Cvita je napisao/la:
Pozdravljam sve i prvi put sam na ovakvom jednom forumu.
Živim u mješovitom braku i muž mi je dobar čovjek i imamo skladan brak.Sklopili smo prošle godine u Crkvi mješoviti brak po kojem on zadržava svoju vjeru ,a ja imam obavezu prakticirati svoju vjeru i dijete odgajati u katoličkom duhu.
Sin nam ima 10 godina i kao dijete sa posebnim potrebama, trebao je u sklopu škole obaviti svete sakramente krštenja i pričesti.Međutim,ove godine su to preskočili, pa ja želim sama te sakramente s njim obaviti.Inače ima elemente autizma,ali sa radom on dosta napreduje i čita i piše i govori i uredno izmoli Očenaš i satovi vjeronauka u školi su mu dragi.
Zanima me kako ide ta priprema za krštenje i pričest i mora li biti prisutan moj muž ,jer on želi da ja to sve sama obavim i... jer je on druge vjere.I... inače... mišljenje.
Lijep primjer. Što se tiče priprave kako za sakramenat krštenja i ispovijedi i pričesti (ispovijed ne treba za pričest podijeljenu sa krštenjem) vrlo lijepo i pohvalno što vi to želite sa djetetom obaviti. (Kamo sreće kad bi svi roditelji tako činili) Ja bih vam savjetovao: dogovorite se sa župnikom dotične župe gdje će te obaviti sakramente inicijacije za svoje dijete. Zamolite ga da vam i on pomogne savjetom, knjigom..
Što se tiče muža, nije obvezan i nemojte ga prisljavati, ali mu recite da bi dijetetu puno značili da da i on bude makar nekada prisutan (posebno na obredima) a i da on upozna o čemu se radi. Želim uspjeha i božjeg blagoslova