Katolički odgovori

o suvremenim vjerskim temama
Sada je: pet ruj 10, 2010 20:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 50 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Konstruktivne kritike i prijedlozi
PostPostano: pet vel 19, 2010 13:19 

I još jedna važna stvar, u svjetlu stalnog prigovaranja o ugroženosti Katoličanstva u Hrvatskoj i svijetu, obično optužujemo razno razne lobije i medije za antikatoličanstvo i za smještanje Katolika u svojevrsni geto sa natpisom ''čudna vrsta'', no ustvari mi sami sebe smještamo u GETO i to daleko agresivnije nego li ijedan antikatolički lobi, upravo ovakvim postupcima kakve je moguće vidjeti na ovim stranicama.

Vrh

PostPostano: pet vel 19, 2010 13:24 

Citat:
Mene uvijek iznenadi primitivizam koji hvastanjem, (iako samii ne znaju niti pravilno quotati što gornji post zorno pokazuje), i optuživanjem drugih želli prikriti svoje očite propuste u znanju, obrazovanju i odgoju.

Najgore je to što ti dobro znaš da sam u pravu a to dokazuju i tvoji nervozni i frustracijama obojeni postupci.

Vrh

PostPostano: pet vel 19, 2010 14:02 

Što mislite koliko je Katoličanstvu svojstvena represija, što možete reći o mnogobrojnim primjerima represije unutar Crkve kroz povijest?

Jel' suzdržanost od slobode intelektualnog izražavanja svojstvena svakom Katoliku i koliki je dopušteni opseg promišljanja, ako uopće, vjernika Katolika?

Ako je unutar Katoličke crkve općeprihvaćeno ograničavanje slobodnog izražavanja i zabrananjena raznolikost mišljenja pa čak i autocenzura, po čemu se onda KC razlikuje od Komunističke partije, gdje su također na cijeni autocenzura (poznata izreka ''Ne talasaj'') jednoumlje i sl.

Vršio sam malo istraživanje među vjernicima katolicima o slobodi istraživanja, pa sam tako primjetio da mnogi vjernici nemaju hrabrosti govoriti o pitanjima koja su kontroverzna za Katoličku crkvu, neki su čak govorili da neće o tome razmišljati jer neznaju odgovor, dakle u pitanju je autocenzura, vjerojatno zbog straha od izopčivanja i osude zajednice.

Kako sam jedan dio života živio za Komunizma, mogao sam vidjeti na djelu i Komunističku represiju, jednoumlje, autocenzuru u strahu od odmazde i osude, pa sam time više iznenađen što sam jednake stvari pronašao i u ponašanju vjernika Katolika, unutar crkve kojoj i sam pripadam.

Vrh

PostPostano: pet vel 19, 2010 20:37 

Pa ti, čovječe, u svim svojim postovima širiš kristijanofobiju, a kad se teme pune gluparija s pravom zaključaju, opet glumiš žrtvu? Po ne znam koji put?!
Doista misliš da smo mi ostali toliko naivni i nerazumni?

Pođi ti na neki židovski forum pa se tamo nabacuj antisemitizmom, ili na islamski forum, pa govori protiv Alaha i muslimana! Garant, tamo ne bi samo ključali teme, a ovdje budi sretan što netko uopće želi odgovarati na tvoje postove.

Koji vjernik na tako ponižavajući način pristupa svojoj vjeri, i umjetnosti, i znanosti, a onda se busa u prsa da je super-katolik! Da je netko pravi vjernik, to pokazuje najprije njegovo izražavanje, a puko hvalisanje ne vrijedi ništa, nego čak i otkriva masku na licu.

Vrh

PostPostano: pet vel 19, 2010 21:32 
Site Admin

Modus je baniran radi trolanja i ometanja normalne komunikacije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 50 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: