patriot_1 je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Ljudi ima svakakvog ponašanja, a ponekad je stvarno teško shvatiti zašto se neki nazivaju ispravnim vjernicima kad imaju ponašanje lišeno Kristovih uputa.
Ja osobno smatram sve protestantske denominacije objektivno pogrešnima (preferiram apolegotski red o udaljenosti od Crkve), a budući si naveo kako si pro-katolički orijentiran, mene bi zanimalo zašto nisi Katolik? Isto tako, nadam se kako tema nije otvorena radi protestantskog misionarenja!
Tema je razgovornog tipa,zašto bih misionario kad neke Katolike smatram boljim kršćanima od nekih protestanata!U principu,poput tebe,i ja držim svoju stranu i smatram da je protestantizam=zdravije kršćanstvo!Zato tu ostajem!Ti ostani tu gdje jesi!Jer,protestantizam predobro poznam i znam da ga ima nezdravog!Zašto nebih bio protestant a simpatizirao dobre kršćane ,braću u vjeri,katolike?Poput Linića,Ivančića,Neria,Blanke Vlašić,Simone Gotovac I mnogih drugih!
A i Zdravko Mamić je Katolik,i Sanader,Ćiro Blažević,,oćeš još da nabrajam?
Već si na to odgovorio
OVDJE pa ne znam koja je svrha u ponovnom odgovaranju kada smo u međuvremenu bili svjedoci tvojih neprestanih eskapada noću i danju (pišeš i oko 3 po noći)? Pitao sam te nešto jer me to ljudski zanimalo bez zle namjere.
patriot_1 je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Dakle,na temi"Tko su protestanti,što vjeruju" negdje na 4 stranici,"Samuel" olitiga "Vuk Efendija" stavio ovo:
"Viperea haereticorum vitate colloquia. Nihil vobis commune sit cum eis, qui catholicae adversantes fidei solo sunt nomine Christiani. Non enim templum Spiritus Dei, nec membra sunt Christi..."
("Izbjegavajte to zmijsko heretičko društvo. Neka vam ne bude ništa zajedničko s onima koji su, suprotstavljajući se katoličkoj vjeri, samo po imenu kršćani. Oni nisu hram Božjeg Duha, niti su udovi Kristovi...")
- sv. Leon Veliki, papa 440.-461.
I gdje je tu "sotonski okot"?
Uostalom citirana rečenica je od Pape koji nije sporan protestantima jer je umro 461. godine i spada u zajedničku povijest. Dakle, odgovori na pitanje, zašto se služiš neistinama?
Sporan je itekako,jer na njemu grade antiprotestantizam duhovni zombiji kao ovaj!Nebi ga ni citirao inače ,na temi koja je otvorena u svrhu zbližavanja i upoznavanja PROTESTANATA kao braće u vjeri KATOLICIMA!
Otvorio si temu pod nazivom „Protestanti?Naša braća ili "sotonski okot" ?“ koji je objektivno pogrešan, a namjera ti je prenijeti neku svađu s drugog foruma iako tamo nema dokaza kako te netko naziva „sotonskim okotom“. Kad se uzme vremenski slijed povijesti, citat od pape Leona Velikog nije sporan jer samo logički upozorava na opasnost suprotstavljanja katoličkoj vjeri. Dakle, sam citat nije sporan, ali vjerujem ti kako osoba koja ga je citirala na TT ima ozbiljnih problema. Na kraju krajeva on i na ovom forumu patološki ne podnosi normalne katolike da to nadmašuje i najgore oblike komunikacije. Ja njegove postove uopće ne čitam i mislim kako bi katolicima bilo lakše da je druge vjere.
patriot_1 je napisao/la:
Tko hoće,hoće,ne puzimo mi pred vama,samo pružamo ruku,bratsku.Iako,ima nas dovoljno da možemo bez vas,a to ne želimo!Jer ste naši!Ako vi to ne vidite,sretno vam bilo!Malo pogledaj koje su zemlje pretežno protestantske u svijetu!Pa buš videl da nismo jadovina i nismo(vise) u podređenom položaju!
Kada si otvarao temu iznio si svoje poglede pa sam te u vezi tvoje situacije i pitao. Nisam temu dizao na općenitu razinu katolici - protestanti jer su tu stvari prilično jasne. Ono što mi nije jasno je tvoja tvrdnja kako postoje protestantske države? Koje su to?
patriot_1 je napisao/la:
Nisu Katolicima u Hrvatskoj problem Protestanti,(a vi se uglavnom tako postavljate) nego Katolici koji postaju ateisti,Hara Krišnijevci,Muslimani,Hinduisti,Okultisti,Jehovci,Adventisti ,Agnostici itd.Ta dosad nismo imali predsjednika vjernika!
Nas ima samo nekoliko tisuća u Hrvatskoj a onih koji odoše u neke od nabrojenih,na stotine tisuća. Dakle,mi smo,tu neđe,malo drugčiji ali KRŠĆANI!Bavite se onima koji to vise nisu!Osim ako misliš da su kršćani oni koji su kršteni kao mala djeca a sad,neki idu kamo ih vjetar nosi!
Kako su taj problem riješile „protestantske države“? Ima li kod njih odlaska iz kršćanstva u većoj mjeri nego kod nas?
patriot_1 je napisao/la:
1) Slažem se,nemaju,no ako se netko kritički osvrene na protestantski stav o euharistiji,ja moram odgovoriti zašto mi (većina) protestanata mislimo i vjerujemo tako kako vjerujemo!Ne da bih nekog zbunio ili preveo na naš nauk nego da bih mu objasnio zašto tako mislimo i vjerujemo!I to potkrjepim Biblijom!Kad ljudi saznaju "da i mi konja za trku imamo"onda nas neće smatrati krivovjercima!Tu je poanta!Ja ne smatram vaš način krivovjerjem,ali ovdje sam konkretno napadnut da naš je!
Mislim kako bi bilo pošteno i logično da ti odgovoriš u svoje ime i eventualno u ime svoje denominacije, a nikako u ime protestanata jer za to nemaš mandat. Ujedno ti skrećem pažnju kako upozorenja koja ti je dao Administrator uopće nisu diskriminatorna i primijenjena samo na tebe, niti su dio nekakve anti-protestantske klime već su to mjere koje se primjenjuju i na katolike i sve druge koji trolaju, što se može vidjeti na temi
Pitanja za adminstratora i moderatore? Ovaj link vodi na post kada je Romanac došao pod udar zbog upotrebe zamjenice "mi"
Dakle ako si temom htio ukazati na sličnosti i smjer suradnje sa katolicima, onda si to trebao prvo razjasniti na jednoj temi, a nisi trebao na forum uletjeti trolerski: prenoseći svađe sa drugih foruma, dijeliti nekompetentne savjete ili se nepotrebno miješati na ogromnom broju tema .