Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 20:54

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: Pon kol 12, 2024 12:32 

Kako to da onda pravi grijeh ne uključuje ljubav prema tradicionalnim katoličkim vjernicima (ili bar toleranciju) i sv. Misnoj žrtvi po izvanrednom obliku obreda?

Uključuje, zato sam ti napisala da zajednica FSSPX nije unutar Crkve. Ne bih bila u ljubavi kad bih ti lagala.
Za razliku od druge zajednice (FSSP) koja jest unutar Crkve i na čije mise vjerojatno polaziš, u crkvi sv. Blaža koju im je kard. Bozanić ustupio za bogoslužje, pa iz brige za tvoje spasenje pišem: radije ostani kod njih.
Nemoj se ljutiti što sam napisala da su oni crkveni pokret (točnije zajednica), bez ikakvog animoziteta, jer po svim kriterijima jesu. :wink:

Vrh

PostPostano: Sri kol 14, 2024 10:09 

Uključuje, zato sam ti napisala da zajednica FSSPX nije unutar Crkve. Ne bih bila u ljubavi kad bih ti lagala.
Za razliku od druge zajednice (FSSP) koja jest unutar Crkve i na čije mise vjerojatno polaziš, u crkvi sv. Blaža koju im je kard. Bozanić ustupio za bogoslužje, pa iz brige za tvoje spasenje pišem: radije ostani kod njih.
Nemoj se ljutiti što sam napisala da su oni crkveni pokret (točnije zajednica), bez ikakvog animoziteta, jer po svim kriterijima jesu. :wink:

Dobro, ako više nemaš animozitet prema tradicionalnim vjernicima onda možeš ako želiš upoznati taj kako kažeš "pokret". Pohvalno je što sada znaš razliku između FSSPX i FSSP. Međutim župa sv Blaža nije župa Bratstva sv. Petra već redova na župa u kojoj svećenik koji nije član bratstva ima dozvolu održavati sv. Misu po izvanrednom obliku rimskog obreda. Trebamo zahvaliti Božjoj Providnosti da nam je moguće u okrilju Katoličke crkve slaviti liturgiju svih vremena.

Vrh

PostPostano: Čet kol 15, 2024 06:12 

adrijana je napisao/la:
pa iz brige za tvoje spasenje pišem: radije ostani kod njih.

Lijepo je što se brineš za mene, ali savjet ti nije ostvariv kada nema mjesta u Hrvatskoj gdje bi Bratstvo svetog Petra djelovalo. U istom raspoloženju ja bih tebi savjetovala da se nikako ne vraćaš na animozitet prema katoličkoj tradiciji jer će ti ispovjedi i traženje Porcijunkulskog oprosta biti bezvrijedno.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC + 01:00 sata