Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 05:26

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Poruka
PostPostano: Uto kol 25, 2009 06:10 

:wink: Treba malo više razboritog rasuđivanja. Pomnog čitanja tuđih tekstova, a ne zaključivati po prepričavanjima ili kako je netko nečiji tekst shvatio jer mu je to taj trenutak tako pasalo.
Željeti da nam je budući predsjednik uravnotežena osoba i sve one lijepe želje kakvog bi ga željeli imati ne mora imati nikakve veze s dosadašnjim koji (hvala Bogu) odlazi i više se niti ne može kandidirati. Ako je javnost i on sam iščitao da se neke ostvari odnose na njega to je jedino moguče ako za to ima stvarnih povoda - to ostaje otvoreno.
Drugo, ne treba miješati javno izražavanje nezadovoljstva i osude neprihvatljivog s nekakvom privatnom osvetom, jer postoji dužnost reči istinu. Isto tako vjera nas uči opraštanju, ali jednako tako i osudi zla i ponašanja koje nije u skladu s normama koje se traže od ljudi koji obnašaju javne dužnosti.
O slikama masakriranih naših ljudi ne treba trošiti vrijeme i nerve na one koji frču svojim profinjenim nosićima, jer samilosti i suosjećanja te slike ne mogu kod njih izmamiti kad se radi o ''gadovima'' kako ih je prozvao vrli presidente pred svom hrvatskom javnošću i pred djecom i unicuma ubijenih žrtava.
Profinjeni ukus! :roll:

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2009 08:27 

angelus je napisao/la:
:wink:
O slikama masakriranih naših ljudi ne treba trošiti vrijeme i nerve na one koji frču svojim profinjenim nosićima, jer samilosti i suosjećanja te slike ne mogu kod njih izmamiti kad se radi o ''gadovima'' kako ih je prozvao vrli presidente pred svom hrvatskom javnošću i pred djecom i unicuma ubijenih žrtava.
Profinjeni ukus! :roll:

Ma hvala na komplimentu! 8)

Mi smo u osnovnoj školi imali u udžbenicima fotografije ustaša kako kolju svoje žrtve...i danas si mislim, što su s tim fotografijama postigli, kod mene?
Postigli su jedan strah od rata, jedno gđenje od politike, jedan strah od vlastitih korijena i još puno toga. Srećom imala sam dobrog djeda, a i tata je bio informiran i oni su kod mene uspjeli to da prevaziđem strahove i manipulaciju tadašnje politike koja je vladala ovim balkanskim prostorima.

Udžbenici, povijesne knjige, enciklopedije, muzeji NOR-a i td isl. toliko su nam se trudili predočiti zločine jedne strane, a sakrivati isto s druge strane. Nitko nije govorio da su postojale dvije strane, da se masakriralo i s one druge strane i da zvijer ne bira ovu ili onu narodnost...zvijer ide gdje može.

Opterečenje moje generacije tim fotografijama, a da o jasenovcu i izletima po Petrovoj gori ne govorim, kod mene je učinilo kako ti kažeš, angelus "profinjenim ukusom".
Manipulacija djecom je u onom sistemu bila silovita i meni je jasno da se mngi iz tog oblaka laži nisu još izdigli, nego i dalje kao neke papige ponavljaju jedno te isto, a to je da smo mi Hrvati za sve krivi, da se nabrajaju samo zločini ustaša itd..napada se Crkva.
Nakon tih papagajskih nastupa, diže se ona druga strana, uvrijeđena i povrijeđena mnogim zločinima i mućenjem, svećenika i fratra i časnih je izginulo u svim vremenima na jedan brutalan način.....
I tada prečasni Miklenić preuzima inicijativu u svoje ruke, objavljivajući fotografije masakra i masakriranih iz II. svj. rata od strane četnika!

Moje je pitanje bilo, da li je mjesto fotografija masakra i raspadnutih leševa u jednom vjerskome listu?
Ne mogu se oteti dojmu da se preuzima taktika one druge strane koja je nama u udžbenicima servirala istovjetne slike s drugim nazivima mučitelja..

Vrtimo se, dragi angelus u krug bez početka i kraja.....
Takva nam je povijest, takvo nam je susjedstvo.

Ne trpim senzacializam u medijima, a pogotovo u vjerskoj štampi.
profinjen ukus, što ćeš!
:shock:

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2009 11:07 

:wink: A ja ti kažem da je sve u razboritosti kojom se prvo pronalazi pravi put, a onda je sve lako.
Vidim da si u šikari, pa ne čude lutanja po udžbenicima SFRJ-ota, a i tu su neka ''prevazilaženja'' i hipoteka Balkana.... Ovim posljednjim rado se služe neokomunisti. Oni su iz tog gnijezda poletjeli, a sad ga se stide i misle da su prekinuli sve veze; ''prevazišli'' su to. :lol: Sjajno, to me uvijek uspije nasmijati. Te budalaštine kojih se bespomoćnici hvataju kao slamke....
Ali onda je najbolje šutjeti. Dok si u živom pijesku ne možeš spašavati druge.
Čekaj prosvjetljenje..... i pusti Miklenića, čovjek zna što radi.

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2009 11:27 

Izgleda da se naš moderator prepoznao u mom najnovijem postu, pa ga je valjda zato obrisao.
Vrlo si pristran i nekorektan, Barnaba :(

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2009 11:35 

Antun je napisao/la:
Izgleda da se naš moderator prepoznao u mom najnovijem postu, pa ga je valjda zato obrisao.

Post ti nema veze s temom, i samo mu je svrha vrijeđanje pa je zato maknut.

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2009 12:01 

Barnaba je napisao/la:
Antun je napisao/la:

Post ti nema veze s temom, i samo mu je svrha vrijeđanje pa je zato maknut.

Kad je ovdje nedavno objavljen jedan drugi post s istom svrhom, napisao si:
Barnaba je napisao/la:
:wink: :lol: Ovo je trik izjava kao i ona od velečasnog Miklenića, tko odreagira da mu smeta, na njega će se izjava odnositi. Stoga 8)

Kad ja na sličan način reagiram na tuđa vrijeđanja, onda mi obrišeš post i u privatnoj poruci od mene tražiš minimum korektnosti...
Stvarno si "dosljedan" :?

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2009 12:15 

Antun je napisao/la:
Kad ja na sličan način reagiram na tuđa vrijeđanja, onda mi obrišeš post i u privatnoj poruci od mene tražiš minimum korektnosti...
Stvarno si "dosljedan" :?

U pravu si, kako je prije Sneni napisao nešto u takvom stilu (ali nije bio toliko ekspicitan), i htio sam sve okrenuti na šalu ali izgleda da taj pristup ne pali kad se nastavilo s takvom praksom pa sam prisiljen brisati jer je to kao gruda snijega koja se začas pretvori u lavinu vrijeđanja.
Svrha i jedne i duguge reakcije je vraćanje temi o kojoj diskutiramo bez vrijeđanja. Stoga molim sve još jednom da poradimo na kulturi dijaloga.

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2009 14:02 

angelus je napisao/la:
:wink: A ja ti kažem da je sve u razboritosti kojom se prvo pronalazi pravi put, a onda je sve lako.
Vidim da si u šikari, pa ne čude lutanja po udžbenicima SFRJ-ota, a i tu su neka ''prevazilaženja'' i hipoteka Balkana.... Ovim posljednjim rado se služe neokomunisti. Oni su iz tog gnijezda poletjeli, a sad ga se stide i misle da su prekinuli sve veze; ''prevazišli'' su to. :lol: Sjajno, to me uvijek uspije nasmijati. Te budalaštine kojih se bespomoćnici hvataju kao slamke....
Ali onda je najbolje šutjeti. Dok si u živom pijesku ne možeš spašavati druge.
Čekaj prosvjetljenje..... i pusti Miklenića, čovjek zna što radi.

Meni nije cilj mijenjati nečije mišljenje, narav ili karakter, jer dovoljno JESAM mudra da znam da je to nemoguća misija! :P
Ali mi je želja da čujem mišljenje drugih, pa bilo ono znatno drugačije od mog. Mislim da se to zove, dialog, je li?
nešto što još ne znaju svi...Zdravi dialog, razmjena mišljneja..itd.

Pitam se sad čitajući tvoj upis, zaR ti je ponestalo zdravih argumenata PA se služiš etiketiranjem? ako sam dobro shvatila i mene svrstavaš među neokomunjare?
Dobar si! Zanimljivo da u tom sistemu nisam bila politički podobna junacima kojima si me sad zalijepio, a imala sam i izvjesne probleme u svome zapošljavanju zbog toga, jer sam se kako su mi rekli u policiji bavila " širenjem iseljeničke propagande".
No dobro....neka te, ako ti je lakše nek sam ti i četnik.....to je opet stvar tvoje osobne percepcije..

Ako prečasni Miklenić zna što radi, tada mu još više zamjeram reportažu u crkvi izgrađenoj pranjem love, koja je izgrađena bez konzultacije s biskupijom ili nadbiskupom, ili tko već o tome vodi brigu....dakle, lažna reportaža u kojoj je političko vodstvo govoilo o laičkom djelovanju u tom mjestu je Miklewniću zaista na ponos i diku....
:mrgreen:
isto kao i ovo prepucavanje o križevima..u ovoj situaciji gdje je zemlja pred totalnim bankrotom, ovakve među igre uvijek dobro dođu da bi narod odvukle s pravog problema.

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2009 15:08 

Pa sumnjam da bi Mesić inscenirao situaciju oko izbacivanja križeva, samo da bi pomogao vladi. Nema tu logike.

I ostao sam dužan odgovor na ovo:
Antun je napisao/la:
Analogno tvom razmišljanju: kad Miklenićevi komentari ne bi bili povod (kako tvrdiš), reagirao bi Mesić na križeve još na početku svog mandata, a ne bi čekao skoro desetljeće, pa tek na odlasku sa svoje pozicije nešto poduzimao.

Mesić je pragmatičan političar, koji se voli svidjeti narodu, a narod ga sigurno ne bi podržao u drugom mandatu, da je izašao s inicijativom o izbacivanju križeva na početku mandata. Odnose s Crkvom je zaoštrio tak kad je dobio izbore za drugi mandat.

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2009 15:21 

:wink: Znaš kaj Đsmn, nisam ti za svađu, a istina je samo jedna, ne mogu biti dvije različite u isto vrijeme i o istoj stvari.
Nego, daj se ispravi! Budi hrast a ne žalosna vrba, kak na ovoj svojoj sličici.
Znaš ti dobro kako su veliki kipari prikazivali Hrvatice; ponosne, gorde, uznosite.... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2009 21:57 

Ne želim vrijeđati... ali mislim da mogu iznjeti svoje mišljenje... i biti će kratko jer mi se situacija u državi gadi.... kako netko tko mulja, laže, krade, vara.... mislim na Mesića (ne mogu ga nazvati svojim predsjednikom jer on to za mene nije)... kako se može i očekivati da mu KRIŽ ne smeta..... i normalno je da ga želi izbaciti, jer da mu je imalo jasno što on predstavlja kleknuo bi na koljena i ponizno molio za oprost.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 03, 2009 09:38 

Cjelovit osvrt na ovaj slučaj donosi Magazin Prilika (mjesečnik u izdanju GL): Analiza »slučaja« Glas Koncila - predsjednik Mesić

Zaključak - Ocijenjen je Mesićev postupak, a ne osoba.

Slika

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 87 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6

Vrijeme na UTC + 01:00 sata