|
Nedavno sam malo kritizirao svećenika, svećenika kod kojeg se često ispovjeda moja žena. Žao mi je zbog toga, nemam običaja svećenicima tražiti trun u oku i na to ih upozoravati,- jednostavno ih doživljavam kao most preko mutne rijeke. Taj nam most služi i ne možemo bez njega... No da pređem na stvar: Ponekad mi žena nešto skrivi, zna da me povrijedila, ja nastojimmalo duže onako konofol zatezati,malo sam mrzovoljan i tako. Nebi to dugo potrajalo, ona bi se dosjetila, sabrala bi se i našla trenutak da mi se izvini. Ali nedavno mi se isto ponovilo, ali ja čekam pa čekam,- ona danima ništa. Rekoh joj, stani malo znaš li ti što si me nedavno povrijedila? Ona će ti meni na to; " Znam, ja sam to već ispovjedila i neću da mi više spominješ!!" To je bio povod moje rasprave sa svećenikom,inače ispovjednikom moje žene. Onako u početku u šali mu rekoh; - nemojte tako velečasni, nemožete vi odrješivati grijehe mojoj ženi one kojima je ona mene povrijedila. Zašto je niste poslali da ona prije od mene traži oprost??? U glavnom priča se svodila na to i nakon tog iskustva ja sam morao preuzeti stvari u svoje ruke. Dosjetio sam se načina kako kazniti voljenu ženu na manje bolan način, nego što to rade drugi po suvremenom svijetu.
Svi se zgražavamo na pomisao kako muževi na Bliskom istoku tuku svoje žene! Ne da se samo zgražavamo na te činjenice, još je šokantnije što im zakon to omogućava. Često sam se pitao, kakvi su ti muškarci, muškarčine, ako mogu podići ruku na ta lijepa i nježna stvorenja? Sad znam da na takvo pitanje može samo odgovorit jedan iskusan muškarac, koji je dugo u braku i, koji voli svoju ženu! E, sad kad znam odgovor na to pitanje moram vas podsjetit na neke osobine muškarca, osobine o kojima muškarci nikad ne raspravljaju, a opet svi smo svjesni stalne prisutnosti istih:
Sjećate li se onih stihova jedne pjesme; "Kakav je takav je, sčepaj ga nedaj ga jer je muškarac!" Pa da, svi su muškarci tu negdje sa zajedničkim osobinama koji obilježavaju njegovu prirodnu muškost. U svakom muškarcu spava veliki ljubavnik, zavodnik, vojskovođa, kralj svijeta...........!
Najveća je rana, i najbolnija ako mu je zada voljena žena. Nemojte me pitati da vam nabrajam te naše muške slabosti; ako si muškarac znaš kako te može najlakše povrijedit voljena žena. A, ako si žena; na to ti pitanje neću odgovorit, jer pravi muškarci o tome ne diskutiraju sa ženama!
Dakle, postoji niz razloga zašto povremeno moramo kazniti svoju voljenu ženu, ali opet to nije način da je povrijedimo nekom ružnom psovkom, ili, nedaj Bože spustit ruku na nju. Ako na takav način pokušamo zadovoljit svoju muškost, može nas još više koštati. Ako ne prije, onda sigurno u krevetu kad će se sjetiti svake sitnice i uvrede, pa ćeš se još morat izvinjavat i svu krivnju pripisat sebi.
Ja vam nudim nekoliko savjeta i ideja na koji način možete kazniti voljenu ženu i tako zadovoljit svoju muškost, a da vam ona to ne nabija na nos. Samo pazite, ako prihvatite moj savjet morat će te se unaprijed pripremit na dodatne novčane troškove, ali opet, i to je bolje od mogućih primitivnih postupaka koje koriste mnogi muškarci.
Savjet br. 1:
Nemirni ste, žena vas povrijedila, znam, smišljate način kako da je kaznite! Ovako, žene obično vole cvijeće i stalno bdiju nad njim. Znam da već znaš koja joj je saksija cvijeća najdraža i oko koje najviše vodi računa.
E, kad se ona makne iz kuće, uzmi posudu sa vrućom vodom i polak je zalijevaj na samo jednom kraju da se ne primjeti. Nemoj pretjerat, to ponavljaj nekoliko dana za redom, i, već će treći dan cvijeće u saksiji okljusiti. Moraš vodit računa da će se iz saksije nekoliko minuta nakon zalijevanja izdizat mali oblačić vodene pare, zato budi siguran kad će ti se žena vratit.
Sad se pitaš što dalje,....samo šuti i čekaj, neće dugo trajat, povjerit će ti svoju tugu za cvijećem. Ako se to desi u krevet, onda kad joj se malo bliže primakneš; sigurno će te odbijat i reći će ti kako joj je žao one saksije cvijeća što je iznenada uvenula, te da joj trenutno nije do toga stalo.... E, sad budi muško! Nasmiji se i utješi je, reci joj zar je to razlog za takvu tugu, - kao da se svijet ruši. Čvrsto joj obećaj da će te sutra otić u kupovinu i da će te obići sve cvijetne vrtove dok joj ne kupiš još ljepšu saksiju istog cvijeća. Što kažeš sad na ovo?, ..hej.. pored toga još uz malo truda možeš postati pravi junak te iste noći!
Savjet br. 2...........
|