sneni je napisao/la:
Što se tiče odobrenih pjesama ( koliko znam nešto je odobreno nešto nije pa se svašta provlači kroz "odobreno" (Znam da je nadbiskup Puljić u Zadru zabranio ljubljenje - umjesto znaka mira - kako su to neki počeli raditi!)
A da te nešto starac pouči - što se tiče crkvenog zakona i liturgijskih propisa. Vatikan nešto izda, odobri i tek onda može poći u upotrebu u nekoj zemlji kad biskupska konferencija te zemlje, to što je Vatikan odobrio za cijelu Crkvu, odobri za svoje područje, onda se može upotrebljavati, ali ne mora, osim ako je naređeno, ali onda nema oznaku odobrenog!.
Ono što je odobreno - nije naređeno.
A hrvatska duhovna baština obiluje prekrasnim duhovnim pjesmama, neke su i najljepše u svijetu i NP uvođenjem "petparačke litarture" ( američkog penetekostalnog porijekla) pjesmica bez neke teološke dubine i muzičke vrijednosti uništava duhovni fundus - duhovno , muzičko, i teološko bogatstvo hrvatske tradicije i religiozne kulture.
I s ovog stanovišta treba biti vrlo oprezan prema NP - jer i to je jedno "Globalizacijsko uništavanje" nacionalnog bića - htio ti to priznati ili ne!
Oooo Sneni brate mili, svašta i tebi izleti;
1. ne znam da je iti jedna "pjesmica" zabranjena u zadnjih 10-ak godina koliko ja pratim,
2. nadbiskup Puljić nikom ništa nije zabranio, ne znam od kud ti takva "informacija", to čak ni Pax tibi ne bi tvrdio, onda znaš koliko je neistina
3. hrvatska baština je predivna, bez daljnjega, a ovo ostalo što si naveo
"petparačke litarture" ( američkog penetekostalnog porijekla) pjesmica bez neke teološke dubine je isto iznošenje stava o nečemu što baš i nisi provjerio

A što se ostalih (ne samo tvojih) navoda tiče, nije nužno dopasti se svima i to što se NKP ne dopada svima ne znači da to nije dobar i ispravan put. Ne potičem ovim neposluh, nego pozivam na poniznost, poslušnost, autentičnost i neosuđivanje i one na NKIP i one druge.
Isto tako, ako je tko od Boga nadahnut stvoriti neki novi pokret u krilu Crkve, neka stvara i gradi, a neka ne prekraja i ne ruši postojeće da bi ih prilagodio sebi.