Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 14:52

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 288 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet tra 02, 2015 20:25 

Ti očito ne poznaš Bibliju,nisam ja to rekao nego Apostol Pavao.

Galaćanima 5,20 idolopoklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađa, ljubomor, srdžbe, spletkarenja, razdori, strančarenja,
Galaćanima 5,21 zavisti, pijančevanja, pijanke i tome slično. Unaprijed vam kažem, kao što vam već rekoh: koji takvo što čine, kraljevstva Božjega neće baštiniti.

Ima još konkretnije:
Da apostol Pavao nužno traži vršenje svih Božjih zapovijedi kako bi se postiglo spasenje vidi se iz toga što u svojim poslanicama kršćane svoga vremena podsjeća na svet život: ''Zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Nemojte se varati! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni oskvrnitelji dječaka, ni lopovi, ni škrtice, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće posjedovati kraljevstva nebeskoga.'' (1 Kor 6,9-10).
Bludniciznamo tko su,mekoputnici su homoisexualci a oskvrnitelji dječaka pedofili!

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 21:01 

Papa Franjo:
http://www.bitno.net/vijesti/vatikan/pa ... artphonea/

Papa Franjo poslao je poruku jedinstva i ljubavi nedavno održanoj konferenciji američkih Pentekostalnih crkvi, a njegovo obraćanje braći protestantima snimio je na svom smartphoneu njegov prijatelj Anthony Palmer, biskup Zajednice evangeličkih episkopalnih crkvi, koji ga je posjetio u Vatikanu. Zajednica evangeličkih episkopalnih crkvi jest skupina nekoliko pentekostalnih crkvi koje se osjećaju anglikancima, ali nisu u zajedništvu s anglikanskom zajednicom.

Palmer je Papu posjetio prošli mjesec u Vatikanu i rekao mu za konferenciju na kojoj se sprema ići, te ga zamolio da pošalje neku poruku sudionicima.

– Možeš li me snimiti na svom smartphoneu?-upitao ga je Papa, nakon čega je Palmer odmah počeo snimati Franjino obraćanje američkim protestatntima.

– Govorim vam kao brat, s radošću i čežnjom. Moramo biti braća, moramo zajedno plakati, istim suzama – poručio je Papa, te pozvao posjetitelje konferencije da se pomole za njega i udijelio im blagoslov. Kako pišu mediji, vatikanske službe vjerojatno nisu imale pojma da je Papa uopće snimio takvu poruku, dok se nije prije dva dana pojavila na YouTube-u. Papin zabiježen govor očito je potpuno spontan i bez ikakvih priprema.

Prikazivanju njegove poruke na konferenciji koju su posjetili stotine pastora pentekostalnih crkvi iz cijelog svijeta prethodio je govor Palmera koji je rekao kako nije doktrina ono što će dovesti do jedinstva kršćana nego Božja milost. On je rekao kako za protest Martina Luthera, za kojeg je temeljna stvar bila opravdanje po vjeri, već odavno nema razloga, posebice nakon Zajedničke izjave o nauku o opravdanju iz 1999. kada su Katolička crkva i Svjetski luteranski savez to pitanje usuglasili. Podsjetimo, 31. listopada 1999. u Augsburgu je potpisana ta zajednička izjava koja naglašava:

“Samo milošću vjere u Kristovo spasenjsko djelovanje, a ne na temelju naših zasluga bivamo prihvaćeni od Boga i primamo Duha Svetoga koji obnavlja naša srca te nas osposobljuje i zove da vršimo dobra djela”. Izjava je protumačena kao “povijesni preokret u odnosima između katolika i luterana i postizanje suglasnosti o tom temeljnom pitanju naše vjere”.

– Braćo i sestre, Lutherov protest protiv Katoličke crkve je gotov. A vaš? Ne prosvjedujemo više protiv katoličke doktrine. Sada naviještamo isto Evanđelje – rekao je Palmer prije nego je pustio Papin video.

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2015 21:55 

"Ne prosvjedujemo više protiv katoličke doktrine. Sada naviještamo isto Evanđelje – rekao je Palmer prije nego je pustio Papin video."
Nekako me ovo bode u oči -"Sada naviještamo isto Evanđelje" -kao da sam negdje nešto pročitao o tome hm :?: možda ovdje Galaćanima 1,8 Ali ako i mi, ili anđeo s neba navijesti vam evanđelje drukčije, nego što vam navijestismo, neka bude proklet! :idea: znači taj Palmer je priznao da su navještali drugačije evanđelje :oo

Vrh

PostPostano: Pet tra 03, 2015 22:34 

teo je napisao/la:
"Ne prosvjedujemo više protiv katoličke doktrine. Sada naviještamo isto Evanđelje – rekao je Palmer prije nego je pustio Papin video."
Nekako me ovo bode u oči -"Sada naviještamo isto Evanđelje" -kao da sam negdje nešto pročitao o tome hm :?: možda ovdje Galaćanima 1,8 Ali ako i mi, ili anđeo s neba navijesti vam evanđelje drukčije, nego što vam navijestismo, neka bude proklet! :idea: znači taj Palmer je priznao da su navještali drugačije evanđelje :oo

Ili je mislio da su katolici tada navještali drugo,drugčije,kad je došlo do raskola?

Vrh

PostPostano: Sub tra 04, 2015 07:31 

patriot_1 je napisao/la:
teo je napisao/la:

Ili je mislio da su katolici tada navještali drugo,drugčije,kad je došlo do raskola?

jok nije to mislio

Vrh

PostPostano: Sub tra 04, 2015 09:00 

patriot_1 je napisao/la:
teo je napisao/la:

Mislim da je htio reći da smo se prije bavili drugim stvarima a ne evanđeljem, a sad naviještamo evanđelje. Ne može se Palmeru pripisivati ni da optužuje katolike niti protestante da su naviještali krivo evanđelje, on je, pokoj mu duši (poginuo je u prometnoj nesreći nedavno), pripadao jednoj vrsti anglikanaca, a anglikanci definiraju svoju crkvu kao "reformed, yet catholic". Oni bi željeli biti srednji put, via media. Mislim da bi se Palmera moglo ubrojiti u one koji se smatraju anglokatolicima.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Čet tra 09, 2015 09:59 

Tragično je I to da ,dok su Muslimani(Turci) osvajali Evropu,u to vrijeme su se Katolici I Protestanti borili međusobno.Umjesto da su kao kršćani ,sjedinjeni I sa Pravoslavcima,već na granici Grčke zajedno zaustavili Turke!

Vrh

PostPostano: Sub tra 11, 2015 09:44 

patriot_1 je napisao/la:
Tragično je I to da ,dok su Muslimani(Turci) osvajali Evropu,u to vrijeme su se Katolici I Protestanti borili međusobno.Umjesto da su kao kršćani ,sjedinjeni I sa Pravoslavcima,već na granici Grčke zajedno zaustavili Turke!

Ipak je teško tadašnje događaje promatrati iz današnje perspektive. Pravoslavci su imali veliku odbojnost prema katolicizmu, osobito imajući u vidu četvrti križarski rat i osvajanje Carigrada. Također su se bojali da će ih katoličke države siliti na uniju s Rimom ukoliko se same ne budu sposobne braniti.
Slažem se s tobom svakako u tome da je kršćanska nesloga kumovala svim uspjesima Turaka i muslimanskih država protiv kršćanske Europe. Kadgod bi se kršćanske države uspješnije udružile (kao u slučaju Svete lige i pobjeda kod Lepanta ili Beča), Turaka nije bilo nigdje, a naši preci su ih tukli do daske.
A pazi ovo: katolički francuski kralj Franjo I. uzimao je za saveznike njemačke protestantske kneževine protiv katoličkog njemačkog cara Karla V, koji je tako morao rastezati svoju vojsku na dvije ili tri bojišnice, a za rat protiv Turaka nije imao dovoljno snaga. To je omogućilo našem nedragom Sulejmanu da se probije u Srednju Europu.
Nažalost, u pravu je jedan ruski povjesničar koji smatra da vladari europskih kršćanskih država nisu baš smrtno ozbiljno shvaćali tursku opasnost, i da su se rado uortačivali s Turcima samo zato da njihovom susjedu "crkne krava". Venecija nije htjela spašavati ostatke Bizantskog carstva u Carigradu jer je to smatrala propalom stvari, a biznis s Osmanskim carstvom tada joj je bio važniji od kršćanskog zajedništva.

Vrh

PostPostano: Sub tra 11, 2015 09:47 

Da ne propustim odgovoriti na temu: reći za protestante da su "sotonski okot" je uvredljivo, grubo i promašeno. Ne može se to tako generalizirati.

Vrh

PostPostano: Sub tra 11, 2015 19:49 

Lucijan Antun je napisao/la:
Da ne propustim odgovoriti na temu: reći za protestante da su "sotonski okot" je uvredljivo, grubo i promašeno. Ne može se to tako generalizirati.

Opasno je to,jer kad su za Isusa rekli da tjera demone uz pomoć sotone,On je rekao da je to hula na Svetog Duha,jediji neoprostiv grijeh ,kad nešto što čini S.Duh pripisujemo đavlu I demonima!

Vrh

PostPostano: Sub tra 11, 2015 22:25 

Šest grijeha protiv Duha Svetoga
1. Ufati se preuzetno u milosrđe Božje
2. Zdvajati o milosti Božjoj
3. Protiviti se priznatoj istini kršćanske vjere
4. Zavidjeti bližnjemu milost Božju
5. Odbijati tvrdokorno spasonosne opomene
6. Ustrajati u nepokori

Vrh

PostPostano: Ned tra 12, 2015 12:57 

toni1 je napisao/la:
6. Ustrajati u nepokori

Da. Slažem se. Mogli bismo o protestantizmu i iz te perspektive, ali ja bih ostao na onoj ekumenskoj, prema kojoj naša Katolička Crkva priznaje protestantima osnovno kršćansko dostojanstvo, ne ulazeći u probleme naučavanja pojedinih zajednica.

Vrh

PostPostano: Ned tra 12, 2015 14:00 

toni1 je napisao/la:
6. Ustrajati u nepokori

De ovo obrazloži,točku po točku,jer sve je to ekskluvizam I isključivost,voda na katolički mlin,i to mutna voda!
Ako je to to što ja isčitavam!

Vrh

PostPostano: Ned tra 12, 2015 19:41 

hrki je napisao/la:
Jutros čitam sa stranice http://super-hanc-petram.blogspot.com/ i naletim na jedan članak , ne prvi negp malo niže na toj stranici gdje se kaže:

Još bih kao posebnu vrijednost istaknuo karakterizaciju protestantizma. Moram priznati da još nigdje nisam vidio ovako čvrsto realne, ali opet staložene ocjene:
,,Moramo znati da ne možemo koketirati s kršćanskim sektama samo zato što one također vjeruju u Krista i propovijedaju u njegovo ime.’’ (61. str.)

,,Protestantizam je pod vodstvom ovoga krivovjerca [Luthera, razumije se, op. moja], poremetio svjetski mir krvavim i dugogodišnjim ratovima, a i danas nastavlja biti u ratu sa Svetom Tradicijom i s nepopustljivim nastojanjem da se poništi veza s Djevicom Marijom, koja je čvrsto oružje protiv đavla. Protestantizam je jedno od najvećih đavlovih izrugivanja Kristovoj Crkvi. To je ustanova sekta, bez hijerarhije i bez korijena, što omalovažava Majku Božju i cijelu nebesku obitelj Anđela i Svetaca.’’ (62. str.)
I mene to zanima?

,,Zato protestantizam postaje teško oružje protiv katolika, budući da posjeduje poznati jezik, ali koji želi uništiti živu Kristovu bit u nama, Euharistiju i sve druge sakramente, odsjecajući, u ime Krista, sve najplemenitije i najvažnije darova koji su nam dani po Duhu Svetome… tako istančanim argumentima izravno iz usta Stare zmije prerušene u kršćanina.’’ (63. str.)

,,Čuvaj se kršćanskih sekta koje te žele otkinuti od Marijine ljubavi i od ljubavi prema Mariji. To je sotonino djelo.’’ (174. str.)

Naravno, ovo nije materijal za interkonfesionalne rasprave, ali svakako jest za unutarcrkvenu svijest o naravi protestantizma, oko čega treba poprilično poraditi.

Naravno da čitamo razmišljanja i mnogih drugih katolika , blaženika, svetaca do polovine 20.stoljeća itd mislim da bi čuli slično mišljenje

mene samo zanima da na ovom forumu nitko od apologeta , branitelja katoličanstva nema hrabrosti da otvoreno kaže da je prot. vražje djelo??
ne vidim od katehistice sare i sličnih njoj da otvoreno brani katoličanstvo i kaže da je protestantizam to što su od 1520. pa dobrih 400 godina tvrdili svi velikani katoličke apologetika??

volio bih čuti jasan odgovor od sare, drugih katoličkih vjeroučitelja i ako ima svećenika sa ovog foruma , kratak odgovor: sa da ili ne...da li je protestantizam vražje, đavolje djelo ( okot) ili ne?

naravno, ako nije zašto nije?

Vrh

PostPostano: Ned tra 12, 2015 20:26 

romanac je napisao/la:
hrki je napisao/la:
Jutros čitam sa stranice http://super-hanc-petram.blogspot.com/ i naletim na jedan članak , ne prvi negp malo niže na toj stranici gdje se kaže:

Još bih kao posebnu vrijednost istaknuo karakterizaciju protestantizma. Moram priznati da još nigdje nisam vidio ovako čvrsto realne, ali opet staložene ocjene:
,,Moramo znati da ne možemo koketirati s kršćanskim sektama samo zato što one također vjeruju u Krista i propovijedaju u njegovo ime.’’ (61. str.)

,,Protestantizam je pod vodstvom ovoga krivovjerca [Luthera, razumije se, op. moja], poremetio svjetski mir krvavim i dugogodišnjim ratovima, a i danas nastavlja biti u ratu sa Svetom Tradicijom i s nepopustljivim nastojanjem da se poništi veza s Djevicom Marijom, koja je čvrsto oružje protiv đavla. Protestantizam je jedno od najvećih đavlovih izrugivanja Kristovoj Crkvi. To je ustanova sekta, bez hijerarhije i bez korijena, što omalovažava Majku Božju i cijelu nebesku obitelj Anđela i Svetaca.’’ (62. str.)
I mene to zanima?

,,Zato protestantizam postaje teško oružje protiv katolika, budući da posjeduje poznati jezik, ali koji želi uništiti živu Kristovu bit u nama, Euharistiju i sve druge sakramente, odsjecajući, u ime Krista, sve najplemenitije i najvažnije darova koji su nam dani po Duhu Svetome… tako istančanim argumentima izravno iz usta Stare zmije prerušene u kršćanina.’’ (63. str.)

,,Čuvaj se kršćanskih sekta koje te žele otkinuti od Marijine ljubavi i od ljubavi prema Mariji. To je sotonino djelo.’’ (174. str.)

Naravno, ovo nije materijal za interkonfesionalne rasprave, ali svakako jest za unutarcrkvenu svijest o naravi protestantizma, oko čega treba poprilično poraditi.

Naravno da čitamo razmišljanja i mnogih drugih katolika , blaženika, svetaca do polovine 20.stoljeća itd mislim da bi čuli slično mišljenje

mene samo zanima da na ovom forumu nitko od apologeta , branitelja katoličanstva nema hrabrosti da otvoreno kaže da je prot. vražje djelo??
ne vidim od katehistice sare i sličnih njoj da otvoreno brani katoličanstvo i kaže da je protestantizam to što su od 1520. pa dobrih 400 godina tvrdili svi velikani katoličke apologetika??

volio bih čuti jasan odgovor od sare, drugih katoličkih vjeroučitelja i ako ima svećenika sa ovog foruma , kratak odgovor: sa da ili ne...da li je protestantizam vražje, đavolje djelo ( okot) ili ne?

naravno, ako nije zašto nije?

hm a čuj Božje djelo sigurno nije pa sad ti vidi jel ima treća opcija

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 288 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata