Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 12:40

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 180 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon ruj 11, 2023 05:18 

Pišem kako znam i umijem...
Mogu i drugačije, no onda to nisam ja.

Isprika ako sam nekoga upisima sablaznio ili ponizio/uzvisio
Nije mi to bila namjera, no može netko i tako gledati na moje pisanje.

Bio sam i sam u muci kad sam odabrao prema onome što nas se uči u društvu.
No Bogu hvala, moguće je ponovno odabrati.
Samo ako tko želi.

Poziv Krista je svevremenski apsolutni upućen svakome/meni :))

Vrh

PostPostano: Pon ruj 11, 2023 07:11 

viz je napisao/la:

Samo ako tko želi.

Pišeš lijepo, prožeto Duhom Svetim i samo tako nastavi!
Nemoj se obazirati na pojedince kojima tvoje pisanje smeta jer ima puno više onih koji vole čitati tvoje postove. :;

Vrh

PostPostano: Pon ruj 11, 2023 10:14 

Pišeš lijepo, prožeto Duhom Svetim...

I ovo je od Duha Svetoga, citiram;

Ljubav je Bog

Ako je to od Duha Svetoga, onda sam ja William Baldwin. :roll:

Vrh

PostPostano: Pon ruj 11, 2023 11:14 

Ne znam kako si mu iskopao ovaj post star više od dvije i pol godine?! :roll: :))
Čovjek piše iz srca, vođen vjerojatno onom Augustinovom "Ljubi i čini (piši) što hoćeš"
Moraš imati na umu da nisu svi eruditi poput tebe, od najranije dobi odgajani na djelima Tome Akvinskoga i Réginald Marie Garrigou-Lagrange-a

Vrh

PostPostano: Pon ruj 11, 2023 22:01 

Sve mi se više čini da čovjek treba postati prazna memorija, tabula rasa...
Treba isprazniti toliko nagomilanih nepotrebnih informacija iz sebe, toliko negativnosti iz vijesti širom svijeta koje nas svakodnevno bombardiraju, toliko prepotencije ,bahatosti silnih celebsa i starleta,umrtljivanja zdravog razuma i zaluđivanja od strane glupih emisija na tvu posebice iz raznih šou emisija koje bombardiraju...
Tolika količina masm medija, tolika količina informacija jednostavno zaglupljuje mase ...ljudi nisu pored svega toga kadri resetirati se i vratiti na neke ranije normalne postavke

Drugim riječima isprazniti sve te negativnosti koje su se godinama gomilale...postati opet tabula rasa, prazna čista posuda u koju će se moći opet uliti silina Duha svetoga, sa svim darovima i plodovima koje nam DS može donijeti

Vrh

PostPostano: Pon ruj 11, 2023 22:03 

Samo ako tko želi.

SLAŽEM se brate
Samo nastavi tako pisati...ima tu puno plodova Duha svetoga
Pusti Frana i njegove mučke provokacije,komplekse...

Vrh

PostPostano: Uto ruj 12, 2023 05:28 

Zgodne su ove opaske :;

Ja ću citirati svog imenjaka
1. Ivanova 4,16
I mi smo upoznali ljubav
koju Bog ima prema nama
i povjerovali joj.
Bog je ljubav
i tko ostaje u ljubavi,
u Bogu ostaje, i Bog u njemu.

No u ovome je zgodno to što se kroz naše jedinstve međusobne odnose u ljubavi u vjeri pokazuje-proslavlja Bog :))

Vrh

PostPostano: Uto ruj 12, 2023 06:04 

Zgodne su ove opaske :;

Jesu.

Ja ću citirati svog imenjaka...

Samo napred.

1. Ivanova 4,16
I mi smo upoznali ljubav
koju Bog ima prema nama
i povjerovali joj.
Bog je ljubav
i tko ostaje u ljubavi,
u Bogu ostaje, i Bog u njemu.

:roll:

No u ovome je zgodno...

U ovom je zgodno da ti i dalje nemereš razmeti da rečenica: "Bog je ljubav" i "Ljubav je Bog" nije isto. Ne samo da nije isto, nego je rečenica koju si napisao, citiram;

Ljubav je Bog

Pravo bogohulje. Kolko godinica imaš?! U prvom razredu osnovne škole se uči da je ljubav, ljubav pisano malim slovom, Božji atribut, a ne da je ljubav Bog. :roll: A ti ako ne znaš koja je definicija Boga, onda zaviri u katekizam;

Who is God?

God is a spirit, in three persons, the creator and sovereign Lord of all things. "Catechism of the Summa Theologica" R. P. THOMAS PEGUES, O.P.

Who is God?

God is the Creator of heaven and earth, and of all things. The Baltimore Catechism

Who is God ?

God is an infinitely perfect Spirit, the Lord of heaven and earth, the Author of all good. A CATECHISM OF THE CATHOLIC RELIGION

"God is love" (1 Jn 4:8). Love (charity) is the highest meaning of "goodness" for any person. Self-giving love is what God essentially is; therefore self-giving love is what motivates everything God does: his creation, his redemption, and his providential care over our lives, including his allowing us to suffer evil (pain) for our own eventual greater good, and even his allowing us to commit evil (sin), out of respect for our free will. Neither the evil we suffer nor the evil we do refutes God's goodness and love. Peter Kreeft "Catholic Christianity"

Vrh

PostPostano: Uto ruj 12, 2023 06:42 

Vjeruješ li u Ljubav?

Vrh

PostPostano: Uto ruj 12, 2023 06:50 

Vjeruješ li u Ljubav?

Vjeruješ ti da imaš, kolko 30-42 godinica, i ne kužiš razliku između rečenica: "Bog je ljubav" i "Ljubav je Bog"?! :lol: To moja curica razumije, a tak joj je šest godinica. Pajdo! Tek joj je šest godinica. :|

Vrh

PostPostano: Uto ruj 12, 2023 07:07 

Obraćenjeima postajem sve djetinjastiji :))

Što bi tek rekao da se Bog osjeti kroz slobodu, kroz život u slobodi potpuno naivan?

Vrh

PostPostano: Uto ruj 12, 2023 11:31 

Ne sumnjam kako će ogromna većina vjernika koji misle da su katolici podržati tvoje „slatko“ pisanje. Uopće neće prepoznati hereze koje se kroz to plasiraju. Vole ljudi anesteziju sladunjavosti iako vjera bez milosti Božje i bez djela je mrtva i ne donosi spasenje. Da bi vjera bila spasiteljska ona treba biti Katolička jer je Bog svojom milošću ne napisao knjigu koju svatko tumačiti, bolje rečeno krivotumačiti, već je Isus Krist, naš Gospodin, da nam pokaže put spasenja osnovao Katoličku Crkvu koja kroz djela milosti tj sakramente dijeli tu milost po kojoj se ljudi jedino mogu spasiti.
Kršćanski nauk moramo primiti i naučiti od svete Katoličke Crkve no budući se većina unutar KC odrekla ispravnog prenošenja vjere, ljudi ne mogu više čuti kako se trebaju obratiti na Katoličku vjeru i činiti pokoru za svoje grijehe. Tko još govori da su četiri glavna i najpotrebnija dijela kršćanskoga nauka; Vjerovanje, Očenaš, Zapovijedi i Sakramenti? No čuti će svako malo pozivanje na Bibliju i što će drugo nego sam nešto tumačiti i postaje individualist bez Crkve i bez spasenja. Tek kad anestezija malo popusti onda vide neki ljudi kako nema vjere među ljudima. No zada je prekasno za liječenje, odnosno opet sami sebe pokušavaju vjerom izliječiti i ne mogu jer tako Svijet ne funkcionira.

Svijet ne funkcionira tako da se ljutimo na druge i pokušavamo ih ispraviti, to samo dovodi do suprotnog efekta. Ljude samo primjerom i dobrotom možeš dirnuti, pa se može čovjek ateist upitati, ima li nešto u tome.
Govoriti drugima da su u krivu, svađati se, nastupati s pozicije " ja sam u pravu, ti nisi, ja znam što je prava vjera, ti ne", ne samo da proizvodi kontraefekt već i nas vjernike (bar se takvim smatramo) dijeli međusobno.
Zato, džaba takvi savjeti.
Meni Viz odiše vjerom i njegovi postovi su baš osvježavajući.
Iako sam skroz na drugom spektru, prgava, svadljiva, ohola. To je ono što molim da Isus spali u meni i što me smeta kod drugoga. Nabrajanje što bi trebalo, kakvi bi trebali biti, citiranje katekizma, traženje pogrešaka, stavljanje citata ali sve bez onog najvažnijeg, ljubavi. To nije ono što je Isus tražio od nas.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 12, 2023 11:39 

Ne znam kako si mu iskopao ovaj post star više od dvije i pol godine?! :roll: :))
Čovjek piše iz srca, vođen vjerojatno onom Augustinovom "Ljubi i čini (piši) što hoćeš"
Moraš imati na umu da nisu svi eruditi poput tebe, od najranije dobi odgajani na djelima Tome Akvinskoga i Réginald Marie Garrigou-Lagrange-a

Taj će iskopati i post od prije 10 g ako treba, nije do njega. Da zna kako, bio bi bolji, kao i svi mi. Ako nemaš života osim forumskog, ako ti je zadovoljstvo spuštati drugima misleć da sebe uzvisuješ, ako osim citata neznaš dati ništa "iz srca", pokušavaš zatrovati ovaj forum kao što si i drugi, žalosna ti vjera i životna radost.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 12, 2023 11:47 

Vjeruješ ti da imaš, kolko 30-42 godinica, i ne kužiš razliku između rečenica: "Bog je ljubav" i "Ljubav je Bog"?! :lol: To moja curica razumije, a tak joj je šest godinica. Pajdo! Tek joj je šest godinica. :|

Ma daj...Sad i curica...a po forumu si pokušavao naći, uvaljivao se...

Vrh

PostPostano: Uto ruj 12, 2023 15:09 

Trebao si se držati Tome i Augustina, a zašto nisi?! Zašto su te uvijek privlačili: Rajko Bundalo, Vassula Ryden, Gloria Polo, Marija Valtorta, Stefano Gobbi, Šurkovac, Marino Restrepo, Dražen Radigović i slični?!

što se tiče potonje nabrojanih: to su sve ljudi koji čine velika svjedočanstva u korist širenja vjere u Boga
...pusti ti ove da daju svjedočanstva, nisu oni puki senzacionalisti :oo

Ako ti ljudi, kako si napisao: "čine velika svjedočanstva u korist širenja vjere u Boga", onda nije ni čudno da nam je takva vjera. Ako od tih šarlatana učimo šta je vjera, ne piše nam se dobro. Rajko Bundalo, Vassula Ryden, Gloria Polo, Marija Valtorta?! Ljudi! Dajte najte! :|

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 180 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata