Imam iskustva polaganja ruku i počivanja u Duhu Svetom, također i molitve u jezicima. Mogu reći da u tu molitvu nisam sigurna, pa sam prestala, a za to počivnje nisam sigurna je li bilo od Duha Svetog ili od mene same. Iza mene uvijek je stajala osoba, koja će me dočekati kad padam, pa se baš pitam bi li padala kad ne bi bila sigurna da je netko iza. I tada sam se pitala. Jednom sam doduše, prilikom primanja bolesničkog pomazanja (bio je riskantan porod) bez polaganja ruku počivala a ne znam ni zašto je došlo do toga, plakala sam i osjećala mir kao i svaki put, ali ne mogu sa sigurnošću reći da li je to plod stanja mog duha, natopljenog tada već molitvom i pjesmama, u takvoj atmosferi....
No, na polaganje ruku bi opet išla, jer su to bile svećeničke ruke, ruke po kojima se događa pretvorba kruha i vina u tijelo i krv, ruke koje blagoslivljaju. Dok on moli vjerujem da Duh Sveti silazi, ozdravlja dušu i tijelo, jača nas i prosvjetljuje osjetili mi to ili ne. Na osjećaj se ne trebamo ni oslanjati nego na vjeru. Nikad laiku ne bi dopustila da polaže ruke na moju glavu, ako će moliti nek to čini srcem i ustima ali za polaganje ruku Isus je ovlastio apostole, a svećenici su nasljednici apostola. Njima je dano polagati ruke, otpuštati grijehe u Isusovo ime itd. Kad ljudi traže te ugode zapravo bulje u darove, a ne u Boga koji dariva i mnogo je tu zamki da se duša uzoholi, da misli kako je posebna i slično iako to sve zna biti privlačno i daje osjećaj ugode, ali ponavljam uz zamke;
a) da to dolazi od vlastitog duha
b) da tražimo darove radi darova
c) da mislimo kako smo bolji od onih koji nemaju tih darova
d) da se osjećamo neugodno i grešno ako svi počivaju a mi ne
e) da se navežemo na takva događanja i izgubimo realnost a vjera je spoj srca i razuma
itd
f) premalo je educiranosti ljudi koji dolaze na polaganje ruku ili koji mole u jezicima i slično
Ako budem opet u prilici neću bježati od polaganja svećeničkih ruku i od njegove molitve, i nadam se da će to biti u tišini, možda u ispovjedaonici, dok moli za mene....bez pompe, bez sugestije i opterećenja mase.
Sve je dobro što se dobro koristi.
Molitva u jezicima...ah, imam problema i s ovom na svom jeziku, zbog lijenosti.