Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 13:35

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 288 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon ožu 02, 2015 12:27 

patriot_1 je napisao/la:
Drugo,navedi gdje sam to pisao o stvarima koje ne poznajem ,u protivnom pišeš laži!

Naslov: Liječenje rodoslovnog stabla

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 12:45 

Barnaba je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Drugo,navedi gdje sam to pisao o stvarima koje ne poznajem ,u protivnom pišeš laži!

Naslov: Liječenje rodoslovnog stabla

http://www.glas-koncila.hr/index.php?op ... ws_ID=7362

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 12:48 

BTW , izgleda da su obrisali post o "sotonskom okotu" pa , kako i tamo djeluješ pitaj lipo "samuela" dali protestante smatra sotonskim okotom i dali ih je ikad tako nazvao na nekom forumu!
Ako je pošten,priznat će!
To je meni bilo ravno iz pakla!To samo sotona može misliti!

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 12:49 

patriot_1 je napisao/la:
Dakle,na temi"Tko su protestanti,što vjeruju" negdje na 4 stranici,"Samuel" olitiga "Vuk Efendija" stavio ovo:
"Viperea haereticorum vitate colloquia. Nihil vobis commune sit cum eis, qui catholicae adversantes fidei solo sunt nomine Christiani. Non enim templum Spiritus Dei, nec membra sunt Christi..."
("Izbjegavajte to zmijsko heretičko društvo. Neka vam ne bude ništa zajedničko s onima koji su, suprotstavljajući se katoličkoj vjeri, samo po imenu kršćani. Oni nisu hram Božjeg Duha, niti su udovi Kristovi...")
- sv. Leon Veliki, papa 440.-461.

I gdje je tu "sotonski okot"?
Uostalom citirana rečenica je od Pape koji nije sporan protestantima jer je umro 461. godine i spada u zajedničku povijest. Dakle, odgovori na pitanje, zašto se služiš neistinama?

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 12:57 

Barnaba je napisao/la:
Ljudi ima svakakvog ponašanja, a ponekad je stvarno teško shvatiti zašto se neki nazivaju ispravnim vjernicima kad imaju ponašanje lišeno Kristovih uputa.
Ja osobno smatram sve protestantske denominacije objektivno pogrešnima (preferiram apolegotski red o udaljenosti od Crkve), a budući si naveo kako si pro-katolički orijentiran, mene bi zanimalo zašto nisi Katolik? Isto tako, nadam se kako tema nije otvorena radi protestantskog misionarenja!

Tema je razgovornog tipa,zašto bih misionario kad neke Katolike smatram boljim kršćanima od nekih protestanata!U principu,poput tebe,i ja držim svoju stranu i smatram da je protestantizam=zdravije kršćanstvo!Zato tu ostajem!Ti ostani tu gdje jesi!Jer,protestantizam predobro poznam i znam da ga ima nezdravog!Zašto nebih bio protestant a simpatizirao dobre kršćane ,braću u vjeri,katolike?Poput Linića,Ivančića,Neria,Blanke Vlašić,Simone Gotovac I mnogih drugih!
A i Zdravko Mamić je Katolik,i Sanader,Ćiro Blažević,,oćeš još da nabrajam?

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 13:07 

Barnaba je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
Dakle,na temi"Tko su protestanti,što vjeruju" negdje na 4 stranici,"Samuel" olitiga "Vuk Efendija" stavio ovo:
"Viperea haereticorum vitate colloquia. Nihil vobis commune sit cum eis, qui catholicae adversantes fidei solo sunt nomine Christiani. Non enim templum Spiritus Dei, nec membra sunt Christi..."
("Izbjegavajte to zmijsko heretičko društvo. Neka vam ne bude ništa zajedničko s onima koji su, suprotstavljajući se katoličkoj vjeri, samo po imenu kršćani. Oni nisu hram Božjeg Duha, niti su udovi Kristovi...")

Uostalom citirana rečenica je od Pape koji nije sporan protestantima jer je umro 461. godine i spada u zajedničku povijest. Dakle, odgovori na pitanje, zašto se služiš neistinama?

Sporan je itekako,jer na njemu grade antiprotestantizam duhovni zombiji kao ovaj!Nebi ga ni citirao inače ,na temi koja je otvorena u svrhu zbližavanja i upoznavanja PROTESTANATA kao braće u vjeri KATOLICIMA!
Tko hoće,hoće,ne puzimo mi pred vama,samo pružamo ruku,bratsku.Iako,ima nas dovoljno da možemo bez vas,a to ne želimo!Jer ste naši!Ako vi to ne vidite,sretno vam bilo!Malo pogledaj koje su zemlje pretežno protestantske u svijetu!Pa buš videl da nismo jadovina i nismo(vise) u podređenom položaju!
Nisu Katolicima u Hrvatskoj problem Protestanti,(a vi se uglavnom tako postavljate) nego Katolici koji postaju ateisti,Hara Krišnijevci,Muslimani,Hinduisti,Okultisti,Jehovci,Adventisti ,Agnostici itd.Ta dosad nismo imali predsjednika vjernika!
Nas ima samo nekoliko tisuća u Hrvatskoj a onih koji odoše u neke od nabrojenih,na stotine tisuća!
Dakle,mi smo,tu neđe,malo drugčiji ali KRŠĆANI!Bavite se onima koji to vise nisu!Osim ako misliš da su kršćani oni koji su kršteni kao mala djeca a sad,neki idu kamo ih vjetar nosi!

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 14:48 

patriot_1 je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Sporan je itekako,jer na njemu grade antiprotestantizam duhovni zombiji kao ovaj!Nebi ga ni citirao inače ,na temi koja je otvorena u svrhu zbližavanja i upoznavanja PROTESTANATA kao braće u vjeri KATOLICIMA!
Tko hoće,hoće,ne puzimo mi pred vama,samo pružamo ruku,bratsku.Iako,ima nas dovoljno da možemo bez vas,a to ne želimo!Jer ste naši!Ako vi to ne vidite,sretno vam bilo!Malo pogledaj koje su zemlje pretežno protestantske u svijetu!Pa buš videl da nismo jadovina i nismo(vise) u podređenom položaju!
Nisu Katolicima u Hrvatskoj problem Protestanti,(a vi se uglavnom tako postavljate) nego Katolici koji postaju ateisti,Hara Krišnijevci,Muslimani,Hinduisti,Okultisti,Jehovci,Adventisti ,Agnostici itd.Ta dosad nismo imali predsjednika vjernika!
Nas ima samo nekoliko tisuća u Hrvatskoj a onih koji odoše u neke od nabrojenih,na stotine tisuća!
Dakle,mi smo,tu neđe,malo drugčiji ali KRŠĆANI!Bavite se onima koji to vise nisu!Osim ako misliš da su kršćani oni koji su kršteni kao mala djeca a sad,neki idu kamo ih vjetar nosi!

Halo, je li se netko pogubio malo? Papa koji je živio 11 stoljeća prije zapadnog raskola nema SIGURNO nikakve veze s protestantima.
Uz put, razina komunikacije puzi u blato nedostojno kršćana bilo koje denominacije!

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 19:16 

[quote="sara"]pogubio se???
Ako netko citira na temi o protestantima ovo:
"Spiritus Dei, nec membra sunt Christi..."
("Izbjegavajte to[b] zmijsko heretičko društvo. Neka vam ne bude ništa zajedničko s onima koji su, suprotstavljajući se katoličkoj vjeri, samo po imenu kršćani. Oni nisu hram Božjeg Duha, niti su udovi Kristovi...")
- sv. Leon Veliki, papa 440.-461."
I to temi koja ide za tim da približi jedne drugima,onda on to čini s namjerom,a pogotovo ako ta osoba koju znam sa forumia prije toga izjavi da su isti "sotonski okot"-onda itekako ima!
Ako citiraš nekog koga podržavaš,onda jednako misliš mada je isti živio u 4 ili 5-om stoljeću!

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 20:03 
Administrator

Ovdje se ne želim baviti drugim forumima, pa te molim da svađe i nesuglasice oko toga ne prenosiš ovdje.

Protestanti općenito nemaju zajednički nauk, pa svatko bez vodstva uči kako mu paše, dok npr. Luterani i Anglikanci naučavaju stvarnu prisutnost u Euharistiji. Na ovom forumu nisu zanimljiva takva privatna mišljenja, već stvarni katolički nauk, a u vezi toga na početnoj stranici možeš pročitati "Je li Euharistija simbol ili stvarna prisutnost Isusova?"

Osim toga, pojašnjeno je kako je Isus dao vlast apostolima da otpuštaju grijehe, pastori nemaju sakrament svećenićkog reda pa tako niti vlast otpuštanja grijeha, te lako skrenu u napast zanemariti te Isusove riječi. Isto tako svatko bez Crkve na kraju sam sebi određuje što je grijeh a što nije, zato je Isus i ustanovio Crkvu na čelu s papom, da nam pomogne da ne zastranimo. Dakle, na ovom forumu nije cilj raspravljati o tim različitim zastranjenjima i mišljenjima, već konkretno o nauku Katoličke Crkve.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 02, 2015 21:19 

patriot_1 je napisao/la:
Trebalo je pisati "Oprosti" a ne "Prosti",mea culpa.
Naveo si stih koji stoji no,nema baš neke logike kad se tako tumači!Ima li grijeh koji se ne oprašta osim hule na Sv.Duha?Kako onda "Kojima zadržite ..."?
Zatim,nelogičnost druga,ako molimo Boga Oca ili Sina da nam oprosti,neće nam biti oprošteno ako to ne činimo preko posrednika?Po tebi!Čudan neki Bog!
On je sveprisutan,sve vidi,čuje,zna I zna kad se netko iskreno kaje.I prašta.Vidi:

"Sinko,oprošteni su ti grijesi"
7"Što to ovaj govori? Huli! Ta tko može grijehe otpuštati doli Bog jedini?" 8Isus duhom odmah proniknu da tako mudruju u sebi, pa će im: "Što to mudrujete u sebi? 9Ta što je lakše? Reći uzetomu: 'Otpuštaju ti se grijesi' ili reći: 'Ustani, uzmi svoju postelju i hodi?' 10Ali da znate: vlastan je Sin Čovječji na zemlji otpuštati grijehe!"

Nije li logično da čovjek moli isti čas kad sgriješi?Kad osjeća krivnju!Ili treba čekati da se toga nakupi,do slijedeće ispovjedi!Što ako Isus dođe,a ti nisi bio na ispovjedi?(mislim na drugi dolazak).Na ispovjdi se često i skriva,mnogi ne kažu najgore stvari a kad to osobno Bogu govoriš,znaš da nemožeš sakriti.
Ne mislim da je ispovjed nešto lose,priznajući pred svećenikom priznamo i pred Bogom,no po meni nema logike"Ja ti opraštam",ta što mi svećenik treba opraštati,nisam sagrešio njemu nego Bogu!Zašto bi "Molim te Bože ,oprosti mi!" bilo nevažeće a ispovjed važeća?
Dali su Apostoli u praksi provodili tu uputu?Vidimo li igdje u Djelima i Poslanicama da ispovjedaju ljude?
Toliko!

Neredno pišeš pa te teško pratiti. Dakle Isus prašta grijehe. Nakon uskrsnuća daje apostolima vlast ,a On odlazi k Ocu gdje mu sjedi s desna (Vjerovanje). Možeš li to upratiti. Dok je Isus bio živ i dok je poučavao apostole On je opraštao. Nakon uskrsnuća , a prije uzašašća na nebo daje svojoj braći vlast da oni opraštaju ili ne opraštaju grijehe. Možeš to gledati i kao Kristovu oporuku (uz naviještanje Evanđelja i pokrštavanja svih ljudi).
Pretpostavljam da ti ni ova riječ neće ništa značiti, ali vrijedi pokušati :
2Kor 5, 18-20

" A sve je od Boga koji nas sa sobom pomiri po Kristu i povjeri nam službu pomirenja. Jer Bog je u Kristu svijet sa sobom pomirio ne ubrajajući im opačina njihovih i polažući u nas riječ pomirenja. Kristovi smo dakle poslanici; Bog vas po nama nagovara. Umjesto Krista zaklinjemo: dajte, pomirite se s Bogom! "

Isus Krist povjerava apostolima službu pomirenja i apostoli imaju tu riječ pomirenja u sebi. Isus Krist šalje apostole i oni nas umjesto Krista nagovaraju da se pomirimo s Bogom.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 02:15 

Giovi je napisao/la:
Ovdje se ne želim baviti drugim forumima, pa te molim da svađe i nesuglasice oko toga ne prenosiš ovdje.

1)Protestanti općenito nemaju zajednički nauk, pa svatko bez vodstva uči kako mu paše, dok npr. Luterani i Anglikanci naučavaju stvarnu prisutnost u Euharistiji. Na ovom forumu nisu zanimljiva takva privatna mišljenja, već stvarni katolički nauk, a u vezi toga na početnoj stranici možeš pročitati "Je li Euharistija simbol ili stvarna prisutnost Isusova?"

2)Osim toga, pojašnjeno je kako je Isus dao vlast apostolima da otpuštaju grijehe, pastori nemaju sakrament svećenićkog reda pa tako niti vlast otpuštanja grijeha, te lako skrenu u napast zanemariti te Isusove riječi. Isto tako svatko bez Crkve na kraju sam sebi određuje što je grijeh a što nije, zato je Isus i ustanovio Crkvu na čelu s papom, da nam pomogne da ne zastranimo. Dakle, na ovom forumu nije cilj raspravljati o tim različitim zastranjenjima i mišljenjima, već konkretno o nauku Katoličke Crkve.

1) Slažem se,nemaju,no ako se netko kritički osvrene na protestantski stav o euharistiji,ja moram odgovoriti zašto mi (većina) protestanata mislimo i vjerujemo tako kako vjerujemo!Ne da bih nekog zbunio ili preveo na naš nauk nego da bih mu objasnio zašto tako mislimo i vjerujemo!I to potkrjepim Biblijom!Kad ljudi saznaju "da i mi konja za trku imamo"onda nas neće smatrati krivovjercima!Tu je poanta!Ja ne smatram vaš način krivovjerjem,ali ovdje sam konkretno napadnut da naš je!
2)"Nemaju sacrament",pa tko daje sacrament?Papa?Crkva?Ili Bog!Ja tvrdim da su jednako vrijedni pred Bogom kao vaši svećenici!No,oni ne opraštaju grijehe!Isus nije rekao da je to krivo,da grijeh oprašta samo Bog.On je Bog!I zato je vlastan opraštati!Dakle"Nitko nemože opraštati doli Bog," to stoji!
Opet se radi o istom,napadnut sam da smo grešnici jer ne idemo na ispovjed.A ja kažem da se ispovjedamo Bogu osobno!Ja nemam potrebe za posrednikom!"Bože,oprosti mi moj grijeh" je stav s kojim svakodnevno živim!A opet,kao I u slučaju euharistije,vidi,nisam rekao da je ispovjed ili misliti da je kruh tjelo,vino krv,neki grijeh ili zlo!Vi vjerujte tako,ja ću ovako.Imam za to Biblijsku podlogu!Ako vi možete mene smatrati bratom u vjeri(iako euharistiju shvaćam simbolički, i ispovjed pred svećenikom meni nepotrebnu(jer se kajem ,molim oprost Boga osobno,smatram se dostojnim Njemu pristupiti i za to ga moliti)onda smo kvit!Jer ja vas smatram,iako je vaše vjerovanje drugčije!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 02:26 

Ti pišeš=Neredno pišeš pa te teško pratiti. Dakle Isus prašta grijehe. Nakon uskrsnuća daje apostolima vlast ,a On odlazi k Ocu gdje mu sjedi s desna (Vjerovanje). Možeš li to upratiti. Dok je Isus bio živ i dok je poučavao apostole On je opraštao. Nakon uskrsnuća , a prije uzašašća na nebo daje svojoj braći vlast da oni opraštaju ili ne opraštaju grijehe. Možeš to gledati i kao Kristovu oporuku (uz naviještanje Evanđelja i pokrštavanja svih ljudi).
Pretpostavljam da ti ni ova riječ neće ništa značiti, ali vrijedi pokušati :
2Kor 5, 18-20

" A sve je od Boga koji nas sa sobom pomiri po Kristu i povjeri nam službu pomirenja. Jer Bog je u Kristu svijet sa sobom pomirio ne ubrajajući im opačina njihovih i polažući u nas riječ pomirenja. Kristovi smo dakle poslanici; Bog vas po nama nagovara. Umjesto Krista zaklinjemo: dajte, pomirite se s Bogom! "

Isus Krist povjerava apostolima službu pomirenja i apostoli imaju tu riječ pomirenja u sebi. Isus Krist šalje apostole i oni nas umjesto Krista nagovaraju da se pomirimo s Bogom.[/quote]
Odgovor:Apostole!Pa Apostoli su samo ta dvenajstorica!
Idemo opet na ovo,"kojima zadržite"-gdje je tu logika?Biblija je teško shvatljiva jer za neke stihove imaš i kontrastihove!Kako navedoh,Isus se složio sa Farizejima da samo Bog može opraštati i kaže"Ja imam tu vlast"-jer je Bog!Nek su je imali i Apostoli(i u to ne vjerujem usprkos stihovima)nigdje o tome ne piše ni slova u Bibliji!No,imaš ti argumente,ovo što si naveo,imam i ja,naveo sam stihove da nitko nemože opraštati doli Bog jedini!
I gdje smo sad?
Ja tvrdim da će Bog oprostiti grijehe i na ispovjedi kad dođeš svećeniku(ne svećenik,on je samo posrednik) a neki od vas kažu da meni nije oprošteno jer molim Boga osobno da mi oprosti a ne idem na ispovjed!
Nije li to malo čudno?
Što sam ja "boranija" kako kaže Šešelj,netko nedostojan da osobno Bogu pristupim i molim oprost?
Poruka vama,,,IDITE na ispovjed,nije to lose!
Ja neću!Znam da mi je oprošteno kad Bogu kažem"OPROSTI"!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 13:50 

patriot_1 je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Ljudi ima svakakvog ponašanja, a ponekad je stvarno teško shvatiti zašto se neki nazivaju ispravnim vjernicima kad imaju ponašanje lišeno Kristovih uputa.
Ja osobno smatram sve protestantske denominacije objektivno pogrešnima (preferiram apolegotski red o udaljenosti od Crkve), a budući si naveo kako si pro-katolički orijentiran, mene bi zanimalo zašto nisi Katolik? Isto tako, nadam se kako tema nije otvorena radi protestantskog misionarenja!

Tema je razgovornog tipa,zašto bih misionario kad neke Katolike smatram boljim kršćanima od nekih protestanata!U principu,poput tebe,i ja držim svoju stranu i smatram da je protestantizam=zdravije kršćanstvo!Zato tu ostajem!Ti ostani tu gdje jesi!Jer,protestantizam predobro poznam i znam da ga ima nezdravog!Zašto nebih bio protestant a simpatizirao dobre kršćane ,braću u vjeri,katolike?Poput Linića,Ivančića,Neria,Blanke Vlašić,Simone Gotovac I mnogih drugih!
A i Zdravko Mamić je Katolik,i Sanader,Ćiro Blažević,,oćeš još da nabrajam?

Već si na to odgovorio OVDJE pa ne znam koja je svrha u ponovnom odgovaranju kada smo u međuvremenu bili svjedoci tvojih neprestanih eskapada noću i danju (pišeš i oko 3 po noći)? Pitao sam te nešto jer me to ljudski zanimalo bez zle namjere.

patriot_1 je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:

Otvorio si temu pod nazivom „Protestanti?Naša braća ili "sotonski okot" ?“ koji je objektivno pogrešan, a namjera ti je prenijeti neku svađu s drugog foruma iako tamo nema dokaza kako te netko naziva „sotonskim okotom“. Kad se uzme vremenski slijed povijesti, citat od pape Leona Velikog nije sporan jer samo logički upozorava na opasnost suprotstavljanja katoličkoj vjeri. Dakle, sam citat nije sporan, ali vjerujem ti kako osoba koja ga je citirala na TT ima ozbiljnih problema. Na kraju krajeva on i na ovom forumu patološki ne podnosi normalne katolike da to nadmašuje i najgore oblike komunikacije. Ja njegove postove uopće ne čitam i mislim kako bi katolicima bilo lakše da je druge vjere.

patriot_1 je napisao/la:

Kada si otvarao temu iznio si svoje poglede pa sam te u vezi tvoje situacije i pitao. Nisam temu dizao na općenitu razinu katolici - protestanti jer su tu stvari prilično jasne. Ono što mi nije jasno je tvoja tvrdnja kako postoje protestantske države? Koje su to?

patriot_1 je napisao/la:
Nas ima samo nekoliko tisuća u Hrvatskoj a onih koji odoše u neke od nabrojenih,na stotine tisuća. Dakle,mi smo,tu neđe,malo drugčiji ali KRŠĆANI!Bavite se onima koji to vise nisu!Osim ako misliš da su kršćani oni koji su kršteni kao mala djeca a sad,neki idu kamo ih vjetar nosi!

Kako su taj problem riješile „protestantske države“? Ima li kod njih odlaska iz kršćanstva u većoj mjeri nego kod nas?
patriot_1 je napisao/la:
1) Slažem se,nemaju,no ako se netko kritički osvrene na protestantski stav o euharistiji,ja moram odgovoriti zašto mi (većina) protestanata mislimo i vjerujemo tako kako vjerujemo!Ne da bih nekog zbunio ili preveo na naš nauk nego da bih mu objasnio zašto tako mislimo i vjerujemo!I to potkrjepim Biblijom!Kad ljudi saznaju "da i mi konja za trku imamo"onda nas neće smatrati krivovjercima!Tu je poanta!Ja ne smatram vaš način krivovjerjem,ali ovdje sam konkretno napadnut da naš je!

Mislim kako bi bilo pošteno i logično da ti odgovoriš u svoje ime i eventualno u ime svoje denominacije, a nikako u ime protestanata jer za to nemaš mandat. Ujedno ti skrećem pažnju kako upozorenja koja ti je dao Administrator uopće nisu diskriminatorna i primijenjena samo na tebe, niti su dio nekakve anti-protestantske klime već su to mjere koje se primjenjuju i na katolike i sve druge koji trolaju, što se može vidjeti na temi Pitanja za adminstratora i moderatore? Ovaj link vodi na post kada je Romanac došao pod udar zbog upotrebe zamjenice "mi" :lol:
Dakle ako si temom htio ukazati na sličnosti i smjer suradnje sa katolicima, onda si to trebao prvo razjasniti na jednoj temi, a nisi trebao na forum uletjeti trolerski: prenoseći svađe sa drugih foruma, dijeliti nekompetentne savjete ili se nepotrebno miješati na ogromnom broju tema .

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 15:03 

Ajme čuda,pišem noću,u TRI po ponoći!
To je dokaz da sam munjen ,,,,a ne da radim noćnu smjenu!
Nije li te sram nakon tvoje insinuacije,?

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 18:24 

patriot_1 je napisao/la:
Odgovor:Apostole!Pa Apostoli su samo ta dvenajstorica!

Da i oni su imali vlast danu od Krista i ako si čitao Dj i recimo Pavlovu poslanicu Timoteju možeš primijetiti hierarhijski ustroj Crkve gdje je Petar glavni.

Citat:
Idemo opet na ovo,"kojima zadržite"-gdje je tu logika?Biblija je teško shvatljiva jer za neke stihove imaš i kontrastihove!Kako navedoh,Isus se složio sa Farizejima da samo Bog može opraštati i kaže"Ja imam tu vlast"-jer je Bog!Nek su je imali i Apostoli(i u to ne vjerujem usprkos stihovima)nigdje o tome ne piše ni slova u Bibliji!No,imaš ti argumente,ovo što si naveo,imam i ja,naveo sam stihove da nitko ne može opraštati doli Bog jedini!

Mogu opraštati apostoli jer im ih je Isus dao vlast. Kao što je Petru obećao:
Mt 16,19
"Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima."

Da su učenici imali od Isusa vlast možeš vidjeti iz npr ovoga:
Lk 9,1-2
Sazva dvanaestoricu i dade im moć i vlast nad svim zlodusima i da liječe bolesti. I posla ih propovijedati kraljevstvo Božje i liječiti bolesnike.

Zašto ne vjeruješ ni u ove retke ne znam. Stvarno su jako razumljivi:
Iv 20,21-23
Isus im stoga ponovno reče: "Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas." To rekavši, dahne u njih i kaže im: "Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im."

Nije mi jasno kako ne vjeruješ u ove retke a čuo sam da se protestanti pozivaju na sv. Pismo i vjeruju sve što tamo piše.

Citat:
Ja tvrdim da će Bog oprostiti grijehe i na ispovjedi kad dođeš svećeniku(ne svećenik,on je samo posrednik) a neki od vas kažu da meni nije oprošteno jer molim Boga osobno da mi oprosti a ne idem na ispovjed!
Nije li to malo čudno?
Što sam ja "boranija" kako kaže Šešelj,netko nedostojan da osobno Bogu pristupim i molim oprost?
Poruka vama,,,IDITE na ispovjed,nije to lose!
Ja neću!Znam da mi je oprošteno kad Bogu kažem"OPROSTI"!

Normalno da ću ići na ispovijed. Jer mi je to jedina garancija da su mi grijesi oprošteni. Kako ti znaš da su ti grijesi oprošteni ja ne razumijem. I nije mi jasno kako možeš imati takvu sigurnost. Ipak se do pojave Lutera trebalo ići na ispovijed i Crkva ne poznaje praksu praštanja grijeha bez svećenika. Ja osobno ne bi imao takvu sigurnost. Radi se o tebi i tvom spasenju.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 288 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 20  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata