Dakle ako je boks neetičan. A kažem da ide protiv 5 Božje zapovijedi. Jer da je samo jedna osoba poginula, a pogine ih nekoliko godišnje kao direktna posljedica te igre trebalo bi miljama daleko biti od toga.
No, vrli teškaš kliče: za dom! A navijači odgovaraju: Spremni! To nakon meča.
U meč ulazi sa 'plave krvi, bijelog lica!'.
Sa tom analizom ušao sam u forum.
Ako je riječ o duhu smrti, ne pristaju li uz to, uz stadione, navijanja, hipodrome, i ogovarači i oni koji gaje mržnju? To su pitanja.
Drugom prigodom o prijenosu, tranziciji grijeha i posljedica. Ako bude vremena jer radim, a ovo zahtjeva iscrpniju analizu.
Zatim, još o utjecaju glazbe ukoliko sam princ nekada svjetla stoji na čelu te najveće obmane a koja prodire i u liturgiju. Nešto je već rečeno. Vidjet cemo
Sport općenito pa i boks mogu biti ljudima na korist ali i na štetu ovisno kako se postavljaju prema tome, nije veća opasnosti u boksu od spusta u skijanju i sl. moj mali je trenirao nogomet pa je odustao zbog forsiranja trenera i ekipe i ako je talentiran, sad se ponovno vratio ali sam mu rekao nek to sve uzme kao zabavu i priliku za rekreaciju i druženje i sad sa veseljem ide na treninge ali i.ja sam se promjenio u početku sam imao nekakva očekivanja od njega a sada samo želim da uživa o tome i brine o svom zdravlju. Doktor sportske medicine je rekao da djeca ne bi smjela baviti boksom i sl. jer su posljedice velike dok je djete u razvoju zbog udaraca u glavu a također je rekao da na treninzima nogometa ne udaraju loptu glavom ali vidim da treneri toga baš i ne drže.
Gledao sam meč Hrgović i Ituma koji je mogao završiti i puno gore jer trener nije na vrijeme prekinuo i ako se jasno vidjelo da je dečku jako loše i da ne može disati...
Za sport vrijedi isto kao i za hranu i piće i sve ostalo, umjerenost i razboritost.