Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub sij 31, 2026 20:23

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: Uto lip 23, 2009 07:49 

antea je napisao/la:
Eto, mogli smo ovo riješiti u 2-3 posta, bez suvišnih prepucavanja i sumnji.

Ne bum vas dalje smetala, uživajte i svako dobro vam želim. Neka je mir Božji s vama.

Slažem se da smo mogli bez suvišnih prepucavanja, međutim ako smo to riješili ne vidim razlog da nam ne kažeš kakvi su rezultati istraživanja, jer su članovi izrazili želju za tim?

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 16:46 

antea je napisao/la:
Hvala na odgovoru.
Ma ok, malo mi je bilo čudno čemu odmah takav stav, ali poslije sam shvatila dodatno guglajući da je moje pitanje moglo izazvati sumnju. Nije mi bila namjera nikoga niti uvrijediti, niti išta slično. Odgovor sam dobila od još jednog katolika, identičan ovom tvome i to je zadovoljilo moju znatiželju.
Eto, mogli smo ovo riješiti u 2-3 posta, bez suvišnih prepucavanja i sumnji.

Ne bum vas dalje smetala, uživajte i svako dobro vam želim. Neka je mir Božji s vama.

Ako ćeš imati kakvih dodatnih pitanja, pošalji ih ovdje slobodno, ili na private message.

Za dodatne informacije iz tog područja, možeš skoknuti na blog:
http://defensorfidei.blog.hr/

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 16:55 

Citat:
Može malo jasnije?! Grešnik nikada nije morao obrazlagat nikakav stav. Onaj tko se ispovijeda, priznaje svoj grijeh, a Crkva ima vlast odrješenja. I ne vidim u čemu smo to nervozni. Ja sam joj, sasvim mirno, odgovorila na pitanje.
A ispovijed nije nikakv ritual. Bilo bi dobro da malo premjeriš pojmove prije upotrebe.

Nisam mislio niti na tebe, niti na nikog konkretno. :) Malo su se digle tenzije, a potpuno nepotrebno- ovaj site se zove Katolički odgovori, i iako nisam njegov webmaster, mislim da je objektivna činjenica da se očekuju pitanja. Možda gošća uistinu radi istraživanje za svoje akademske svrhe, a možda je nekakva sektašica koja želi propitati našu vjeru- i u jednom i u drugom slučaju radit ćemo svoj posao ako odgovorimo staloženo i mirno na njen upit.

Grešnik je upućen da objasni svoju grešnost, ne bi li se ispovijed mogla provesti na konstruktivan način. Možda se radi o njegovoj slabosti, ili o grijehu koji korijene ima u sferama koje nisu striktno za njega vezane- ispovijedniku na ovaj način biva jasnija situacija, te može dati primjereniju pokoru i savjet na koji način u budućnosti pružiti otpor grijehu (radi toga sam naveo da se stav treba pokazati).

Ispovijed ima svoju strukturu i ritualnu prirodu. Dolazak na nju, priznanje grijeha, kajanje i odrješenje su jedan prilično zatvoren sustav koji je ritualan (na kraju krajeva, kao i svaki sakrament).

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC + 01:00 sata