|
XXXXXXX... Godinu dana radio je u misijama Viskhapatnama, a nakon toga imenovan je profesorom u sjemeništu sv. Franje Saleškog u Ettumanooru, Kada je susreo živoga Isusa preko molitve mladića, koji je na njega zazvao snagu Duha Svetoga, ozdravio je i duhovno i tjelesno i od tada je počeo propovijedati na karizmatskim seminarima širom svijeta. Propovijedao je na malayalamu, svom materinskom jeziku na prvom karizmatskom seminaru 1976. godine. U posljednjih 27 godina propovijedanja, suočavao se s različitim kušnjama i patnjama od onih kada ga je oteo vlastiti narod do onoga kada su ga uhitili i zatvarali nekršćani u zemljama Zaljeva. No, u svemu tome dokazao se kao vjeran i odani sluga Gospodina i Njegove Crkve. Nekoliko je puta služio u regionalnom i nacionalnom timu katoličke karizmatske obnove u Indiji.
Kada je susreo živoga Isusa preko molitve mladića, koji je na njega zazvao snagu Duha SvetogaMladic je pripadao drugoj kulturi i religiji...ovdje ne pise kojoj ..Svakako da nije vazno..vazna je molitva i vjera...Ali vidi se da se uzima iz drugih " religija" sto ,isto tako nije cudno sto su mnogi preko Protestanata uveli dosta toga u Karizmatizam katolika...
(ovo je jedan laik,karizmatik nas) Ja pripadam karizmatskoj zajednici već sedma godina i mislim da je KARIZMATSKI POKRET dar crkvi kako reče pokojni papa IVAN PAVAO drugi.Nemojte mislit da je to sve što čovjeku treba.Meni osobno se ISUS objavio kao ljubav na tom jednom seminaru koji je vodio laik XXXXXX.Poslije toga sam zavolio svetu misu i ispovjed i primao redovito ISUSA svaki dan u sv.pričesti.Tako sam se nanovo rodio da je sve staro spalo a novo nastalo.Ja koji sam bježao od crkve jedno vrime sad sam počeo bivat stalno satima u crkvi na sv. misi u kapelici na klanjanju i molitvenim susretima.To je kako kaže naš gvardijan fra XXXXXX biti na TABORU,a kad siđeš sa TABORA(dođeš kući na posao i sl.)problemi se vraćaju.E dragi moji ako smo u neprestanoj molitvi i slavljenju onda zlo ima težu zadaću kako nas napasti.Mislim da je to vrijeme zaljubljenosti u ISUSA i to traje (ovisno o osobi)nekoliko godina i kad to pređe u ljubav prema ISUSU tada se očituje vjera naša nestaje osjetilnog i tada je pustinja češća.Karizmatski susreti su jako dobri za probuđenje duše ali tada treba upratit duše u zajednice i težit dubljem odnosu sa BOGOM i duhovnom rastu kroz prihvaćanje drugih i drugačijih i zajedništvo nas sa KRISTOM.Evo još da kažem duhovni darovi se dobiju na takvim susretima ali neko nedobije kreposti pa se može desit da zloporabi darove.Bog PODIŽE MALENE DA POSRAMI UMNE I MUDRE.Netreba gledat samo negativno u osobama koje imaju darove već ahvalit ISUSU što njegov duh dijeli to i danas kome hoće kad hoće i gdje hoće.Svi kršteni imaju darove samo Bog nekima razvuče dar da služi u crkvi u tom daru.Težite za proroštvom a nek ON odluči što će još nadodat.Darovi su tako jednostavni i tako ih prihvatite.Osobe koje imaju darove nisu ni svetije ni bolje od ostalih samo Bog neke poziva na 1 način a neke na 2.
duhovni darovi se dobiju na takvim susretima ali neko nedobije kreposti pa se može desit da zloporabi darove
Zasto se ti darovi ne mogu primiti u Crkvi i molitvi a da nije karizmatizam,da prime i oni koji ne idu na takve seminare i susrete???
Alan fährt fort: "Als ich nach Australien zurückgekehrt war, sprach Jesus 1994 zu mir: "Geh' zur katholischen Kirche und tu, was sie dir sagen. Ich möchte, daß du für mich arbeitest, aber nur, wenn du die Erlaubnis der Kirche dazu bekommst. Du mußt ihnen in jedem Fall folgen." Alan kann sich zunächst nicht vorstellen, daß der Erzbischof irgendein Interesse an ihm haben könnte, hat dann aber einmal ein sehr langes Gespräch mit ihm - und der Erzbischof gibt ihm die Erlaubnis, zu den Menschen zu sprechen und mit ihnen zu beten. Allerdings gibt er ihm einen geistlichen Führer, der Alan anfangs äußerst skeptisch gegenübersteht: Pfarrer Dickinson. Das sei ein guter Schachzug gewesen, erklärt mir Alan. "Er sollte mich streng im Auge behalten, über alles berichten, was so geschah. Das war und ist auch für mich sehr wichtig. Denn nur die Kirche hat die Möglichkeit zu unterscheiden, was wahr und was falsch ist." Immer wieder betont Alan Ames: "Wenn die Kirche mir sagt, ich solle etwas nicht tun, tu ich es nicht, ohne weiter zu fragen ." Pfarrer Dickinson gibt seine änfängliche Skepsis jedenfalls bald auf. Er erkennt, daß Alan ein Werkzeug Gottes ist. Kada sam se vratio u Australiu ,cuo sam kako mi Isus govori 1994..“Idi ,u katolicku Crkvu i cini sta ti Ja kazem.Ja hocu da ti za meine radis,ali samo,ako dobijes odobrenje od CrkveTi moras u svakom slucaju njima sluziti..Alan nije mogao da povjeruje.da ce Biskup bilokakav interes pokazati za to,ali je jedan puta imao s njim dugacki razgovor-i Biskup mu je dao dozvolu,da prica s ljudima i s njima moli.Svakako da mu je dao jednog Duhovnog vodju ,na kojega je Alan skepticno gledao;.Zupnik Dickinson.To je bio jedan dobar potez,ispricao mi je Alan.“On me treba strogo promatrati,o svemu izvjestavati ,sta se dogadja.To je bilo i jeste za meine jako vazno.Samo Crkva ima mogucnost razlikovati,sta je ,a sta je pogresno“Stalno ponavlja Alan Ames „Ako mi Crkva kaze,ne trebam to nesto ciniti,tada necu to ciniti,bez daljnjega pitanja“Zupnik Dickinson ostavio je svoju pocetnu skeptiku.On je vidio da je Alan alatka Bozja…
Evo,odje jedan Laik,Muz i otac svjedoci kako mu je RKC odobrila da djeluje,da prica i moli s ljudima..i posebno naglasa da mu je vazno sta RKC misli o tome... Zasto tolika razlika i izmedju samih Karizmatika...?????
_________________ "Čovječe stvoren si na sliku Boga koji je ljubav. S dlanovima da daješ, sa srcem da ljubiš i s dvjema rukama - upravo toliko dugačkima da zagrle drugoga".Vergelt’s Gott
|