Jutros čitam sa stranice
http://super-hanc-petram.blogspot.com/ i naletim na jedan članak , ne prvi negp malo niže na toj stranici gdje se kaže:
Još bih kao posebnu vrijednost istaknuo karakterizaciju protestantizma. Moram priznati da još nigdje nisam vidio ovako čvrsto realne, ali opet staložene ocjene:
,,Moramo znati da ne možemo koketirati s kršćanskim sektama samo zato što one također vjeruju u Krista i propovijedaju u njegovo ime.’’ (61. str.)
,,
Protestantizam je pod vodstvom ovoga krivovjerca [Luthera, razumije se, op. moja], poremetio svjetski mir krvavim i dugogodišnjim ratovima, a i danas nastavlja biti u ratu sa Svetom Tradicijom i s nepopustljivim nastojanjem da se poništi veza s Djevicom Marijom, koja je čvrsto oružje protiv đavla. Protestantizam je jedno od najvećih đavlovih izrugivanja Kristovoj Crkvi. To je ustanova sekta, bez hijerarhije i bez korijena, što omalovažava Majku Božju i cijelu nebesku obitelj Anđela i Svetaca.’’ (62. str.)
I mene to zanima?
,,Zato protestantizam postaje
teško oružje protiv katolika, budući da posjeduje poznati jezik, ali koji želi uništiti živu Kristovu bit u nama, Euharistiju i sve druge sakramente, odsjecajući, u ime Krista, sve najplemenitije i najvažnije darova koji su nam dani po Duhu Svetome… tako istančanim argumentima izravno iz usta Stare zmije prerušene u kršćanina.’’ (63. str.)
,,Čuvaj se kršćanskih sekta koje te žele otkinuti od Marijine ljubavi i od ljubavi prema Mariji. To je sotonino djelo.’’ (174. str.)
Naravno, ovo nije materijal za interkonfesionalne rasprave, ali svakako jest za unutarcrkvenu svijest o naravi protestantizma, oko čega treba poprilično poraditi.
Naravno da čitamo razmišljanja i mnogih drugih katolika , blaženika, svetaca do polovine 20.stoljeća itd mislim da bi čuli slično mišljenje
mene samo zanima da na ovom forumu nitko od apologeta , branitelja katoličanstva nema hrabrosti da otvoreno kaže da je prot. vražje djelo??
ne vidim od katehistice sare i sličnih njoj da otvoreno brani katoličanstvo i kaže da je protestantizam to što su od 1520. pa dobrih 400 godina tvrdili svi velikani katoličke apologetika??
volio bih čuti jasan odgovor od sare, drugih katoličkih vjeroučitelja i ako ima svećenika sa ovog foruma , kratak odgovor: sa da ili ne...da li je protestantizam vražje, đavolje djelo ( okot) ili ne?
naravno, ako nije zašto nije?