Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri lip 10, 2026 12:09

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 35  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet pro 04, 2008 23:31 

Dina je napisao/la:
Za prihvatanje drugog i drugacijeg,covjek mora imati ipak jednu sirinu u kulturi.Nije to sto ja vidim kod katolika jednom,dogma.
Ali tu dlazi u pitanju i sirina karaktera,i poimanje kulture i mnogih faktor jos.

Slika
Možeš li ti pisati razumljivo u duhu hrvatskog jezika i kršćanskog ponašanja? Izričaj je indijanski i nepovezan. Ovako sročene rečenice su zapravo uvedljive i inpliciraju vrijeđanje jer izravno karakteriziraš crusadercroa dok je on govorio općenito i tebe izravno ne proziva.
Bilo bi najbolje da oboje ohladite, advent je vrijeme isčekivanja ali isto i pomirenja i navještaja. Znamo da adventisti ne slave Božić ali zbog toga ne moraju drugima kvariti radost ovog vremena.

Vrh

PostPostano: Pet pro 05, 2008 19:50 

Barnaba je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Za prihvatanje drugog i drugacijeg,covjek mora imati ipak jednu sirinu u kulturi.Nije to sto ja vidim kod katolika jednom,dogma.
Ali tu dlazi u pitanju i sirina karaktera,i poimanje kulture i mnogih faktor jos.

Slika
Možeš li ti pisati razumljivo u duhu hrvatskog jezika i kršćanskog ponašanja? Izričaj je indijanski i nepovezan. Ovako sročene rečenice su zapravo uvedljive i inpliciraju vrijeđanje jer izravno karakteriziraš crusadercroa dok je on govorio općenito i tebe izravno ne proziva.
Bilo bi najbolje da oboje ohladite, advent je vrijeme isčekivanja ali isto i pomirenja i navještaja. Znamo da adventisti ne slave Božić ali zbog toga ne moraju drugima kvariti radost ovog vremena.

Citat:
Znamo da adventisti ne slave Božić ali zbog toga ne moraju drugima kvariti radost ovog vremena

Ne znam u cije ime ti govoris da znate,ali cu vas nazalost jako razocarati.Mi adventisti smo itekako zahvalni Bogu koji je iz ,,ljubavi dao svoga jedinorodnoga Sina''za ljude ovoga svijeta,,jos kad grjesnici bijasmo''.
Znaci mogao li je Krist umrijeti za nas ako se nije rodio,vjerujmo i u bezgresno zacece,vjerujemo u uskrsnuce , i u drugi Kristov dolazak.
A Bozic ne slavimo ceremonijalno,onako kako se to u selima slavi.
Evo jedna adventisticka grupa i Bozicne pjesme.

http://www.youtube.com/watch?v=p2sV5o_NGoM

http://www.youtube.com/watch?v=lOUfCPPxUdk

Vrh

PostPostano: Pet pro 05, 2008 20:21 

Dina je napisao/la:

Tebe baš selo muči svaka druga riječ ruralno, seotsko itd. samo tako obično govore malograđani.
Meni se sviđaju Božićni običaji a tebi preporučam http://www.katolicki.info/bozic.htm

Vrh

PostPostano: Sub pro 06, 2008 08:39 

Barnaba je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Tebe baš selo muči svaka druga riječ ruralno, seotsko itd. samo tako obično govore malograđani.
Meni se sviđaju Božićni običaji a tebi preporučam http://www.katolicki.info/bozic.htm

ja bi dodao da nije sela i seljaka vjernika bi bilo puno manje jer se u gradovima vjera u ljudi lakše gubi nego u seoskim sredinama

Vrh

PostPostano: Ned pro 14, 2008 09:25 

Gutaperka je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Dina je napisao/la:

ja bi dodao da nije sela i seljaka vjernika bi bilo puno manje jer se u gradovima vjera u ljudi lakše gubi nego u seoskim sredinama

Dragi Gutaperka,akcenat nije bio uopce na selo,kako je to moderator izmoderirao.
Htjela sam reci kako se je Krist rodio za svakog covjeka i umro za svakog covjeka,kako nitko nema prava drugoga iskljucivati iz Cartva Bozjega,bezobzira na drugaciji nacin slavljenja.

Vrh

PostPostano: Ned pro 14, 2008 10:03 

Dina je napisao/la:
Dragi Gutaperka,akcenat nije bio uopce na selo,kako je to moderator izmoderirao.

SlikaAjde već jednom prestani s lažima, ovo ti je zadnje upozorenje i odsad ću ti sve postove koji sadrže ovakve laži u bilo kom obliku brisati jer neću dzvoliti da svojim lažima, trolanjem i podmetanju zagađuješ svaku temu. Ništa nije izmoderirano već je citiran tvoj tekst koji sam komentirao.

Svako može pročitati kako si napisala da ne slavite kao što se na selu salavi. Zar ljudi na selu ne slave iskrena srca i zašto ti njih isključuješ zbog načina na koji slave. I onda napišeš sljedeću rečenicu.

Citat:
Htjela sam reci kako se je Krist rodio za svakog covjeka i umro za svakog covjeka,kako nitko nema prava drugoga iskljucivati iz Cartva Bozjega,bezobzira na drugaciji nacin slavljenja.

Prvo prozove ljude sa sela a onda kao da je naispravnija piše sama sebi hvalospjeve te dijeli lekcije kako se treba ponašati a da se i ovim primjerom toga ne drži. Eto kao djeluju neki adventisti, žalosno!

Vrh

PostPostano: Ned pro 14, 2008 10:29 

Barnaba je napisao/la:
Dina je napisao/la:

SlikaAjde već jednom prestani s lažima, ovo ti je zadnje upozorenje i odsad ću ti sve postove koji sadrže ovakve laži u bilo kom obliku brisati jer neću dzvoliti da svojim lažima, trolanjem i podmetanju zagađuješ svaku temu. Ništa nije izmoderirano već je citiran tvoj tekst koji sam komentirao.

Svako može pročitati kako si napisala da ne slavite kao što se na selu salavi. Zar ljudi na selu ne slave iskrena srca i zašto ti njih isključuješ zbog načina na koji slave. I onda napišeš sljedeću rečenicu.

Citat:

Prvo prozove ljude sa sela a onda kao da je naispravnija piše sama sebi hvalospjeve te dijeli lekcije kako se treba ponašati a da se i ovim primjerom toga ne drži. Eto kao djeluju neki adventisti, žalosno!

Citat:
slavimo ceremonijalno,
I da nisi ovo izostavio mozda bi bio u svojim ocima jos istinitiji.
Hoces li me prestati MATLETIRATI ili ti je to zadaca na neokatekumenskom putu,sramotiti druge i dugacije.
Pa svakom tko je imalo posten pred Bogom i ljudima je jasno tvoje ponasanje.
Evo vidite kako djeluju neki NEOKATEKUMENI na zalost.

Zadnja izmjena: Dina; Ned pro 14, 2008 10:42; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned pro 14, 2008 10:31 

Citat:
Naslov: Kako adventisti djeluju?

Dina je napisao/la:

Lžljiva usta govore čega je srce puno.

Ovakve i jos mnogo gore pp dobijam od moderatora pa vi prosudite,a najbolje nek Bog to uzme usvoje ruke.

Vrh

PostPostano: Ned pro 14, 2008 12:32 
Administrator

SlikaDina, nekoliko puta sam te opomenuo da prema pravilima
osobne nesuglasice rješavavaš preko pp kako bi se mogli usredotočiti
na raspravu o temama.
Zadnji put sam te opomenuo na temi
viewtopic.php?f=2&t=257&p=3009#p3009
i zato ti sada dajem ban na mjesec dana,
jer je zamorno stalno čitati tvoje osobne rasprave,
umjesto da se okrenemo kostruktivnim temama.

Vrh

PostPostano: Ned pro 14, 2008 16:30 

Moram samo još reći da ne znam zašto je uplela Neokatekumenski put u sve ovo. Čini mi se kako je to jedna njena fiksacija kojom objašnjava potpuni debakl adventističke "apologetike" pred šačicom katoličkih laika kojima je zajedničko samo to što su katolici i što istinom svoju vjeru brane i koji nisu neokatekumeni (mada da jesu bi im bili na čast kao što su i svojoj Crkvi, u globalu, na čast).
Meni bliski ljudi su u Neokatekumenskom putu i poznam dosta vrijednih i vjernih ljudi koji su na putu, kao angažiran laik nastojim upoznati obilje sadržaja koje Katolička Crkva nudi, pa mi je sasvim normalno da puno znam i o Neokatekumenima te da se borim za istinu o njima i o Katoličkoj Crkvi. Dok je Dina napadala samo mene imao sam obzira ali sada kad napada čitave odobrene pokrete i preko toga Svetu Katoličku i Apostolsku Crkvu nemam više nikakve volje za dijalog sa takvim osobama dok se ne pokaju i ne ispričaju.

Vrh

PostPostano: Uto pro 16, 2008 12:29 

Nisam pratio cijelu ovu temu, ali zamijetih da sam naslov ove teme dovoljno govori o Adventistima. Jedan (jedna) je bio dovoljan da unese popriličan nemir među forumaše... :?

Vrh

PostPostano: Sri pro 17, 2008 19:55 

jest problem unijeti nemir među katolike...što god napišeš makar i jasan argument, dovoljno je da stvori nered :wink:

Vrh

PostPostano: Sri pro 17, 2008 20:40 

Krizostom je napisao/la:
jest problem unijeti nemir među katolike...što god napišeš makar i jasan argument, dovoljno je da stvori nered :wink:

Kad si ti napisao jasan argument?
Uvijek ideš Dini na brifing da ti izdiktira kako ćeš misliti i djelovati :wink: :lol:
Eto sad ti je naredila da moraš doći ovdje i provocirati jer ona ne može.
Super vi to djelujete. :lol:

Vrh

PostPostano: Sri pro 17, 2008 23:03 
Administrator

Prije svega molim da se na provokacije i trolanje ne odgovara,
već da se raspravlja argumentima i u skladu s temom.

Krizostome, ovakav način pisanja nema smisla,
molim te da nastaviš razumno i argumentirano raspravljati,

Bilo bi lijepo da najprije odgovoriš na zadnje pitanje koje ti je postavljeno.
U videu zbora Agape kojeg si dao objavljena je internet stranica zbora
http://agapedm.blog.hr
Pošto nisi ništa rekao o tom zboru, volio bih da objasniš zašto se na toj stranici
pokraj obavijesti kada su probe daje raspored nedjeljne sv. mise i klanjanja,
te linkove na krunicu i ostale katoličke sadržaje, znači sve suprotno od vjerovanja adventista.
Dakle, pojasni kakve veze ima taj link sa temom.

Vrh

PostPostano: Pon sij 05, 2009 14:23 

Zakon o neradnoj nedjelji je stupio na snagu 01. 01. 2009. ali odmah je dočekan na nož od vlasnika trgovina i onih kojima je bitna samo zarada. Velika većina vjernika je ipak za neradnu nedjelju i to bez obzira na demominacijsku pripadnost, osim adventista koji su protiv zabrane rada nedjeljom. Taj njihov stav doživljavam krajnje nekorektnim pogotovo kad se zakonom o neradnoj nedjelji njima ne uskraćuje nikakvo pravo. Neki od njih idu tako daleko da ovaj zakon proglašavaju početkom nekog njihovog progona. Možda bi nam Krizostom mogao reći zašto se ponašaju ovako nekorektno, i zašto im smeta neradna nedjelja i ovaj zakon? Usput budi rečeno ovaj zakon nije nametnula Katolička crkva nego je općeljudska i humana gesta usmjerena na zaštitu obitelj i majki koje su nedjeljom bezobzirno tjerane na rad.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 35  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata