Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 15:53

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 4 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Sub lis 03, 2009 15:11 

možete li mi reći nešto o tome, zaštita u braku za/protiv, zašto? itd... hvala! :)

Vrh

PostPostano: Ned lis 04, 2009 14:16 

sandra je napisao/la:
možete li mi reći nešto o tome, zaštita u braku za/protiv, zašto? itd... hvala! :)

Pozdravljam te Sandra i želim dobrodošlicu na forum. Kako tvoje pitanje nije jednoznačno postavljeno bit će najbolje da pročitaš ono smo raspravljali na temi "Sex Bog i brak" pa možeš pročitati o tome sljedeći link viewtopic.php?f=3&t=340&start=0
A ako imaš neko konkretno pitanje za jednoznačan odgovor molim te nadopuni ga ovdje.

Zadnja izmjena: Barnaba; Ned lis 04, 2009 18:16; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned lis 04, 2009 14:37 

Mislim da je Papa Ivan Pavao II. rekao 'planiranje obitelji u određenim okolnostima može biti dopušteno ili i obaveza'. Zamolila bi stucnije osobe ovdje da nam rasvjetle sta se smatra pod tim 'odredjenim okolnostima' i koje metode 'planiranja' crkva dozvoljava, da li samo plodne i neplodne dane ili?

p.s. pozdrav svima na forumu :)

-Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije vas!-

Vrh

PostPostano: Ned lis 04, 2009 22:48 
Administrator

MarijaMagdalena je napisao/la:
Mislim da je Papa Ivan Pavao II. rekao 'planiranje obitelji u određenim okolnostima može biti dopušteno ili i obaveza'. Zamolila bi stucnije osobe ovdje da nam rasvjetle sta se smatra pod tim 'odredjenim okolnostima' i koje metode 'planiranja' crkva dozvoljava, da li samo plodne i neplodne dane ili?

Da, samo suzdržavanje u plodne dane kada za to postoji razlog (normalno da se nitko neće periodično odricati od odnosa a da za to nema neki viši razlog). Više o razlozima pročitaj na linku: http://www.katolicki.info/planiranje.htm

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 4 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata