angelus je napisao/la:
:wink:
O slikama masakriranih naših ljudi ne treba trošiti vrijeme i nerve na one koji frču svojim profinjenim nosićima, jer samilosti i suosjećanja te slike ne mogu kod njih izmamiti kad se radi o ''gadovima'' kako ih je prozvao vrli presidente pred svom hrvatskom javnošću i pred djecom i unicuma ubijenih žrtava.
Profinjeni ukus!

Ma hvala na komplimentu!
Mi smo u osnovnoj školi imali u udžbenicima fotografije ustaša kako kolju svoje žrtve...i danas si mislim, što su s tim fotografijama postigli, kod mene?
Postigli su jedan strah od rata, jedno gđenje od politike, jedan strah od vlastitih korijena i još puno toga. Srećom imala sam dobrog djeda, a i tata je bio informiran i oni su kod mene uspjeli to da prevaziđem strahove i manipulaciju tadašnje politike koja je vladala ovim balkanskim prostorima.
Udžbenici, povijesne knjige, enciklopedije, muzeji NOR-a i td isl. toliko su nam se trudili predočiti zločine jedne strane, a sakrivati isto s druge strane. Nitko nije govorio da su postojale dvije strane, da se masakriralo i s one druge strane i da zvijer ne bira ovu ili onu narodnost...zvijer ide gdje može.
Opterečenje moje generacije tim fotografijama, a da o jasenovcu i izletima po Petrovoj gori ne govorim, kod mene je učinilo kako ti kažeš, angelus "profinjenim ukusom".
Manipulacija djecom je u onom sistemu bila silovita i meni je jasno da se mngi iz tog oblaka laži nisu još izdigli, nego i dalje kao neke papige ponavljaju jedno te isto, a to je da smo mi Hrvati za sve krivi, da se nabrajaju samo zločini ustaša itd..napada se Crkva.
Nakon tih papagajskih nastupa, diže se ona druga strana, uvrijeđena i povrijeđena mnogim zločinima i mućenjem, svećenika i fratra i časnih je izginulo u svim vremenima na jedan brutalan način.....
I tada prečasni Miklenić preuzima inicijativu u svoje ruke, objavljivajući fotografije masakra i masakriranih iz II. svj. rata od strane četnika!
Moje je pitanje bilo, da li je mjesto fotografija masakra i raspadnutih leševa u jednom vjerskome listu?
Ne mogu se oteti dojmu da se preuzima taktika one druge strane koja je nama u udžbenicima servirala istovjetne slike s drugim nazivima mučitelja..
Vrtimo se, dragi angelus u krug bez početka i kraja.....
Takva nam je povijest, takvo nam je susjedstvo.
Ne trpim senzacializam u medijima, a pogotovo u vjerskoj štampi.
profinjen ukus, što ćeš!