Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned srp 26, 2026 14:43

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto pro 23, 2014 21:00 

Otvorio sam srce i ušlo mi je 200 komaraca, 100 muha, 2 žohara, 30 skakavaca i 2 jehova svjedoka :mrgreen:

@Jeremija
Postoji nešto što se zove poslušnost a to je strana riječ u Međugorju :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Uto pro 23, 2014 22:19 

Crni Barun je napisao/la:
...
Postoji nešto što se zove poslušnost a to je strana riječ u Međugorju :wink:

Pretpostavljam da aludiraš na mjesnog biskupa koji se ne slaže sa Međugorskim Fenomenom. Ta djeca nisu željela nikoga poslušati,- ni majke ni očeve, čvrsto su stajali na svojim nogama i od prvog dana prenose svijetu Poruke.
Žao mi je ljudi što ne žele o Međugorskom Fenomenu slobodno razmišljati. Znam, znam, neka ih veća sila odvraćaod svega, stalno im pred oči stavlja one kiji se u Međugorju silno bogate. Zašto ne možete shvatiti da ti ljudi koji se bave raznim biznisima nemaju veze sa Fenomenom, oni su namirisali dobru zaradu i to je to...

Vrh

PostPostano: Sri pro 24, 2014 09:11 

Jeremija je napisao/la:
Pretpostavljam...

pretpostavka je majka svih zaj*ba :wink:
evo jedan video na tu temu: https://www.youtube.com/watch?v=5Lcg7G- ... freload=10

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Sri pro 24, 2014 12:59 

Očito s tobom ne može nitko raspravljati o Međugorskom Fenomenu, ti si zauzeo svoj stav na temelju novinskih članaka,dokumentaraca i .......!
Od prvih dana dobro poznajem sva zbivanja oko Vidioca, pa tako mi je poznat ovaj dio koji se vidi na videu. Jedan je član komisije, za vrijeme dok su vidioci imali viđenje, namjeravao Vicku ubosti prstima u oko. Na videu se jasno vidi kako je Vicka malo trznula sa glavom i izbjegla ubod u oko. Svi smo nakon toga ostali zbunjeni, mi koji vjerujemo i shvaćamo da vidioci imaju kontakt sa silom iz neba.
Vicka je nakon toka komentirala da ne zna da je taj doktor iz komisije poletio njoj prstima u oko, ali je komentirala i to što se ona tada naglo trznula. Rekla je kako joj se učinilo, dok je gospa malog Isusa premještala u drugu ruku, učinilo joj se kao da će joj djete ispasti iz ruke - pa je zato malo trznula sa sobom u namjeri da ga uhvati. ... Ja samo mogu reći da vjerujem da je Gospa predvidjela ljudske plitke namjere i nije dozvolila da Vicka bude ozlijeđena.
Tko može nek shvati!!!

Vrh

PostPostano: Sri pro 24, 2014 15:19 

Jeremija je napisao/la:
Očito s tobom ne može nitko raspravljati o Međugorskom Fenomenu, ti si zauzeo svoj stav na temelju novinskih članaka,dokumentaraca i .......!

ne možeš primiti argumente pa onda napadaš po liniji "ne može se s tobom"...pa da, kada ne znaš kako odgovoriti onda:
1. napadni onoga koji je argument(e) iznjeo
2. iskobiniraj priču koja ne dokazuje ništa ali mora izgledati kao da dokazuje.

krenimo redom:
Citat:
Od prvih dana dobro poznajem sva zbivanja oko Vidioca, pa tako mi je poznat ovaj dio koji se vidi na videu.

da pogodim, vidio si kako vide Gospu...ono, jako bitna stvar koja ništa ne dokazuje osim da imaš nekakve veze s tzv. "vidiocima" i što upućuje na stvar da sve shvaćaš osobno i samim time se izbacuješ iz igre.
Ajmo dalje s citatima
Citat:
Jedan je član komisije, za vrijeme dok su vidioci imali viđenje, namjeravao Vicku ubosti prstima u oko. Na videu se jasno vidi kako je Vicka malo trznula sa glavom i izbjegla ubod u oko. Svi smo nakon toga ostali zbunjeni, mi koji vjerujemo i shvaćamo da vidioci imaju kontakt sa silom iz neba.

Jaka vam vjera kada ste ostali zbunjeni.
Dakle, od 2 koraka u tekstu, u oba kročiš u istom smjeru koji je nepovoljan za tebe. Do sada vodiš raspravu ko franc. generali svoju vojsku u proljeće 40.-te :mrgreen:
ajmo dalje, da vidimo imaš li nekakav as u rukavu:
Citat:
Vicka je nakon toka komentirala da ne zna da je taj doktor iz komisije poletio njoj prstima u oko, ali je komentirala i to što se ona tada naglo trznula. Rekla je kako joj se učinilo, dok je gospa malog Isusa premještala u drugu ruku, učinilo joj se kao da će joj djete ispasti iz ruke - pa je zato malo trznula sa sobom u namjeri da ga uhvati. ...

Ma koja slučajnost!? Ostao sam bez teksta na objašnjenje te Vicke... Baš u trenutku kada se dokazuje "čudo" u Međugorju Bog odluči se poigrati sa svojom Crkvom i onda učini da Vicka pomisli kako dijete ide ispast iz ruke BDM dok joj prst ide u oko!
Mislim ono...tko vjeruje narkiću da mu šareni zmaj čuva frižider, taj mora povjerovati i u ovo :mrgreen:

Taman kada sam očekivao da će izvući asa u rukavu, a ono - čorak!
ajmo dalje s točkama:
3. Sa demagoškom tvrdnjom/uzrečicom diskreditiraj sve koji ne vjeruju Ezopovoj basni i time posredno napadni i osobu koja iznosi argumente
Citat:
Ja samo mogu reći da vjerujem da je Gospa predvidjela ljudske plitke namjere i nije dozvolila da Vicka bude ozlijeđena.
Tko može nek shvati!!!

A zašto ta ista Gospa nije birala vrijeme kada će premještati bebu iz ruke u ruku? :wink:
Hoćeš da ja završim sa nekim "uberpametansamdobola" frazom/izrazom?
"Pametnom dosta!"

Eto, sada sam nahranio svoj ego što je Gospa i predvidjela i tako želi jer me voli a sve vas ovdje mrzi i ja to znam i meni vjerujte. Beeeeelj :P
:mrgreen:

btw. nisi se izjasnio za ovo:
http://youtu.be/5Lcg7G--o0Q?t=2m29s
ne vjerujem da je 19 od 20 biskupa bilo u krivu :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Sri pro 24, 2014 18:07 

...

krenimo redom...

Ja tebi uopće ne zamjeram, na tvom stavu prema Međugorskom Fenomenu.
Nego, evo pažljivo čitam što pišeš i tražim srž za koju se držiš. Ne, ne mogu te još skroz shvatiti. Reci, kako misliš da netko može Vidioce uvezati u jedan tim, i, da tri desetljeća obmanjuju cijeli svijet?

Vrh

PostPostano: Sri pro 24, 2014 19:11 

Jeremija je napisao/la:
Reci, kako misliš da netko može Vidioce uvezati u jedan tim, i, da tri desetljeća obmanjuju cijeli svijet?

što je? izbjegavaš dati konkretan odgovor na konkretno pitanje, a onda postavljaš pitanje koje bi se trebalo shvatiti kao "protupitanje" a u stvari nema veze s vezom.
To što oni tri desetljeća svaki dan tobože vide Gospu mijenja na stvari da je 19 od 20 biskupa...BISKUPA!!! reklo NE!
Tko zna, možda bi i mene njihovo mišljenje zanimalo ko vinsku muhu pad nataliteta u Hrvatskoj da imam bijesna kola i hotele. Toliko su skromni i ponizni da si daju za pravo da s (svoga) predsjedničkog apartmana viču biskupu: "Ići ćeš u pakao ne podržiš li naše viđenje!"

Ali da ne ispadne da ne želim odgovoriti na pitanje, pa ću onda lijepo odgovoriti:
Same vidioce povezuje sitni interes i dokle god pare teku, dotle će se i Gospa "ukazivati". Koliko sam i upoznat, postoji (od ranije) sukob između franjevaca i drugog reda na tom području pa im je ovo "ukazanje" dobro došlo da okrenu vodu na svoj mlin.

Uostalom, bilo je i Međugorje prije Međugorja i čim je interes pao, više nitko za to ne mari. U najboljem slučaju, isto će se i dogoditi s Međugorjem.

A što se srži tiče: neposlušnost i 19 "NE" je nešto po čemu Međugorje samo po sebi pada i tu priča završava. Nema tu puno rasprave jer što se više raspravlja, tj. stvari izlaze na vidjelo, to više i smrdi. Trebamo li se prebaciti na sadržaj samih objava kako bih dokazao svoje tvrdnje ili si već dio vidio na jubito linku?

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Čet pro 25, 2014 16:16 

Jeremija je napisao/la:

ne možeš primiti argumente pa onda napadaš po liniji "ne može se s tobom"...pa da, kada ne znaš kako odgovoriti onda:
1. napadni onoga koji je argument(e) iznjeo
2. iskobiniraj priču koja ne dokazuje ništa ali mora izgledati kao da dokazuje.

krenimo redom:
Citat:
Od prvih dana dobro poznajem sva zbivanja oko Vidioca, pa tako mi je poznat ovaj dio koji se vidi na videu.

da pogodim, vidio si kako vide Gospu...ono, jako bitna stvar koja ništa ne dokazuje osim da imaš nekakve veze s tzv. "vidiocima" i što upućuje na stvar da sve shvaćaš osobno i samim time se izbacuješ iz igre.
Ajmo dalje s citatima
Citat:
Jedan je član komisije, za vrijeme dok su vidioci imali viđenje, namjeravao Vicku ubosti prstima u oko. Na videu se jasno vidi kako je Vicka malo trznula sa glavom i izbjegla ubod u oko. Svi smo nakon toga ostali zbunjeni, mi koji vjerujemo i shvaćamo da vidioci imaju kontakt sa silom iz neba.

Jaka vam vjera kada ste ostali zbunjeni.
Dakle, od 2 koraka u tekstu, u oba kročiš u istom smjeru koji je nepovoljan za tebe. Do sada vodiš raspravu ko franc. generali svoju vojsku u proljeće 40.-te :mrgreen:
ajmo dalje, da vidimo imaš li nekakav as u rukavu:
Citat:
Vicka je nakon toka komentirala da ne zna da je taj doktor iz komisije poletio njoj prstima u oko, ali je komentirala i to što se ona tada naglo trznula. Rekla je kako joj se učinilo, dok je gospa malog Isusa premještala u drugu ruku, učinilo joj se kao da će joj djete ispasti iz ruke - pa je zato malo trznula sa sobom u namjeri da ga uhvati. ...

Ma koja slučajnost!? Ostao sam bez teksta na objašnjenje te Vicke... Baš u trenutku kada se dokazuje "čudo" u Međugorju Bog odluči se poigrati sa svojom Crkvom i onda učini da Vicka pomisli kako dijete ide ispast iz ruke BDM dok joj prst ide u oko!
Mislim ono...tko vjeruje narkiću da mu šareni zmaj čuva frižider, taj mora povjerovati i u ovo :mrgreen:

Taman kada sam očekivao da će izvući asa u rukavu, a ono - čorak!
ajmo dalje s točkama:
3. Sa demagoškom tvrdnjom/uzrečicom diskreditiraj sve koji ne vjeruju Ezopovoj basni i time posredno napadni i osobu koja iznosi argumente
Citat:
Ja samo mogu reći da vjerujem da je Gospa predvidjela ljudske plitke namjere i nije dozvolila da Vicka bude ozlijeđena.
Tko može nek shvati!!!

A zašto ta ista Gospa nije birala vrijeme kada će premještati bebu iz ruke u ruku? :wink:
Hoćeš da ja završim sa nekim "uberpametansamdobola" frazom/izrazom?
"Pametnom dosta!"

Eto, sada sam nahranio svoj ego što je Gospa i predvidjela i tako želi jer me voli a sve vas ovdje mrzi i ja to znam i meni vjerujte. Beeeeelj :P
:mrgreen:

btw. nisi se izjasnio za ovo:
http://youtu.be/5Lcg7G--o0Q?t=2m29s

Nemam neko mišljenje o Međugorju niti mi bilo kakva ukazanja utječu na moju vjeru. No htio sam te pitati po čemu zaključuješ da vidioci lažu i pretvaraju se 30 godina? Ako je to istina moram priznati da zaslužuju Oscara za glumu. I po čemu si zaključio da refleksna reakcija na "guranje prsta u oko" dokazuje da njihovo viđenje nije autentično???

Vrh

PostPostano: Čet pro 25, 2014 16:34 

brks001 je napisao/la:
Nemam neko mišljenje o Međugorju niti mi bilo kakva ukazanja utječu na moju vjeru. No htio sam te pitati po čemu zaključuješ da vidioci lažu i pretvaraju se 30 godina? Ako je to istina moram priznati da zaslužuju Oscara za glumu. I po čemu si zaključio da refleksna reakcija na "guranje prsta u oko" dokazuje da njihovo viđenje nije autentično???

19 od 20 je reklo svoje. Dalje (npr. prst u oko) služi samo za dizanje živaca onima kojima je Međugorje smisao vjere.
Da si pažljivije čitao, to bi i shvatio. No, pretpostavljam da su sitne pobude te i navele da uputiš ovo pitanje jer "nemaš neko mišljenje o Međugorju" ali ipak imaš potrebu pitati pitanje koje je nebitno. :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Čet pro 25, 2014 17:54 

brks001 je napisao/la:

19 od 20 je reklo svoje. Dalje (npr. prst u oko) služi samo za dizanje živaca onima kojima je Međugorje smisao vjere.
Da si pažljivije čitao, to bi i shvatio. No, pretpostavljam da su sitne pobude te i navele da uputiš ovo pitanje jer "nemaš neko mišljenje o Međugorju" ali ipak imaš potrebu pitati pitanje koje je nebitno. :wink:

Nisu me navele nikakve sitne pobude, nego mi nije jasno zašto određeni katolici tako grčevito odbijaju autentičnost ukazanja. Kao da ne žele ni pod koju cijenu prihvatiti da se ukazanja možda ipak događaju. Jer ipak, ne može se nijekati da ukazanja donose mnoštvo pozitivnih duhovnih plodova, a to je jedan od kriterija po kojima Crkva obično sudi ovakve fenomene. Ne razumijem što se podrazumijeva da su biskupi rekli "svoje"?

Vrh

PostPostano: Čet pro 25, 2014 20:16 

brks001 je napisao/la:
Nisu me navele nikakve sitne pobude, nego mi nije jasno zašto određeni katolici tako grčevito odbijaju autentičnost ukazanja.

Možda baš zato što smatraju da postoji nešto što se zove hijerarhija i da unutar te hijerarhije su biskupi Međugorju rekli "ne". S jedne strane, kao vjernik, imam nekakav paušalni komentar razno raznih nadimaka na ovom forumu a s druge strane imam 19 od 20 "NE" koje su rekli biskupi.
Pogađaj koja činjenica (pojava u stvarnosti) ima jaču snagu.
Citat:
Jer ipak, ne može se nijekati da ukazanja donose mnoštvo pozitivnih duhovnih plodova, a to je jedan od kriterija po kojima Crkva obično sudi ovakve fenomene.

I opet se zaboravlja da napravljeno mnoštvo kardinalnih grešaka koje diskreditiraju ukazanja. Famozni prst u oko je jedan od primjera, ali se ne treba zaboraviti ni "sve su vjere iste" i sl. gluposti koje s službenim naukom crkve su i oprečne. Više o tome u ovoj knjizi: http://www.cbismo.com/files/file/ogledalo_pravde.pdf
Zar misliš da bi Crkva dozvolila da se podvaljuje kukavičje jaje zbog "pozitivnih duhovnih plodova"? Pa Sotona je varalica koji na kraju prevari i sebe.
Uostalom, neposlušnost je odlika đavla a upravo to i imamo u slučaju Međugorje.
Citat:
Ne razumijem što se podrazumijeva da su biskupi rekli "svoje"?

Da ne prepisujem, klikni na link i odi na 157 str. knjige (155. u pdf pregledniku)

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pet pro 26, 2014 10:52 

....

Žao mi je svih tih biskupa što su se upustili u problematiku nečega što dovoljno ne poznaju. Biskupi su prezauzeti da bi mogli tako dugo vrijeme Ukazanja istraživati. ..
Osnovna bit Ukazanja može se samo shvatiti ako poznajemo sve što je vezano uz Međugorski Fenomen:
1. -"Žena iz vječnosti" (tako je nazvao Gospu jedan strani novinar) kaže za sebe; "Ja sam Kraljica Mira, Ja sam majka svih ljudi. Dakle, ona nije rekla ja sam Gospa, već vidioci za Nju kažu da je Gospa. Što znači da je "Majka svih ljudi"? Kraljica Mira je majka našeg besmrtnog duha, po tome je Ona naša majka....
Ovo je samo jedan korak u tumačenju Međugorskog Fenomena, ako sa vaše strane bude ozbiljnosti saznati ćete ono što vam nitko nikada nije mogao reći. U ostalom, od samog početka smo pozvani da sami razmišljamo i donosimo zaključke. Ti se zaključci ne mogu donositi ako ne slijedimo ostale upute, upute obraćenja, molitve, posta... (posta o kruhu i vodi). Nakon ovoga naš duh u nama brzo raste, osjećamo kako mnoge stvari brže svaćamo i učimo.

Vrh

PostPostano: Pet pro 26, 2014 12:26 

Jeremija je napisao/la:
Žao mi je svih tih biskupa što su se upustili u problematiku nečega što dovoljno ne poznaju. Biskupi su prezauzeti da bi mogli tako dugo vrijeme Ukazanja istraživati. ..

pa di ćeš Jeremija prstom pa u... u... u... ...oko! :mrgreen:

Nekako kao običan vjernik razmišljam da više ipak slušam Jeremiju kojemu je "jednakost vjera" sasvim opravdana (kao i tonu sl. provala) nego biskupe. Šta biskupi znaju kada Jeremija sve zna!

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

PostPostano: Pet pro 26, 2014 20:50 

.... Šta biskupi znaju kada Jeremija sve zna!

Biskupe izuzetno poštujem, ali, potpuno sam siguran da sam u Međugorski Fenomen više upućen od njih!!!

Vrh

PostPostano: Pet pro 26, 2014 21:04 

Jeremija je napisao/la:
Biskupe izuzetno poštujem, ali, potpuno sam siguran da sam u Međugorski Fenomen više upućen od njih!!!

dobra komedija :mrgreen:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata