Citat:
Prvo, pošto za 21 godinu hrvatske države nitko nije ni pokušao mijenjati zakon koji regulira abortus, prema tome, sve vlade do danas su podržavale zakon te je došlo do učinka o kojem si pisao, da li su onda po tome ljudi koji to nisu spriječili- predsjednici vlade, ministri i saborski zastupnici automatski izopćeni iz Katoličke crkve?
Svaki političar koji je podržavao zakon za ubojstvo pobačajem, je sam sebe izopćio iz Crkve. Tako da on može i doči u Crkvu, ali kakva mu korist ako ima takav grijeh i ne može na Pričest. A ako ga ispovijedi, mora popraviti ono što je učinio i ne glasati više "ZA"!!
Pa ne treba bislkup svakog ponaosob tjerati, nego je sam sebe svojim činom osudio!! I to je dovoljno!!
Citat:
Drugo pitanje se odnosi direktno na mene. Pošto ja osobno nemam ama baš nikakvog utjecaja niti na izvršnu niti na zakonodavnu vlast, dakle moj glas ma kakav on bio, se neće uzeti u obzir, kakav je onda moj status?
Bog sudi po srcu, a ne po glasu u saboru (glas "ZA" je samo posljedica onog što je u srcu). Ako sad odobravaš pravo na pobačaj, logično je da bi to napravio i da si u saboru.
Jednostavno, kakav si u malim stvarima, takav si i u velikim!!
Zato, druže, treba spašavati dušu i obratiti se!!