Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto vel 03, 2026 13:51

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: Pon kol 29, 2016 07:55 

Malo me muči pitanje "osuđivanja",kako Zdrave kaže mi ne osuđujemo,i tu nema nikakve dileme...Ja bih rekao da ovi moj problem je pravi primjer da da vidimo šta je osuđivanje,Zaharija svjedoči o nečem pozitivnom,kako Isus liječi kroz tu ženu,njemu je pomoglo i on naravno je dobar čovjek i želi pomoći drugima pa poput njega,moje žene i "apostola" šire među ljudima(i to na jako nametljiv način) to čudo,pitanje je ,jel to pozitivna osuda?Ja s druge strane svjedočim nešto ružno ,šta se meni đogadja,živo zlo i ja na neki način negativno "osuđujem" tu ženu i tvrdim to nije Isus,i ja želim pomoći ljudima da nepadnu u jamu poput mene.I ja Zaharija razmišljam poput tebe..! Ko bi bio sretniji od mene da sam prije godinu- dvije ovo pročitao ...Razmislite svi...
BVB

Vrh

PostPostano: Pon kol 29, 2016 19:35 

tužni, brate dragi, ne razbijaj glavu osudama i raznim teorijama koje serviraju Zaharija i "odvazan".
Iz aviona se vidi da su obojica "apostoli" na zadatku - poslani da tebe prate i pobijaju tvoju priču.
Pogledaj kad se Zaharija registrirao - odmah par dana za tobom, a nakon što se priča malo zakotrljala, kao "slučajno", gle - eto ti još jednog "apostola" imenom "odvazan" da se priključi pobijanju tvoje priče i svjedočanstva i da druka za tu jadnu dušu pogubljenu koja sebe naziva iscjeliteljicom i radi već sve to što radi, vidjeli smo sve na internetu.
Klasična priča i način djelovanja tih zaluđenih sektaša - nek im se Bog smiluje i dotakne im srca da shvate šta rade i da se obrate svi skupa, uključujući "iscjeliteljicu" Lidiju.

Želim ovdje skrenuti pažnju na samo jednu stvar:

Na jednom od onih linkova koje si stavljao fino stoji i izjava lokalnog župnika i odgovorne osobe iz nadbiskupije i obje izjave se potpuno slažu u jednoj stvari - sve što ta Lidija radi jako se, jaaako razilazi i razlikuje od Crkvenog učenja.
Pametnome (i poniznome) dosta. Nikakva objašnjavanja nisu potrebna.

Pozdrav tebi i cijeloj obitelji, molim za vas i za sve umiješane u slučaj "iscjeliteljica".

Vrh

PostPostano: Pon kol 29, 2016 21:00 

tužni, brate dragi, ne razbijaj glavu osudama i raznim teorijama koje serviraju Zaharija i "odvazan".
Iz aviona se vidi da su obojica "apostoli" na zadatku - poslani da tebe prate i pobijaju tvoju priču.
Pogledaj kad se Zaharija registrirao - odmah par dana za tobom, a nakon što se priča malo zakotrljala, kao "slučajno", gle - eto ti još jednog "apostola" imenom "odvazan" da se priključi pobijanju tvoje priče i svjedočanstva i da druka za tu jadnu dušu pogubljenu koja sebe naziva iscjeliteljicom i radi već sve to što radi, vidjeli smo sve na internetu.
Klasična priča i način djelovanja tih zaluđenih sektaša - nek im se Bog smiluje i dotakne im srca da shvate šta rade i da se obrate svi skupa, uključujući "iscjeliteljicu" Lidiju.

Želim ovdje skrenuti pažnju na samo jednu stvar:

Na jednom od onih linkova koje si stavljao fino stoji i izjava lokalnog župnika i odgovorne osobe iz nadbiskupije i obje izjave se potpuno slažu u jednoj stvari - sve što ta Lidija radi jako se, jaaako razilazi i razlikuje od Crkvenog učenja.
Pametnome (i poniznome) dosta. Nikakva objašnjavanja nisu potrebna.

Pozdrav tebi i cijeloj obitelji, molim za vas i za sve umiješane u slučaj "iscjeliteljica".

Brate Filipe, hvala (htjedoh napisati "čestitam", ali neću, jer pohvala mi se čini vrijednijom od puke "ČESTITKE").
Tužni - dakle, "pljuni u šake", i nastavi kako smo već rekli, a ovu dvojicu ("detektora Duha Svetoga i drskoga, ne Odvažnoga), otepi. I Misa, Pričest, molitve... Suprugu sad ostavi Isusu. Vjerujem da si Mu je već predao, jer ti si učinio što čovjeku jeste u mogućnosti. I nemoj smetati Isusu, "pomaži" Mu molitvama...I čuvaj svoj posao! I ozbiljno opetujem: samo nemoj žuriti. Bog, rekosmo, radi sporo... Vidiš kako se pojavio Filip? ZAŠTO? Bog nema drugih ruku do naših, je li tako Filipe? I ti si od Njega izabran da napišeš Tužnom koju riječ utjehe i ohrabrenja. Hvala ti!
Tužni ostatak u PP
BB i mir u srcima svim forumašima dobre volje (onima bez niskih ili polusvetački ogrnutih u janjeću kožu zna se kakvih nakana)!

Vrh

PostPostano: Sri lis 19, 2016 07:58 

Slika
http://tinypic.com/r/zvy3bd/9
Evo da se javim da sam živ,da je situacija malo bolja,ali daleko od dobre....i da će ova priča imati još nastavaka...
Zakačio sam sliku sa facebooka svjedočanstva iscjediteljice nad mojom ženom početkom 2015,pošto su materijali "nestali" s facebooka ,odnosi se za oni dio koji sam ja nezvao "zarazom" u mojoj priči......
Postavio bih jedno pitanje Crkvenim vlastima,pošto oni meni nisu nijedno,ni bar ono "čovječe trebaš li pomoć",:
Tko je dopustio ovoj ženi da u Božijoj kući pred svetim Oltarom polaže ruke na glavu vjernika i moli u jezicima!?

pozdrav i BVB

Vrh

PostPostano: Sri lis 19, 2016 19:48 

Čemu paranoja
ako je od boga opstat će
a ako je od ljudi propast će.

Vrh

PostPostano: Čet lis 20, 2016 16:43 
Administrator

Najprije, drago mi je da se situacija malo popravlja, iako nisam shvatio što si htio reći ovom porukom sa facebooka.
Što se tiče polaganja ruku, laik može kod molitve staviti ruku na rame ili ruke. U smjernicama za molitvene zajednice Obnove u Duhu Svetome Zagrebačke nadbiskupije naglašava se: "Samo svećenici mogu polagati ruke na glavu osobe."
Za ispravan odnos prema duhovnosti u karizmatskoj molitvenoj zajednici zadužen je i odgovoran svećenik duhovnik. Tu je uvijek potreban oprez jer može biti zastranjenja između ostalog i prilikom polaganja ruku ili npr. kod molitve u drugim jezicima a bez prisutnosti nekoga tko ima dar prevođenja da se vidi što se moli.

Vrh

PostPostano: Uto stu 29, 2016 09:59 

Evo došlo vrijeme da ova moja priča završi…Neznam s koje strane da krenem,pa idemo ovako…
Šta sam radio?,ja bih to opisao kao da sam gurao štap u gnjezdo stršljenova .Poput Zakeja nadcarinika koji se popeo na smokvu,ja sam došao ovdje da vidim jel to Isus,o kome i skime pričaju…jednostavno me mučilo pitanje ako je to stvarno On,hoćemo li se sresti i pogledati u oči ,hoće me pitati kakav si to vjernik ?Znao si za mene a nisi me došao vidjeti? Jesam po ocijeni bio vjernik za dva u to vrijeme,ali osjećao sam odgovornost… Nakon mojih prvih postova ovdje došlo je do opsjednuća u kući,a i ja sam bio toliko opterećen s problemima, bolesti i drugim silama,da sam funkcionirao na 1/3 snage,mjesecima nisam mogao upaliti mobitel,slušati ljude itd…..Potraga za svećenikom koji bi se zauzeo za moj problem bile su bezuspješne.Ali u svoj tom jadu ,mene je pronašao svećenik,čuo je moju priču i potražio me….sta reći na ovo?! Uključio je i lječnika s kojim surađuje i situacija se popravila,ja bih je ocijenio sa tricom….Sve dok ja nisam googlao i naletio na priču staru 15 godina…Kako sam je našao ,lako, po zajedničkim nazivniku „ sotona“ pročitajte…
http://www.vecernji.hr/crna-kronika/nis ... onu-724638
Bio sam u sličnoj kušnji,al pomislih ako dignem ruku na ženu ili bilo koga,sotoni neću naštetit ,ona će samo promjeniti objekt….treba se ohladiti iako lakše je reći nego učiniti,…Šta me privuklo u ovoj priči….pa pok.Frane ima isto godina kao i ja,istog (sličnog) zanimanja,miran povučen čovjek….(valjda se tu i ja vidim),vidim dva svećenika u tekstu,gle čuda jedan je moj župnik(ne mogu mu zamjerit šta nije htio imati posla s ovim,ja sam mu minimalno drugi šta mu je pokucao na vrata i rekao da ima sotonu u kući,teške su ovo situacije)… i na kraju me zanimalo kako se zli uvukao u ovu kuću. ….I tako dok su mene zanimale službene izjave nakon događaja i pokušao doći do njih čudno je to da su lijekovi prestali djelovati na moju ženu, a da ja nikome nisam ništa govorio,ne da se stvar vratila na početak nego je još gore ,pokreti tijela ,glave i ruku su takvi da bi zaključili da čovjek hoće „iskočiti iz vlastite kože“.Ja bih rekao da opet guram štap u stršljenovo gnjezdo.Evo kako je završila Franina priča…i mogu reći da sam ja imao gosta jedan dan koji me je izludio do kraja,neke sile,strašno,nemogu to objasniti, mogu misliti kako je Frani bilo…. A i dobro se vidi kako djelovanje lijekova isčezne kad zli pritisne….
http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20031 ... nika01.asp
U jednom mometu posumljao sam da mi zli misli čitaju, kasnije je isplivalo(da ne ulazim u privatne detalje) da mi ih čita,al nema panike ,može ih i ovdje pročitati :DD ……nema tajni …….
Paranoja?ako se ne varam objašnjenje je „izmišljen strah od ne čega“,nema u mene paranoje,a jel sotona postoji?Pa izgleda da ne postoji; dokaz tome je da skoro pa ne postoje egzorcisti,a zamjenile su ih psihijatrijske ustanove.Evo komentar Splitsko -dalmatinske nadbiskupije nakon „godišnjih odmora““upoznati smo s događajima iz Lokve Rogoznice,ne možemo vam pomoći,pokušajte se javit u Zadarsku nadbiskupiju….sta reći.?! Ajmo zanemariti vjeru,ajmo pogledati s lječničkog kuta ovo:
Umislite da ste posebni,da vas je Isus izabrao zbog vaše kvalitete i sl,pa još dobijete dar u jezicima,pa vidite rezultate ozdravljenja,pa 24 sata na dan samo mislite o tome, pa jel dovoljno da izludite?
Sve krene od toga kada mi prihvatimo od zloga da budemo „kraljevi“,“bolji od drugoga“ „imamo moći“ i upadnemo u novi svijet iz kojega je teško izaći,probuditi se,poput filma „matrix“….
Meni je doktor Zdrave propisao sljedeće lijekove: Krunica+sv.Brigita 15+sv,Brigita 7 ,i ja dodao 1 post,i evo prođe dosta mjeseci i ja oni stari….sta reći: Hvala!!
Završit ću malo čudnom rečenicom,valjda ćete shvatiti……..
Ništa bolje mi se nije dogodilo u mojih 40 godina……
BB

Vrh

PostPostano: Čet pro 01, 2016 10:36 
Administrator

Jako je važno da ste dobili svećenika i liječnika i da se stanje polako popravlja. Ne treba previše proučavati taj mrak po crnim kronikama, to nije dobro, bolje je tražiti svjetlo koje je izlaz iz toga, okrenuti svoje misli prema Bogu.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 38 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC + 01:00 sata