Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 07:38

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet svi 08, 2015 15:27 
Administrator

Jeremija, nije dozvoljeno otvarati klonirana korisnička imena, do ponedjeljka ti je blokirana IP adresa, i ubuduće ako želiš normalno pisati drži se pravila.

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 15:28 

hrki je napisao/la:

pa nije pokleknuo jer je veličina...ja sam osobno kao klinac slušao njegove poropovijedi i koliko se on razlokovao od ostala 3-4 svećnika u istoj župi...tada sam kao klinac već primjećivao kolko je jači, " svetiji" od drugih svećenika!

ne mora značiti da su ta dva lokalna biskupa veličine i da nisu pokleknuli?
tebi je rang u hijerarhiji dokaz hrabrosti i nepopustljivosti...???...kao svećenik izdrži, pa onda mora i biskup?
mogu te pitati koliko cca imaš godina?...ako ih imaš preko 40 onda si živjela u YU i znak kakva su prije u YU bila vremena...oism toga ako imaš dosta godina i toliko se interesiraš za Međugorje , Crkvu , sigurno čitaš mnogo , pa si mogla i u crkvenim novinama pročitati da se sve više otktiva kkao su u njemačkoj, poljskoj, španjolskoj itd mnogi biskupi bili suradnici tajnih službi ( neki ucijenjeni, neki vrbovani, neki podmićeni, neki su bili projekat tajn. službi od početka , i ubačeni već na sjemeništa da budu krtice u Crkvi... )

Damu se ne pita za godine :P al dobro...nemam 40,mlađa sam...
Ne mislim da jakost dolazi po hijerarhiji...al po mojoj logici,svecenik koji dogura do biskupa bi trebao imati neke odredene kvalitete.... Isto tako ne mislim da moraju buti svi isti...neki su vrsni propovjednici,neki skloniji karizmama...neki jaci neki slabiji...al jedno bi im trebalo bit zajednicko-poslusnost!
Oni su također ljudi,skloni i grijesima i propustima....al nemoj biskupe prikazivat ko dva slabasna svecenika...koji se nisu mogli oduprijeti,osim ako ti oba nisu susjedi ili u rodu pa znas iz prve ruke...pricu temeljenu na filmu 'GoSpa' ne podrzavam....

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 15:39 

Epicentar je napisao/la:
Ne, nisi u pravu, ne mislim tako!!

Ja vjerujem po međugorskim porukama, kao što vjerujem po Ivanovu Evanđelju!!
Ivanovo Evanđelje započima sa riječima; " U početku biješe riječ, riječ biješe u Boga...."
Uopće me ne zanima hoće li se netko javiti i reći da Ivanovo Evanđelje nije Povijesni dokument, mene isključivo zanima napisana riječ.
Ne zaboravite da je Islam druga vjera po brojnosti u svijetu, oni svi vjeruju da je Kur`an Božja objava a ne djelo nekog autora,- to ih uopće ne opterećuje.
Ja vjerujem da su međugorske poruke stigle izravno iz Neba, o njima razmišljam moje ih srce upija,i, uopće me ne zanima hoće li se netko od vidioca; trznuti, počešati, nasmijati .... u vrijeme dok te iste poruke dobivaju kako bi ih prosljedili čovječanstvu!!

I naravno opet neces svatit da prica koju si isprica ima jednu OGROMNU razliku! Evanđelja su odobrena od Crkve i kao takva uvrstena u Bibliju....znaci,i da nisu ispravna,Crkva,Papa koji je nepogresiv ih je odobrio kao Riječ Gospodnju...i ti kao katolik vjerujes u njih kao takve,po izboru svoje vjere.... Međugiorske poruke,ne da nisu odobrene nego ih se smatra svakakvima,pisu ih osobe o kojima bi se dalo raspravljat...ponavljaju jedno te isto 34 godine...ko audio snimka na repeatu...i ti to ides uspoređivat....
Ma stvarno! :((

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 15:39 

Jeremija...Ivanovo evanđelje počinje riječima "U početku bijaše Riječ " pisano velikim slovom...kasnije kaže "I Riječ tijelom postade i nastani se među nama"... Ne radi se o napisanoj riječi...što znači da opet krivo tumacis i da si pošteno promasija bit i misas kruške i jabuke kad to usporedujes sa M. porukama...

Vrh

PostPostano: Pet svi 08, 2015 16:58 

Pronađena je napisao/la:
Tebi da se Gospa ukaze i da kaze da nije u Medugorju ni njoj nebi vjerova :P

Ovo me dobro nasmijalo, hvala :)

Vrh

PostPostano: Ned svi 10, 2015 07:51 

Prije nekoliko godina, točno na Veliki Gospu 15. 08, pojavio se iznenada veliki Križ iznad Međugorja.
Na nebu nije bilo niti oblačka, samo taj Križ koji se mogao vidjeti iz cijele Hercegovine.
Oni koji su se taj dan zadesili u Međugorju svjedočili su velikom uzbuđenju tisuća i tisuća hodočasnika, koji su u jecaju, na koljenima, propratili višeminutnu Božansku pojavu.
Taj su Znak mnogi ponijeli u srcu, kad su otputovali diljem svijeta svojim kućama.
Bog je izabrao najljepši trenutak kako bi u Međugorju mnogima poslao znak svoje prisutnosti, znak nade i radosti!

Slika

Evo, napokon sam pronašao i video na kojem se vidi križ iznad Međugorja u vrijeme večernje mise.
Tada sam bio na misi ali ga nisam vidio, u to sam vrijeme bio na ispovjedi, tek sam sutradan saznao.

https://www.youtube.com/watch?v=zjCpNk7N6ig

Zadnja izmjena: Epicentar; Ned svi 10, 2015 08:38; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned svi 10, 2015 07:56 

Slika

"Čudna igra oblaka na nebu, čini se kao križ – piše nam naš čitatelj, koji se sinoć oko 20 sati vozio prema Dubrovniku te fotoaparatom zabilježio zanimljiv raspored oblaka ponad Brgata.

Još je zanimljivije što je pojava zabilježena u večer Velike Gospe. U svako slučaju interesantan prizor."

Slika

Zadnja izmjena: Epicentar; Ned svi 10, 2015 08:31; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned svi 10, 2015 08:09 

Onaj tko pogleda ovaj video, ako osjeti da mu trnci prolaze kroz tijelo, - taj je sigurno od Neba pozvan da dođe u Međugorje!!

https://www.youtube.com/watch?v=BvB4l1wzGA0

Vrh

PostPostano: Ned svi 10, 2015 09:29 

Ah! Taj osjećaj kada vidiš Gospu, sve svece i svoj ukradeni bicikl i uvjeravaš druge da zbog tvoje vizije Bog postoji... :roll:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Ned svi 10, 2015 15:45 

Zaključak ti u najmanju ruku nema veze s vezom... Video je ok, sve je to super divno i krasno, niko to ne osporava... Samo što to ne dokazuje ništa vezano za navodna ukazanja! Eto ja nakon gledanja takvog videa možda mogu osjetit potribu da odem na misu, da se pomolim Bogu, al ne i da odem u Međugorje! I naravno i dalje guraš po svom, a postove koji te se tiču ne komentiras nikako!

Vrh

PostPostano: Ned svi 10, 2015 17:49 

Epicentar je napisao/la:
Prije nekoliko godina, točno na Veliki Gospu 15. 08, pojavio se iznenada veliki Križ iznad Međugorja.
Na nebu nije bilo niti oblačka, samo taj Križ koji se mogao vidjeti iz cijele Hercegovine.
url]

Nije bilo oblačka samo su letjeli mlažnjaci :lol:

Vrh

PostPostano: Pon svi 11, 2015 07:32 

Nego, što mislite kolike su šanse da će papa objaviti odluku o Međugorju prilikom posjeta Sarajevu?

Vrh

PostPostano: Pon svi 11, 2015 07:50 

romanac je napisao/la:
Nije bilo oblačka samo su letjeli mlažnjaci :lol:

Ma jašta...i onaj kraći krak križa je ostavio mlažnjak...kako tako kratko???
ja kada vidim tragove od mlažnjaka budu dugi barem 500 metara???...neki i nekoliko kilometara...a ova dva kraka tako kratka??
tebi je to logično :shock: :idea:

Vrh

PostPostano: Pon svi 11, 2015 07:52 

Pronađena je napisao/la:
Damu se ne pita za godine :P al dobro...nemam 40,mlađa sam...
Ne mislim da jakost dolazi po hijerarhiji...al po mojoj logici,svecenik koji dogura do biskupa bi trebao imati neke odredene kvalitete.... Isto tako ne mislim da moraju buti svi isti...neki su vrsni propovjednici,neki skloniji karizmama...neki jaci neki slabiji...al jedno bi im trebalo bit zajednicko-poslusnost!
Oni su također ljudi,skloni i grijesima i propustima....al nemoj biskupe prikazivat ko dva slabasna svecenika...koji se nisu mogli oduprijeti,osim ako ti oba nisu susjedi ili u rodu pa znas iz prve ruke...pricu temeljenu na filmu 'GoSpa' ne podrzavam....

ne pokazujem ih ja ne njihova djela , barem na polju mistične teologije
tu su skroz zakazali
osim toga promjena mišljenja od b. žanića za 180 . je opće poznata stvar...

Vrh

PostPostano: Pon svi 11, 2015 10:02 

hrki je napisao/la:

ne pokazujem ih ja ne njihova djela , barem na polju mistične teologije
tu su skroz zakazali
osim toga promjena mišljenja od b. žanića za 180 . je opće poznata stvar...

Biskup Žanić nije promijenio mišljenje nego je zauzeo stav nakon početne neutralnosti. A stav je zauzeo nakon što mu je "Gospa" zaprijetila.
Zanimljivo je kako je Vicka bila u posjetu kardinalu Kuhariću u Zagrebu. Tad ju je kardinal upitao je li istina da je Gospa rekla da biskupa čeka "moj sud i sud moga sina Isusa", ako se "ne obrati događajima u Međugorju". Kad je Vicka to potvrdila, Kuharić joj je rekao da se to sigurno ne ukazuje Gospa. I svaki drugi biskup bi zauzeo isti stav, pa tako i, vjerujem, rimski biskup.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata