Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 15:58

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 160 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet sij 22, 2015 22:13 

Giovi je napisao/la:
...

Jeremija, ujedno te upozoravam da pišeš o onome što je vezano uz katolički nauk. Kako sam ti već napisao, na ovom forumu nije cilj širenje tvojeg privatnog nauka, već su teme vezane uz katolički nauk, dakle zanimljivo je ono što uči Katolička Crkva, za naše spasenje, i o tome se može pisati.

Postavili ste temu o Međugorju, o Međugorskom Fenomenu, ja pišem o mom iskustvu vjere koja je procvala upravo u Međugorju. Nemoraš me više upozoravati, ako vam se ne sviđa moje pisanje baniraj me i ja se više neću pojavljivati!

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 22:21 

teo je napisao/la:
... izjelicom i vinopijom

Pogani nazivaju Isusa izjelicom i vinopijom i vi im vjerujete.
Još ću vam nešto otkriti; bio sam na dosta veselja, zadesilo se petkom ili srijedom, - jelo se i pilo se, ma ispijalo se. - Svi su također primjetili da i ja uživam u jelu i piću,ali nikad nisu znali da jedem samo kruh i pijem vodu. U takvim se prilikama svak bavi isključivo sa sobom.

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 22:39 

sara je napisao/la:
...
Odustajem, ovu količinu bezvezarija davno nisam pročitala!

Ma, nisi odustala, evo te trenutno opet čitaš što sam napisao.
A, tko zna, možda se još sretnemo i u Međugorju. :lol:

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 22:47 

Jeremija je napisao/la:
Daj malo oživi slike Biblije pred očima:
- Krist posti o kruhu i vodi, 40 dana na osamljenim i pustim mjestima.
- sotona ga nastoji kušati kad mu je ponestalo hrane, a Isus mu govori da čovjek ne živi samo o kruhu i vodi, već mu život daje svaka Božja riječ.

Poslije četrdeset dana OGLADNJE. Poslije tog posta od četrdeset dana Isus je ogladnio. Znači da je inače jeo.

Citat:
Isus slavi Pashu zbog svojih učenika, slavi je prvi put sa njima.

Tko ti je to rekao?? Ta Pasha ti se u Crkvi slavi na Veliki Četvrtak i ona je ustanovljenje Euharistije. Kako su onda jeli beskvasne kruhove i pili vino ,tako i danas u Crkvi svećenik posvećuje beskvasne hostije i vino.

Citat:
Prvi put Isus svojiom učenicima želi primjerom posta o kruhu i vodi pokazati vrhunac slavlja. Slavljem o kruhu i vodi, može se više osjetiti veselje i radost jedne Svetkovine. Daleko više nego kad se ispeče na ražnju nekoliko janjaca

Kako su Isus i apostoli i sv. Josip i Majka Marija bili pravi Izraelci njihov zakon im je nalagao slavljenje pashe isto kao i nama katolicima Crkva nalaže obaveznu ispovijed i pričest o Uskrsu. Ako židov ne slavi Pashu izopćen je iz zajednice židova i nije više sin zakona. Na židovskoj Pashi je obavezno janje od godine dana ,ne smije mu se slomiti nijedna kost, jaje ,gorko zelje (gorak život u egiptu), kolač crvene boje (simbol pečenja cigala u egiptu), jaje i tri čaše vina koje se dižu svaku toliko blagoslivlje se Boga i pjevaju se prigodni psalmi (ako netko zna bolje neka me ispravi i pouči). Tako da tvoje ideje ne drže vodu.

Citat:
Isus je tu večer pokaziva posebnu radost jer su njegovi učenici taj dan prvi put postili.

Isus je tu večer bio jako žalostan i potresen u duhu. Bila mu je poznata budućnost. Uzeo je na sebe grijehe svijeta ,znojio se krvavim znojem u Getsemanskom vrtu, učenici su pobjegli i da ti dalje ne opisujem podnio je najveću muku u povjesti čovječanstva iz ljubavi prema nama grešnicima. Po tebi je on bio radostan jer su učenici prvi put postili.

Vrh

PostPostano: Ned sij 25, 2015 06:12 

SlijepiPutnik je napisao/la:
.... A sto vise obrazlazes svoje spoznaje i razmisljanja, pokazujes da ti nedostaje temelj.

Ajde dobro,pomozite mi da nadopunim temelj onako kako vi mislite da bi trebao:

Na jednom mjesu Biblije učenici pitaju Isusa:"Gospodine kad će doći kraj svijeta"?
On im između ostalih znakova koja će prethoditio kaže: "Ovaj naraštaj neće proći a da se to ne dogodi, nebo i zemlja će proći moje riječi neće nikada!"
Kako vidimo, prošlo je naraštaja i naraštaja, zašto se Riječi nisu ispunile?

Vrh

PostPostano: Ned sij 25, 2015 08:21 

Nedavno sam malo kritizirao svećenika, svećenika kod kojeg se često ispovjeda moja žena. Žao mi je zbog toga, nemam običaja svećenicima tražiti trun u oku i na to ih upozoravati,- jednostavno ih doživljavam kao most preko mutne rijeke. Taj nam most služi i ne možemo bez njega...
No da pređem na stvar:
Ponekad mi žena nešto skrivi, zna da me povrijedila, ja nastojimmalo duže onako konofol zatezati,malo sam mrzovoljan i tako. Nebi to dugo potrajalo, ona bi se dosjetila, sabrala bi se i našla trenutak da mi se izvini. Ali nedavno mi se isto ponovilo, ali ja čekam pa čekam,- ona danima ništa. Rekoh joj, stani malo znaš li ti što si me nedavno povrijedila? Ona će ti meni na to; " Znam, ja sam to već ispovjedila i neću da mi više spominješ!!"
To je bio povod moje rasprave sa svećenikom,inače ispovjednikom moje žene. Onako u početku u šali mu rekoh; - nemojte tako velečasni, nemožete vi odrješivati grijehe mojoj ženi one kojima je ona mene povrijedila. Zašto je niste poslali da ona prije od mene traži oprost??? U glavnom priča se svodila na to i nakon tog iskustva ja sam morao preuzeti stvari u svoje ruke. Dosjetio sam se načina kako kazniti voljenu ženu na manje bolan način, nego što to rade drugi po suvremenom svijetu.

Svi se zgražavamo na pomisao kako muževi na Bliskom istoku tuku svoje žene! Ne da se samo zgražavamo na te činjenice, još je šokantnije što im zakon to omogućava.
Često sam se pitao, kakvi su ti muškarci, muškarčine, ako mogu podići ruku na ta lijepa i nježna stvorenja?
Sad znam da na takvo pitanje može samo odgovorit jedan iskusan muškarac, koji je dugo u braku i, koji voli svoju ženu!
E, sad kad znam odgovor na to pitanje moram vas podsjetit na neke osobine muškarca, osobine o kojima muškarci nikad ne raspravljaju, a opet svi smo svjesni stalne prisutnosti istih:

Sjećate li se onih stihova jedne pjesme; "Kakav je takav je, sčepaj ga nedaj ga jer je muškarac!"
Pa da, svi su muškarci tu negdje sa zajedničkim osobinama koji obilježavaju njegovu prirodnu muškost.
U svakom muškarcu spava veliki ljubavnik, zavodnik, vojskovođa, kralj svijeta...........!

Najveća je rana, i najbolnija ako mu je zada voljena žena.
Nemojte me pitati da vam nabrajam te naše muške slabosti; ako si muškarac znaš kako te može najlakše povrijedit voljena žena.
A, ako si žena; na to ti pitanje neću odgovorit, jer pravi muškarci o tome ne diskutiraju sa ženama!

Dakle, postoji niz razloga zašto povremeno moramo kazniti svoju voljenu ženu, ali opet to nije način da je povrijedimo nekom ružnom psovkom, ili,
nedaj Bože spustit ruku na nju.
Ako na takav način pokušamo zadovoljit svoju muškost, može nas još više koštati.
Ako ne prije, onda sigurno u krevetu kad će se sjetiti svake sitnice i uvrede, pa ćeš se još morat izvinjavat i svu krivnju pripisat sebi.

Ja vam nudim nekoliko savjeta i ideja na koji način možete kazniti voljenu ženu i tako zadovoljit svoju muškost, a da vam ona to ne nabija na nos.
Samo pazite, ako prihvatite moj savjet morat će te se unaprijed pripremit na dodatne novčane troškove, ali opet, i to je bolje od mogućih primitivnih postupaka koje koriste mnogi muškarci.

Savjet br. 1:

Nemirni ste, žena vas povrijedila, znam, smišljate način kako da je kaznite!
Ovako, žene obično vole cvijeće i stalno bdiju nad njim.
Znam da već znaš koja joj je saksija cvijeća najdraža i oko koje najviše vodi računa.

E, kad se ona makne iz kuće, uzmi posudu sa vrućom vodom i polak je zalijevaj na samo jednom kraju da se ne primjeti.
Nemoj pretjerat, to ponavljaj nekoliko dana za redom, i, već će treći dan cvijeće u saksiji okljusiti.
Moraš vodit računa da će se iz saksije nekoliko minuta nakon zalijevanja izdizat mali oblačić vodene pare, zato budi siguran kad će ti se žena vratit.

Sad se pitaš što dalje,....samo šuti i čekaj, neće dugo trajat, povjerit će ti svoju tugu za cvijećem.
Ako se to desi u krevet, onda kad joj se malo bliže primakneš; sigurno će te odbijat i reći će ti kako joj je žao one saksije cvijeća što je iznenada uvenula, te da joj trenutno nije do toga stalo....
E, sad budi muško!
Nasmiji se i utješi je, reci joj zar je to razlog za takvu tugu, - kao da se svijet ruši.
Čvrsto joj obećaj da će te sutra otić u kupovinu i da će te obići sve cvijetne vrtove dok joj ne kupiš još ljepšu saksiju istog cvijeća.
Što kažeš sad na ovo?, ..hej.. pored toga još uz malo truda možeš postati pravi junak te iste noći!

Savjet br. 2...........

Vrh

PostPostano: Ned sij 25, 2015 13:25 

Jeremija je napisao/la:

prosvijetli nas :idea: :!:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Ned sij 25, 2015 14:34 

Crni Barun je napisao/la:
Jeremija je napisao/la:

prosvijetli nas :idea: :!:

Znači da i ti čekaš njihov odgovor, dakle; prosvijetli te nas? :?: :idea:

Vrh

PostPostano: Ned sij 25, 2015 15:36 
Administrator

Jeremija, ako želiš pisati ovdje, piši o katoličkim temama i probaj slušati Crkvu što ti govori o onome što je bitno za spasenje. Ovo što ti pišeš nema veze sa kršćanstvom, a tvoji "savjeti" ne spadaju na katolički forum i biti će brisani.

U vezi "naraštaja", Crkva mislim nema jednoznačno tumačenje, ako se shvati kao "trenutna generacija", može se odnositi na uništenje hrama u Jeruzalemu 70.g. ili pak šire na naraštaj od Novog saveza, kad je Židovski hram prestao vršiti ulogu znaka Božje prisutnosti. U svakom slučaju temelji vjere nisu ono o čemu se može samo filozofirati, već konkretna Božja Ljubav koja nas čini spremnima da praštamo, da ljubimo čak i svoje neprijatelje (umjesto da ih kažnjavamo ili im se osvećujemo).

Vrh

PostPostano: Pon sij 26, 2015 18:04 

jehudiel je napisao/la:
Jedina tajna koja ce biti objavljena je da nije bilo ukazanja!!!
Moje mišljenje!!!!

Onda, Vidiocima treba dati Nobelovu Nagradu za savršenu obmanu miliona ljudi diljem svijeta!

P.S.
Za Giovi:
Citat:
U vezi "naraštaja", Crkva mislim nema jednoznačno tumačenje, ako se shvati kao "trenutna generacija", može se odnositi na uništenje hrama u Jeruzalemu 70.g.

Ako su moji postovi za tebe ne primjereni i ako si ih maknuo i zaključao, nisi trebao ostavljat svoj odgovor i tumačenje, jer si meni ključanjem zabranio da ti odgovorim. To nije ljudski, to me vrijeđa i očekujem tvoje izvinjenje!!
Samo sam ti mislio odgovorit da nije u tom naraštaju bilo; općih ratova, potresa po cijeloj zemlji, nije izginilo više od pola čovječanstva, niti je bilo huke mora i strahota uslijed remećenja nebeskih sila.

Vrh

PostPostano: Ned vel 22, 2015 01:31 

U jednoj poruci Gospa je rekle:
"..Draga djeco, ne dozvolite da vas sotona savija kao grane na vjetru..."

Od tada sam još više prigrlio post i druge poruke. Postao sam čvrst kao stijena, mogao sam analizirat svoj život i donijeti čvrste odluke. Odlučio sam da neću više biti poput obične gusjenice koja je slučajno pala na list kupusa.
Ta gusjenica cijeli svoj život samo; ždere radi i spava!!
Nekada mi je kišni dan bio tužan i sumoran, a gle sad, sad me probudo šum kiše.
Ustao sam da spustim roletne i dugo promatram ovaj Božanski prizor munje tamo u daljini.
Slavim te Bože,tako su lijepa djela koja si stvorio!!!

Vrh

PostPostano: Ned vel 22, 2015 08:07 

Privatna poruka od korisnika "romanac":

"Dosadan si!
Obrati se na tradiciju i ne mekeći!"

Hoće li i mene "tradicija" učiti takvim uvredama? :?:

Vrh

PostPostano: Ned vel 22, 2015 10:24 

Jeremija je napisao/la:

"Dosadan si!

Na većini foruma je zabranjeno iznositi privatne poruke. I to s razlogom.
Ukoliko ti se i romanac obratio preko pp-a, onda je to napravio s ciljem da i ostane to među vama dvojicom. Ako se smatraš uvrijeđenim, imaš mogućnost prijave poruke administratoru. :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Ned vel 22, 2015 11:54 

Jeremija izvini za meketanje ali dosadan si. Svukud pišeš samo o međugorju.

Vrh

PostPostano: Ned vel 22, 2015 12:50 

Jeremija je napisao/la:

"Dosadan si!

kada te netko uvrijedi pomoli se za njega i ne ocrnjuj ga javno

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 160 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata