao:
"Ajde da se neka javi i ako dođe do prvoga spoja ona ću joj ukratko objasniti svoju invalidnost jer će sigurno imati pitanja o njoj a dalje ćemo vidjeti kako bude."
To je jednostavno tako da bi to bila prva tema na prvom spoju.

I to bez da je ja namećem. Jer ako žena hoće biti samnom onda mora biti bar donekle sigurna da joj moja invalidnost ne bi bila na teret u startu.

Ili ako bi joj bila na teret, da u startu prekine samnom.

I kad-tad bi se našla jedna žena kojoj moja invalidnost ne bi predstavljala teret.

Tatu i ostalo nikada ne spominjem u tom profilu jer nije relevantno.

Moju situaciju sam tu spomenuo VAMA svima da lakše možete staviti u kontekst moju situaciju budući da me ne poznajete osobno a niti ja vas.

Ne bi ja živio sa tatom ako bi mi veza uspjela, nego bi se preselio kod žene jer one se ne bi mogla preseliti kod mene zbog tate.

Eventualno ako bi tata mogao ići živjeti kod moje sestre (iako to trenutno nije moguće jer trenutno obje moje nećakinje žive sa mojom sestrom).

Nadam se da je ovaj post barem malo razjasnio stvari.

Vrh

PostPostano: Sri svi 25, 2022 16:55 

Pa mogla si mu prići, ne bi ništa izgubila da jesi.

A gdje sam ja napisao da ja očekujem od žene da mi bude medicinska sestra? Nigdje.

Samo sam napisao da tražim ženu jer ne mogu živjeti sam i da prema tome (ako veza uspije) imam nekoga sa kim mogu izaći van iz kuće tako da me primi pod ruku jer bez pomoći ne mogu nigdje.
Ne, ja samo želim da mi žene barem online pruže šansu za prvi spoj.

I naravno da moram napisati ali i malo opisati svoj invaliditet da ne ispadnem lažov, jer kada bi se pojavio na prvom spoju ovakav kakav jesam a da nisam spomenuo invaliditet onda bi tek bilo problema. I tako i tako bi on bio prva tema na prvom spoju i da ga nisam spomenuo nigdje online. i to je to. Ako to tako većina žena shvaća kao što si ovo ti shvatila (potpuno pogrešno, nažalost) onda ja tu ne mogu ništa.

Moj duh je tako-tako, nekada jači a nekada slabiji od invaliditeta, kako koji dan.

Što nudim ženi ne mogu reći ovako samo.

Budući da nikada niti nisam bio sa jednom da uopće saznam što je ženama bitno kod prosječnog muškarca, odnosno potencijalnog budućeg partnera.

Nemam apsolutno nikakvoga iskustva sa ženama niti imam prijateljicu.

Tako da je za mene ovo sve novo i nema me tko usmjeriti u određenom smjeru što se toga tiče.

To je tip profila koji sam ja imao i privatno i na KatSus-u:

Ime mi je tako i tako.
Imam toliko godina osoba sam sa invaliditetom.
Treba mi pomoć kod hodanja (pridržavanje).

Kriteriji koji su mi najvažniji kod žene, dakle ovdje ide sve što mi je najvažnije od žene, primarno vezano uz karakter, da je dobra, osjećajna itd.

O meni:

Gledam te i te filmove, molim to i to ne volim ovo itd.

Itd. da skratim.

Dakle tipičan profil koji se ne razlikuje od drugih bilo na KatSus-u ili na drugim stranicama.

Znači ne shvaćam ja to kao: "E kada nađem ženu ona se mora žrtvovati za mene itd."

Nego shvaćam kao:
"Ajde da se neka javi i ako dođe do prvoga spoja ona ću joj ukratko objasniti svoju invalidnost jer će sigurno imati pitanja o njoj a dalje ćemo vidjeti kako bude."
To je jednostavno tako da bi to bila prva tema na prvom spoju.

I to bez da je ja namećem. Jer ako žena hoće biti samnom onda mora biti bar donekle sigurna da joj moja invalidnost ne bi bila na teret u startu.

Ili ako bi joj bila na teret, da u startu prekine samnom.

I kad-tad bi se našla jedna žena kojoj moja invalidnost ne bi predstavljala teret.

Tatu i ostalo nikada ne spominjem u tom profilu jer nije relevantno.

Moju situaciju sam tu spomenuo VAMA svima da lakše možete staviti u kontekst moju situaciju budući da me ne poznajete osobno a niti ja vas.

Ne bi ja živio sa tatom ako bi mi veza uspjela, nego bi se preselio kod žene jer one se ne bi mogla preseliti kod mene zbog tate.

Eventualno ako bi tata mogao ići živjeti kod moje sestre (iako to trenutno nije moguće jer trenutno obje moje nećakinje žive sa mojom sestrom).

Nadam se da je ovaj post barem malo razjasnio stvari.

gledaj prijatelju nacin na koji razmisljas je malo naivan.
zene gledaju top 10 do 20% najboljih muskaraca .
u najgorem slucaju ce uzeti nekog u svom rangu.
ispod sebe gotovo nikad.
online dating je jos puno puno gori jel svi lazu i sve se svodi na profilnu sliku.
znaci pravo pitanje je sto ti trenutno mozes da ponudis?
fizicki izgled , primanja , stan, financijsku sigurnost, status... to se uglavnom gleda izmedju 20 i 40 god.
ako nemas nista od toga moraces se jos malo strpit, jos koju godinu jel nakon 40te zenama isto dramaticno pada vrijednost , pogotovo ako nisu previse zgodne.
e tu se vec mozda da nesto naci.
za to vrijeme radi na sebi.... (mozda i nesto nasljedis)
danas je skroz normalno da prosjecni muskarci ne mogu naci zenu a kamoli ispod prosjecni.
ne mislim nista lose sa tim jednostavno je tako.
ja sam ispodprosjecnog izgleda iako fizicki 10/10 ,imam 40 god prosjecnog materijalnog stanja i nikad nisam imao curu.
kad sam bio mladji jednostavno im se nisam svidjao a sada je ipak malo drugacije. svako malo mi se neka nudi. ne mogu vise ni one birati lol ....
ponekad iste te koju su 10 godina prije bile potpuno hladne haha.
sada se meni vise ne da .
kad se naucis na sebi radit to postane nekako bolja opcija nego traziti nesto od nekoga.
nije nikad lako doduse.
igraj se na kompjuteru budi najbolji na nekoj online igri ili medju boljima , treniraj ono sta mozes, budi na dijeti, moli se , nadji nesto gdje mozes biti dobar ili barem napredovati.
doslovce nadji neki minimum di ces stvarno bit dobar...
pa lako za dalje.
a kad vec dodje zena ili zenska paznja vidjeces da nije ni to nesto posebno , moze se i bez toga ...
sretno !!!

Vrh

PostPostano: Čet svi 26, 2022 11:30 

gledaj prijatelju nacin na koji razmisljas je malo naivan.
zene gledaju top 10 do 20% najboljih muskaraca .
u najgorem slucaju ce uzeti nekog u svom rangu.
ispod sebe gotovo nikad.
online dating je jos puno puno gori jel svi lazu i sve se svodi na profilnu sliku.
znaci pravo pitanje je sto ti trenutno mozes da ponudis?
fizicki izgled , primanja , stan, financijsku sigurnost, status... to se uglavnom gleda izmedju 20 i 40 god.
ako nemas nista od toga moraces se jos malo strpit, jos koju godinu jel nakon 40te zenama isto dramaticno pada vrijednost , pogotovo ako nisu previse zgodne.
e tu se vec mozda da nesto naci.
za to vrijeme radi na sebi.... (mozda i nesto nasljedis)
danas je skroz normalno da prosjecni muskarci ne mogu naci zenu a kamoli ispod prosjecni.
ne mislim nista lose sa tim jednostavno je tako.
ja sam ispodprosjecnog izgleda iako fizicki 10/10 ,imam 40 god prosjecnog materijalnog stanja i nikad nisam imao curu.
kad sam bio mladji jednostavno im se nisam svidjao a sada je ipak malo drugacije. svako malo mi se neka nudi. ne mogu vise ni one birati lol ....
ponekad iste te koju su 10 godina prije bile potpuno hladne haha.
sada se meni vise ne da .
kad se naucis na sebi radit to postane nekako bolja opcija nego traziti nesto od nekoga.
nije nikad lako doduse.
igraj se na kompjuteru budi najbolji na nekoj online igri ili medju boljima , treniraj ono sta mozes, budi na dijeti, moli se , nadji nesto gdje mozes biti dobar ili barem napredovati.
doslovce nadji neki minimum di ces stvarno bit dobar...
pa lako za dalje.
a kad vec dodje zena ili zenska paznja vidjeces da nije ni to nesto posebno , moze se i bez toga ...
sretno !!!

Površnog li i mizernog razmišljanja i ti bi nekog savjetovao...

Vrh

PostPostano: Čet svi 26, 2022 12:33 

Valjda smo svi svjesni da nema teorije naći onu pravu ljubav na način kakav se očekuje. Veza počinje UPOZNAVANJEM. Slijedi rađanje PRIJATELJSTVA, zapažanje vrlina i mana. Sve uz druženje - fizički, ali eto, može i preko Neta, ali TKO može biti siguran u istinitost i iskrenost osobe s druge strane virtualne veze? Ali...Iskrenost mora biti obostrana, jel`tako?
Svi ovdje svaćamo da se ljubav ne traži na ulici, na Netu nego se ona RAĐA - kažemo slučajno, mada slučaja nema(isto je Providnost na djelu). A kako se može roditi ako napišemo specifikacije željene osobe? "Meni treba žena...takva i takva, trebam ju za to i to i da bude takva i takva,...". To ne, to se ne može ni u trgovini: izabereš što je ponuđeno.
Znaš da ćeš najlakše naći ženu-vjernicu, iako ni to sugurnost da će odgovarati SPECIFIKACIJAMA, ali...župna zajednica je najbolja odskočna daska.
ChrusaderOfChrist, mislim da ti je Noche Oscura napisala predivan post, iz srca, napose ono na samome kraju. Tražiti od nekoga to-i-to, a o sebi ne napisati ništa ili malo - zar je to ispravno? VANJŠTINA i invaliditet (čuo si Noche Oscurau) nisu sporedne stvari, ali ne prevelika prepreka za dobru vezu. ISKRENOST je ipak prioritet br 1.
ps: Odakle znaš, ChrusaderOfChrist,da neko tzv. gost na KO ne čita tvoje postove - a ima dugu kosu, nosi haljinu, i ima problem kao i ti, a nije invalid?

Vrh

PostPostano: Čet svi 26, 2022 12:48 

Površnog li i mizernog razmišljanja i ti bi nekog savjetovao...

nije to razmisljanje nego cinjenice koje se nisam ni trudio ljepse upakirati nego stoje takve kakve jesu.
ako se netko zeli uvrijediti slobodno sto se mene tice.
a malo pripazi ipak kako pises sa tim imenom lol.

Vrh

PostPostano: Čet svi 26, 2022 16:10 

Kad tako razmišljaš i dobro da nemaš curu.
Vidi se nepoštivanje žena, valjda traume iz mladosti kad te nisu bendale.
Sa 40 nikad imao curu, a sad se nabacuju a ti nećeš?
Priče za djecu.
Žena nije stoka da joj pada vrijednost, ali, da, nisam se trebala uplitati, jer ako to do sad nisi naučio i nećeš, ali me smeta da se po katoličkom portalu tako piše.

Vrh

PostPostano: Čet svi 26, 2022 18:04 

Kad tako razmišljaš i dobro da nemaš curu.
Vidi se nepoštivanje žena, valjda traume iz mladosti kad te nisu bendale.
Sa 40 nikad imao curu, a sad se nabacuju a ti nećeš?
Priče za djecu.
Žena nije stoka da joj pada vrijednost, ali, da, nisam se trebala uplitati, jer ako to do sad nisi naučio i nećeš, ali me smeta da se po katoličkom portalu tako piše.

sta te to tocno smeta, svi mi imamo neku vrijednost.
pa tako i za vezu i brak.
netko manju netko vecu.
samo budala bi to pokusavala osporit.
tu sam naravno mislio na tu vrijednost ne kao zene ili muskarca koji uvijek imaju istu vrijednost danu od Boga.
ta vrijednost ( na burzi veza) naravno moze da raste i pada i drukcija je za muskarce i zene.
zene stare kao mlijeko a muskarci kao vino, nije naravno uvijek tako ali nije ni skroz krivo.
sto se tice mene ne bi isao u detalje vjerojatno sam mogao i kao mlad naci curu da sam bas htio , samo su te prilike bile jako rijetke i to od cura koje se meni nisu previse svidjale .
sad primjecujem da su te prilike daleko cesce i ozbiljnije.
cak i od nekoliko zgodnijih zena .
ja postujem zene i vise nego sto treba zato mi i ne trebaju lol.

Vrh

PostPostano: Pet svi 27, 2022 20:24 

sta te to tocno smeta, svi mi imamo neku vrijednost.
pa tako i za vezu i brak.
netko manju netko vecu.
samo budala bi to pokusavala osporit.
tu sam naravno mislio na tu vrijednost ne kao zene ili muskarca koji uvijek imaju istu vrijednost danu od Boga.
ta vrijednost ( na burzi veza) naravno moze da raste i pada i drukcija je za muskarce i zene.
zene stare kao mlijeko a muskarci kao vino, nije naravno uvijek tako ali nije ni skroz krivo.
sto se tice mene ne bi isao u detalje vjerojatno sam mogao i kao mlad naci curu da sam bas htio , samo su te prilike bile jako rijetke i to od cura koje se meni nisu previse svidjale .
sad primjecujem da su te prilike daleko cesce i ozbiljnije.
cak i od nekoliko zgodnijih zena .
ja postujem zene i vise nego sto treba zato mi i ne trebaju lol.

Kakva "burza veza"?!

Tako razmišljaju oni koji vjeruju o sebi npr. "prestar sam za brak", "moja žena bi trebala biti takva i takva", "trebam se oženiti ... radi prestiža, društvenog statusa, jer drugi misle o meni to i to".

U tim godinama (kad svi razmišljaju na ekonomski način /burza, vrijednost, dobit, rashodi...) malo tko će ti reći istinu, a to je da za ljubav i brak nisu bitne godine. Možeš se odlučiti na ljubav i u 75.-toj i naći srodnu dušu. (Kao moj susjed...)

Bog zna što radi. Možda te zove da iskoristiš vrijeme za Njega (prije nego se odlučiš: ova, ona ili nijedna...) Kad nađeš pravu, nećeš uopće razmišljati koliko ih je ostalo u redu iza, jer to nije ni važno.

:DD

Vrh

PostPostano: Sub svi 28, 2022 12:07 

Kakva "burza veza"?!

Tako razmišljaju oni koji vjeruju o sebi npr. "prestar sam za brak", "moja žena bi trebala biti takva i takva", "trebam se oženiti ... radi prestiža, društvenog statusa, jer drugi misle o meni to i to".

U tim godinama (kad svi razmišljaju na ekonomski način /burza, vrijednost, dobit, rashodi...) malo tko će ti reći istinu, a to je da za ljubav i brak nisu bitne godine. Možeš se odlučiti na ljubav i u 75.-toj i naći srodnu dušu. (Kao moj susjed...)

Bog zna što radi. Možda te zove da iskoristiš vrijeme za Njega (prije nego se odlučiš: ova, ona ili nijedna...) Kad nađeš pravu, nećeš uopće razmišljati koliko ih je ostalo u redu iza, jer to nije ni važno.

:DD

uzmes 2 ili 3 pojma direktno suprotna pa ih mjesas po zelji.
i onda kazes ahhhha !!!!!! ovo ti fali
nije crno vec je bijelo.
onda ja kazem zapravo imam bijelo a onda ide ahhhhha
crno je ipak
tko tako razmislja ???
jeftini savjeti za 21 stoljece

jedan pojam je kao ljubav ne poznaje granice - mozes si mislit... pa brak je najiskljucivija zajednica koj postoji
normalno sa se bira uzduz pa popreko , svjesno ili nesvjesno
drugi pojam je ipak materijalna mogucnost - izgled , novci itd
i treci naravno duhovni- Bog ima planove , cekaj budi strpljiv
i tako se na sve ima odgovor , na bilo koju situacuju.
stavite to odmah na prvu stranicu i zakljucajte ovo lol.
nema niti jednog konkretnog savjeta sta napravit ako stvari ne idu kako zamisljas.
osim ta 3 pojma .
ja sam barem dao par.

Vrh

PostPostano: Sub svi 28, 2022 17:04 

uzmes 2 ili 3 pojma direktno suprotna pa ih mjesas po zelji.
i onda kazes ahhhha !!!!!! ovo ti fali
nije crno vec je bijelo.
onda ja kazem zapravo imam bijelo a onda ide ahhhhha
crno je ipak
tko tako razmislja ???
jeftini savjeti za 21 stoljece

jedan pojam je kao ljubav ne poznaje granice - mozes si mislit... pa brak je najiskljucivija zajednica koj postoji
normalno sa se bira uzduz pa popreko , svjesno ili nesvjesno
drugi pojam je ipak materijalna mogucnost - izgled , novci itd
i treci naravno duhovni- Bog ima planove , cekaj budi strpljiv
i tako se na sve ima odgovor , na bilo koju situacuju.
stavite to odmah na prvu stranicu i zakljucajte ovo lol.
nema niti jednog konkretnog savjeta sta napravit ako stvari ne idu kako zamisljas.
osim ta 3 pojma .
ja sam barem dao par.

Nisam ti htjela davati savjete, niti razumijem taj tvoj govor 21. stoljeća (burza veza; pada vrijednost žena; muškarci su kao vino; brak je najisključivija zajednica...)

Jesi li baš toliko siguran da stvari MORAJU ići onako kako osoba sebi zamišlja...? Gdje je tu onda Bog i Božja volja?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 102 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata