Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 13:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet stu 11, 2011 16:55 

Jedan dan sam čitao kako je Milanović izjavio na pitanje o legalizaciji prostitucije da nema odgovora na to. Sve da pridobije glasače. Mislim da će i Njemačka zabraniti prostituciju zbog negativnih posljedica koje nosi. Isto kao i dekriminalizacija lakih droga i istospolni brakovi. To sve treba zabraniti. Mi trebamo graditi zdravo društvo, a ne moderno. Ja jesam za moderno društvo, ali u segmentu tehnologije i sl. stvari međutim masu stvari bi zabranio. Tu prvenstveno mislim na medije u kojima vi više ne možete pogledati neki film, a da se vulgarne riječi doslovno ne prevode. Toga još ima more. Mi kao većinom katoličko društvo nemamo nikakvu emisiju na tv-u koja bi bila zanimljiva za gledateljstvo. Imamo Mir i dobro, ali to nije nešto što bi privuklo pažnju gledatelja i potaklo na neke više ciljeve. Zato ima more bezveznih emisija, ali sad je demokracija pa je dano svakome da iznosi svoje mišljenje dok mi kao većinom katolička država nemamo nikakva prava. Sad su i na BBC-u ukinuli termin brojanja godina od Kristovog rođenja da se ne bi netko druge vjere osjećao povrijeđen. A to što sam ja kao kršćanin povrijeđen što su to ukinuli me nitko ne pita. Pa nije ovo bliski istok. Oni tamo na bliskom istoku drže do svojih svetinja, a ja još malo neću smjeti javno reći da sam katolik već da sam vjernik. Crkva previše šuti. Trebali bi jače javno nastupati. To je moj stav.

Zadnja izmjena: Mihael; Pet stu 11, 2011 23:03; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet stu 11, 2011 18:34 

Ljudi, oprostite, ali ovdje ispada kao da sam ja kriv što je u Hrvatskoj abortus zakonski dozvoljen, da sam ja kriv što stranka koja je na vlasti 17 godina i koja o zaštiti života od začeća priča na sva usta, ništa nije poduzela da taj život stvarno i zaštiti. Isto tako, od većniski katoličkih država abortus je zabranjen u Poljskoj. U ostalim većinski katoličkim državama nije na vlasti SDP pa se abortus ne zabranjuje. Osim toga, imamo temu o abortusu pa onda smatram da se rasprava može (po ne znam koji put) premjestiti tamo, a da se ovdje ipak pokušamo koncentrirati na izbore.

Vrh

PostPostano: Pet stu 11, 2011 22:58 

Citat:
Ljudi, oprostite, ali ovdje ispada kao da sam ja kriv što je u Hrvatskoj abortus zakonski dozvoljen, da sam ja kriv što stranka koja je na vlasti 17 godina i koja o zaštiti života od začeća priča na sva usta, ništa nije poduzela da taj život stvarno i zaštiti.

Ne izmotavaj se sad, i ne pravi se žrtva, i čitaj svoje postove.
Citat:
Isto tako, od većniski katoličkih država abortus je zabranjen u Poljskoj. U ostalim većinski katoličkim državama nije na vlasti SDP pa se abortus ne zabranjuje.

A koja je razlika i koga zanima koja stranka ne štiti prava nerođenih, ako ih ne štiti. Ako ih podržavaš na izborima, tvoj problem.
Ako ti je nerođeni život nevažan, onda bi bilo u redu izbrisati "katolik", jer to nisi!!
Citat:
Osim toga, imamo temu o abortusu pa onda smatram da se rasprava može (po ne znam koji put) premjestiti tamo, a da se ovdje ipak pokušamo koncentrirati na izbore.

Da ali zaboravljaš da izborom ubojica i ravnodušnih ljudi prema nerođenima činiš krivo. I zato ne možeš odvojiti izbore od abortusa, kad se itekako dotiču!!

Vrh

PostPostano: Sub stu 12, 2011 09:42 

Da ne bi ispadalo da se pravim žrtvom, ajmo pogledati stvari s druge strane. Ovdje postavljate pitanja o abortusu, umjetnoj oplodnji i istospolnim brakovima. Saro, ti radiš kao vjeroučiteljica, znači radiš u državnoj službi. Samim time ne moraš brinuti hoće li biti plaće ili ne jer jednostavno za tebe, kao i za sve ostale državne službenike, dužnosnike i namještenike te plaće jednostavno MORA biti

A uzmite sada u obzir jednu četveročlanu obitelj koja vrlo vjerojatno ima kredit, najvjerojatnije u švicrcima, dvoje djece ide u školu a roditelji ne rade u državnoj službi već u privredi. Plaća im je svakog mjeseca itekako upitna, rata kredita je narasla za četvrtinu i jedva spajaju kraj s krajem, a treba jesti, grijati se, školovati se. U tijeku je kampanja za državne izbore i čuju se svakojake poruke i sada ja vas pitam, kako će roditelji iz te obitelji glasati? Hoće li glasati za onu opciju koja će u prvi plan staviti borbu za egzistenciju te obitelji, da se tim roditeljima i toj djeci osigura život dostojan čovjeka ili će ta obitelj u prvi plan staviti pravo na život nerođenih?

Da se razumijemo, ja uopće ne smatram da su pitanja koja se ovdje postavljaju nevažna, no okolnosti u kojima živimo su takve da će velika većina ljudi koji nisu na državnim plaćama i kojima je dostojanstvo na normalan život itekako oduzeto ipak u prvi plan staviti budućnost rođene, a ne nerođene djece.

Pitanja koja se postavljaju će među biračima postati prioritetna tek kada se život u ovoj našoj državi barem malo normalizira. Da je ova vlast imala više sluha za interese svih građana, a ne samo za vlastite i interese podobnih pojedinaca, možda bi na izborima 4.12. u prvi plan izbila pitanja koja su ovdje postavljena. Ovako, bojim se da će problem abortusa, umjetne oplodnje i istospolnih brakova morati pričekati neka druga, stabilnija vremena.

Vrh

PostPostano: Sub stu 12, 2011 09:48 

Katolik-SDPovac je napisao/la:
Da ne bi ispadalo da se pravim žrtvom, ajmo pogledati stvari s druge strane. Ovdje postavljate pitanja o abortusu, umjetnoj oplodnji i istospolnim brakovima. Saro, ti radiš kao vjeroučiteljica, znači radiš u državnoj službi. Samim time ne moraš brinuti hoće li biti plaće ili ne jer jednostavno za tebe, kao i za sve ostale državne službenike, dužnosnike i namještenike te plaće jednostavno MORA biti

A uzmite sada u obzir jednu četveročlanu obitelj koja vrlo vjerojatno ima kredit, najvjerojatnije u švicrcima, dvoje djece ide u školu a roditelji ne rade u državnoj službi već u privredi. Plaća im je svakog mjeseca itekako upitna, rata kredita je narasla za četvrtinu i jedva spajaju kraj s krajem, a treba jesti, grijati se, školovati se. U tijeku je kampanja za državne izbore i čuju se svakojake poruke i sada ja vas pitam, kako će roditelji iz te obitelji glasati? Hoće li glasati za onu opciju koja će u prvi plan staviti borbu za egzistenciju te obitelji, da se tim roditeljima i toj djeci osigura život dostojan čovjeka ili će ta obitelj u prvi plan staviti pravo na život nerođenih?

Da se razumijemo, ja uopće ne smatram da su pitanja koja se ovdje postavljaju nevažna, no okolnosti u kojima živimo su takve da će velika većina ljudi koji nisu na državnim plaćama i kojima je dostojanstvo na normalan život itekako oduzeto ipak u prvi plan staviti budućnost rođene, a ne nerođene djece.

Pitanja koja se postavljaju će među biračima postati prioritetna tek kada se život u ovoj našoj državi barem malo normalizira. Da je ova vlast imala više sluha za interese svih građana, a ne samo za vlastite i interese podobnih pojedinaca, možda bi na izborima 4.12. u prvi plan izbila pitanja koja su ovdje postavljena. Ovako, bojim se da će problem abortusa, umjetne oplodnje i istospolnih brakova morati pričekati neka druga, stabilnija vremena.

Makar i stoji to što pišeš, ostaje činjenica da se deklariraš kao katolik, a podržavaš stranku koja se jasno zalaže za moralno nedopustive stvari.
Uz to, mnogo siromašnija društva imaju daleko manje abortusa, umjetna oplodnja ih ne muči, niti istospolni brakovi. Dakle, nemoj pričat koješta, lijepo molim.

Vrh

PostPostano: Sub stu 12, 2011 10:19 

sara je napisao/la:
Makar i stoji to što pišeš, ostaje činjenica da se deklariraš kao katolik, a podržavaš stranku koja se jasno zalaže za moralno nedopustive stvari.
Uz to, mnogo siromašnija društva imaju daleko manje abortusa, umjetna oplodnja ih ne muči, niti istospolni brakovi. Dakle, nemoj pričat koješta, lijepo molim.

Saro, najprije mi napišeš da stoji to što sam napisao, pa mi onda na kraju napišeš da pričam koješta. :shock:

Osim toga, ja ne pričam ovdje o nekim drugom društvima već o situaciji, mentalitetu i prilikama u Hrvatskoj. I da, podržavam SDP jer smatram da po egzistenicijalnim pitanjima ovo naše društvo može dovesti na pravi put. Ja evo recimo imam poblem sa septičkom jamom koja je neadekvatno napravljena, da bi se problem ispravio potrebno bi bilo iskopati cijelo popločeno dvorište, a to jednostavno ne mogu sada napraviti. I kad mi se septička napuni, ja ne zovem kardiologa, već pozovem jedan nesalomljivi dvojac, Šefa i Japicu koji dođu, otvore septičku i riješe mi problem za sljedećih godinu dana. Kad smognem novaca i snage za zahvat riješiti ću problem pa mi onda Šef i Japica više neće trebati.

Stoga kad jednom, svi se tome nadamo, i dođemo na taj put (bez obizra koja nas politička opcija na taj put dovela), onda će se jamačno otvoriti i pitanja koja si ti navela.

Vrh

PostPostano: Sub stu 12, 2011 10:49 

Citat:

E sad ću te malo sasjeći s ovakvim jeftinim glupostima
E moj prijatelju ja sam radio kod privatnika za 10 kn po satu, uz nezaposlenu ženu i petero dijece mi nikad nije palo na pamet da glasujem za one koji su ravnodušni prema ubijanju nerođenih. I šta ćemo sad??

Citat:

Gore ti pobih jedan od glupljih agumenata.
I to nije argument, jer pazi sad ovo, tko tebi jamči da će ti biti bolje ako diđe SDP?? S time da je sdp 100% za abortus.
Znači ti češ glasovati za mogučnost da bi ti MOŽDA bilo bolje, bez obzira što će tamo nekog komadati i to najnevinijeg.
Bojim se da će biti proklet kruh koji jedu živa djeca od roditelja koji su glasovali za ubojice upravo iz tog razloga. JADNO,JADNO PREJADNO, ODVRATNO!!
Pogotovo slušati ovakva sranja gdje svaki dom ima televizor u svakoj sobi kao i računalo i mobitele u prosijku dva na čovjeka.

Citat:

Ma bravo "katoliče" moj, tvojoj gluposti nema kraja. Počet ćemo se baviti ubijanjem nerođenih, tek kad svi budemo imali svoj dom, a ne živjeli u roditeljskom kao ja, kad budemo imali svatko svoju vikendicu i auto najmanje 3 godine star. E tek onda dolaze prava nerođenih.JADNO, JADNO, PREJADNO!!!
Uostalom gdje su granice pohlebe na leđima nejnevinijih???
Ja bih te osobno molio da izbrišeš iz imena katolik, jer vrijeđaš sa ovakvim rzmišljanjem sve ostale normalne katolike koje slijede Bibliju , Katekizam i autoritet svete Crkve!! :oops: :oops:

Vrh

PostPostano: Sub stu 12, 2011 10:54 
Administrator

"SDPovac", upozoravam te da se držiš teme.
Najprije, ovdje razgovaramo na što vjernik treba imati naglasak prilikom glasovanja. Ujedno sam ti maknuo naziv "Katolik" iz korisničkog imena, na što je već bilo pritužbe, a ovim zadnjim kometarima si stvarno pretjerao u omalovažavanju života nerođenih.
Papa je prije nekoliko godina upozorio katoličke političare da mogu biti izopćeni ako podupiru pobačaj, pritom rekavši: "Crkva poučava da život počinje u trenutku začeća, ubojstvo je zločin i ne može se istodobno biti katolikom i zagovarati pobačaj, jer život je uvijek dar."

Vrh

PostPostano: Sub stu 12, 2011 11:16 

Alane,

onda je po svemu što si ti napisao Hrvatska država u kojoj su katolici manjina. Najjače političke opcije u našoj državi, jedna lijeva i druga desna osvojiti će na kraju u Hrvatskom Saboru 90% mandata, otprilike toliko ih imaju i danas. I SDP i HDZ su političke opcije koje su u 21 godinu naše države obnašale vlast te su se u svojim mandatima, HDZ 17,5 i SDP 3,5 godine prema nasilnom prekidu trudnoće ponašale jednako ravnodušno. SDP, ako ništa drugo, barem nije imao podpredsjednika Vlade, vladajuće stranke i ministra koji je taj čin i obavljao. Ok, on je, isto tako, i to po vlastitom priznanju, iz Sanaderovih crnih fondova uzeo 70 tisuća kuna i dao ih za izgradnju crkve pa su mu grijesi zbog toga vjerojatno i oprošteni.

Ovo sam napisao upravo zato jer me Giovi upozorio da se držim teme, dakle što napraviti kad vjernici trebaju glasovati. Stoga bi bilo dobro da u 9. izbornoj jedinici vjernici uzmu u obzir činjenicu tko je na listi stranke čije djelovanje počiva na "kršćanskim vrijednostima".

Vrh

PostPostano: Sub stu 12, 2011 11:47 

SDPovac je napisao/la:
...

...

Ako su katolička obitelj nesumljivo će staviti u prvi plan pravo na život nerođenih.

Jesi li ti ikada pročitao Bibliju?

26"Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac. Zar niste vi vredniji od njih? 27A tko od vas zabrinutošću može svome stasu dodati jedan lakat? 30Pa ako travu poljsku, koja danas jest a sutra se u peć baca, Bog tako odijeva, neće li još više vas, malovjerni?" 31"Nemojte dakle zabrinuto govoriti: 'Što ćemo jesti?' ili: 'Što ćemo piti?' ili: 'U što ćemo se obući?' 32Ta sve to pogani ištu. Zna Otac vaš nebeski da vam je sve to potrebno. 33Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.

Vrh

PostPostano: Ned stu 13, 2011 02:37 

Slavomir je napisao/la:
Predlažem svima pročitajte vrlo zanimljiv tekst velečasnog Piotra: http://raskrizje.com/index.php/2011-06- ... u-kikiriki

Pročitao sam tekst iz ove poveznice. Iako mi je većina iznesenih razmišljanja neprihvatljiva, moram se složiti sa zadnjom tezom autora. Mislim da je najgore što se može učiniti mladoj osobi koja tek završi fax, a još nema posao, opteretiti je s otplatom kredita. Mislim da bi puno efikasniji bio sustav smanjenja opterećenja primjernih studenata (besplatni studentski domovi, oslobođenje od školarina, pa i besplatni obroci u menzama itd..), kao i poticaji poduzećima da financijski pomažu školovanje studenata i da im garantiraju zaposlenje.

Slavomir je napisao/la:
Da se i ja nadovežem na njegova zapaženja. Ono što sam i ja također primjetio kod njih je totalna nebriga za obitelj kao takvu kao i nebriga za demografsku sliku RH. Za početak demografija: Istina je da Crkva i desne opcije sustavno zalažu za popravak demografske slike Hrvatske, ali nije mi jasno zašto za toliko bitno pitanje ostali ne mare. Kao da bi to bilo isključivo pitanje ideologije, a ne golog preživljavanja. Dakle, da sam najveći antiteist i komunist osobno bi se zalagao za demografski rast, koji ovi na žalost nemaju, poput nekih drugih, na čemu ni utemeljiti. Totalitarni režimi su mogli poticati demografski rast i bez vjere, bar na temelju ideala. Kukuriku ideale nema, osim ako je obezvrijeđivanje vrijednoga ideal.
Ogorman je kontrast između njih i npr. Tomašićkinog HSPa koji to pitanje stavlja gotovo na prvo mjesto, posvećuje mu iskrenu pažnju i ne štedi se u iznošenju novih ideja i zamisli.
Obitelj degradiraju na više načina i razina priklanjavši se homoseksualcima, moguće da će im ozakoniti brakove, liberalizirajući umjetnu oplodnju, mijenjajući imena transseksualcima i inzistirajući na starom zakonu koji dopušta abortus.

Slavomir, znaš da imam super mišljenje o tebi, ali ovdje smo na suprotnim stranama barikade. Mislim da je razlog što Kukuriku koalicija ne ističe tradicionalnu obitelj kao nekakvu frontu za koju se boriti jednostavno ta što za to nema potrebe. Tradicionalnoj obitelji su kroz povijest uvijek bila zajamčena prava, od ranog srednjeg vijeka do danas (naravno, u skladu s duhom vremena). Kukuriku ističe institucionalizaciju tih "alternativnih" veza, jer je to sada glavna "fronta" za proširenje građanskih prava.
Proširenje građanskih prava na alternativne inačice obitelji, pak nema nikakvog utjecaja na demografsku sliku Hrvatske. Da li će se gayevi vjenčati ili ne, neće utjecati na broj novorođene djece. Borba za demografski opstanak vodi se na drugom planu, financijskim poticajima brojnih obitelji i mladih koji hoće stupiti u brak. To je vrlo važno pitanje, ali mislim da nije gorući problem. Demografija je igra na dugi period. Za takve poticaje trebalo bi sada dodatno opteretiti proračun, a to si HR sada ne može dopustiti. Kukuriku je s pravom dala prioritet ekonomskoj stabilizaciji i povećanju standarda, pa tek onda dolaze na red takve vrste poticaja. To je kao da imate kritičnog bolesnika kojem otkazuju pluća i srce, a vi se koncentrirate na smanjenje kolesterola u krvi. Problemi se rješavaju određenim redom.

Vrh

PostPostano: Ned stu 13, 2011 10:17 

atheos je napisao/la:
Mislim da je razlog što Kukuriku koalicija ne ističe tradicionalnu obitelj kao nekakvu frontu za koju se boriti jednostavno ta što za to nema potrebe. Tradicionalnoj obitelji su kroz povijest uvijek bila zajamčena prava, od ranog srednjeg vijeka do danas (naravno, u skladu s duhom vremena). Kukuriku ističe institucionalizaciju tih "alternativnih" veza, jer je to sada glavna "fronta" za proširenje građanskih prava.

Ne može ljudska slabost niti grijeh biti “građansko pravo”, izjednačavanje prava alternativnih i tradicionalnih veza vodi ustvari k obezvrjeđivanju obitelji. O tome smo već pisali, a na ovoj temi je offtopic ulaziti u analize i dokazivati nešto jednom ateistu.

atheos je napisao/la:
Mislim da je razlog što Kukuriku koalicija ne ističe tradicionalnu obitelj kao nekakvu frontu za koju se boriti jednostavno ta što za to nema potrebe. Tradicionalnoj obitelji su kroz povijest uvijek bila zajamčena prava, od ranog srednjeg vijeka do danas (naravno, u skladu s duhom vremena). Kukuriku ističe institucionalizaciju tih "alternativnih" veza, jer je to sada glavna "fronta" za proširenje građanskih prava.
Proširenje građanskih prava na alternativne inačice obitelji, pak nema nikakvog utjecaja na demografsku sliku Hrvatske. Da li će se gayevi vjenčati ili ne, neće utjecati na broj novorođene djece. Borba za demografski opstanak vodi se na drugom planu, financijskim poticajima brojnih obitelji i mladih koji hoće stupiti u brak. To je vrlo važno pitanje, ali mislim da nije gorući problem. Demografija je igra na dugi period. Za takve poticaje trebalo bi sada dodatno opteretiti proračun, a to si HR sada ne može dopustiti. Kukuriku je s pravom dala prioritet ekonomskoj stabilizaciji i povećanju standarda, pa tek onda dolaze na red takve vrste poticaja. To je kao da imate kritičnog bolesnika kojem otkazuju pluća i srce, a vi se koncentrirate na smanjenje kolesterola u krvi. Problemi se rješavaju određenim redom.

Baš suprotno! Bez demografskog rasta nema gospodarske stabilnosti niti rasta, jer se smanjuje radno aktivno stanovništvo, a raste broj onih koje proračun mora uzdržavati. Dakle ova taktika Kukuriku koalicije je promašaj i bumerang koji će nam se kad-tad vratiti ravno u glavu…

*
Ne čitam često portal vlč. Sudca, ali pohvalila bih kolumnu Zdravka Tomca koji izvrsno opisuje politiku SDP-a i kuda sve to vodi: http://www.velecasnisudac.com/index.php ... temid=1220

Posebno bih izdvojila dobru analizu odnosa koalicije prema braniteljima i odnos prema vjernicima i nekim marljivim zastupnicima unutar stranke.

Vrh

PostPostano: Ned stu 13, 2011 19:27 

adrijana je napisao/la:
Ne može ljudska slabost niti grijeh biti “građansko pravo”, izjednačavanje prava alternativnih i tradicionalnih veza vodi ustvari k obezvrjeđivanju obitelji.

Tebi ne može, meni može, a što je najvažnije njima može i jest građansko pravo. A zašto bi se tradicionalna obitelj obezvrijeđivala na taj način? Zar ne bi oba modela mogla postojati istovremeno, bez da "smetaju" jedan drugom? Što bi ti napravila s onim ljudima koji po svojoj prirodi ne mogu imati "tradicionalnu" obitelj?

adrijana je napisao/la:
... i dokazivati nešto jednom ateistu.

:) Ovo zvuči kao nešto pejorativno.

adrijana je napisao/la:
Baš suprotno! Bez demografskog rasta nema gospodarske stabilnosti niti rasta, jer se smanjuje radno aktivno stanovništvo, a raste broj onih koje proračun mora uzdržavati. Dakle ova taktika Kukuriku koalicije je promašaj i bumerang koji će nam se kad-tad vratiti ravno u glavu…

Stavimo trenutak na stranu vjeru, ideologiju i slične stvari i pokušajmo biti pragmatični. I vi i ja živimo u državi koja je ekonomski devastirana, s državnim proračunom praznim, visokozaduženi smo i imamo problem korupcije i porezne nediscipline. Ekonomska nam je politika uvozno orijentirana, banke i velika poduzeća su u rukama stranaca, imamo visoku nezaposlenost. Većina stanovništva živi iz proračuna, a jedina ekonomska grana koja dobro funkcionira je turizam. Zamisli da sad u ovoj situaciji ideš stimulirati jaku demografsku politiku. Što bi trebala napraviti, a da bi takva politika bila efikasna? Morala bi davati silne poticaje iz proračuna kako bi de facto barem 10 godina uzdržavala veći dio mlađe ženske populacije ove zamlje kako bi mogle podizati šestero djece. Super. A gdje ćeš naći pare za to u gore navedenoj situaciji? Takva bi politika pokopala proračun i dovela do uništenja ove zemlje. Čak i da uspiješ, prvi bi rezultati došli nakon 20ak godina, a rezultat bi bio još veća nezaposlenost, pošto bi zemlja bila svo to vrijeme ekonomski na koljenima. Na kraju krajeva, misliš da nam je potrebno novih radnika s 300000 nezaposlenih? Točno si rekla da nam se smanjuje radno aktivno stanovništvo, ali ne zato jer nam populacija stari nego zato jer nam je gospodarstvo propalo. Riješenje je najprije stabiliziranje proračuna, pa radikalna promjena ekonomske politike, podizanje gospodarstva na noge stimuliranjem gospodarskih subjekata, pa stvaranje novog bogatstva i tek onda možemo pričati o pronatalitetnoj politici. Ovo nema veze s vjerom ili ideologijom, ovo je stvar zdrave pameti.

adrijana je napisao/la:
Ne čitam često portal vlč. Sudca, ali pohvalila bih kolumnu Zdravka Tomca koji izvrsno opisuje politiku SDP-a i kuda sve to vodi: http://www.velecasnisudac.com/index.php ... temid=1220

Posebno bih izdvojila dobru analizu odnosa koalicije prema braniteljima i odnos prema vjernicima i nekim marljivim zastupnicima unutar stranke.

Ovo sam se jedva prisilio pročitati. Ajde budite pametni, dosta s pričama o Jugoslaviji i Domovinskom ratu i mahanju komunizmom kao babarogom. Prošlo je 20 godina, a mi imamo prečih problema. Jugoslavija je propala, komunizam je propao i praktički nitko u ovoj zemlji ne želi povratak ičega od svega toga, kao što ne želi povratak nacizma, križara ili javnih pogubljenja. Mislim da se time čak postiže suprotni efekt, "običnog" čovjeka sad zanima ekonomska egzistencija i podizanje standarda.

Vrh

PostPostano: Pon stu 14, 2011 08:28 

Nick mi možete promijeniti, ali ponavljam, vjeru u uskrsloga Krista mi nitko ne može oduzeti.

Vrh

PostPostano: Pon stu 14, 2011 08:56 

Vjernik se ne postaje niti prestaje biti s jednom riječju u forumskom nicku. Stoga me odista nasmijavaju parole koje kao da su izvučene iz stripa o „Alan Fordu“ ili u najboljem slučaju iz humorističkih opisa događanja na barikadama francuske, pariške… revolucije. :lol: :lol:
Isto tako, posve je jasno da su danas vjernici zasuti svakakvim suptilnim porukama koje ih na svaki način nastoje zbuniti i otupjeti vjersku savjest kako bi glasovali za nasljednike komunista odnosno kukuriku koaliciju. Međutim da oni nisu nikakva alternativa pokazuje i slučaj novoizabranog varaždinskog gradonačelnika koji je dolazi iz „kukuriku“ te mu nije dugo trebalo da se, po uzoru na stranačkog šefa Čačića, bahati na cesti i izaziva prometne nesreće.
Alternativa je u novim strankama koje se profiliraju i koje bi trebale bolje artikulirati vrijednosti koje nas katolička vjera uči, (pri tom ne mislim na dileme tipa "pričest na ruku ili jezik" itd).

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata