Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 16:49

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 35  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned pro 06, 2009 20:51 

Citat:
I kad ih pogledam, i ako napišem da nisam ni sa njima zadovoljan, što?

Ako si nezadovoljan, tvoj problem. Sve ti lijepo piše.

Citat:
Djela Ellen White nisu uopće mjerodavna za nauk i vjeru.

Dokaži pa onda prozivaj.

Vrh

PostPostano: Ned pro 06, 2009 22:28 

Citat:
Sve ti lijepo piše

To što piše, nije odgovor, dakle ne može biti ni "lijepo".

Vrh

PostPostano: Ned pro 06, 2009 23:00 

Ellen White tvrdi da je za svoje laži inspirirana od Boga:

Neki su spremni da ispituju: tko je govorio sestri With ove stvari? Čak su i meni postavili to pitanje: -Da li ti je netko rekao te stvari? Mogla bih im odgovoriti: -Da; da, anđeo Božji mi je govorio… Ali…za svagda, neću da obezvrednjujem svjedočanstva koja mi je Bog dao, objašnjenjima koja bi zadovoljila te plitke umove, već ću se odnositi prema takvim pitanjima kao prema huli na Duha Božjeg." Svjedočanstva za zajednicu", 3., 314-315 str. iz 1873.

"U mojim knjigama izrečena je istina, ograđena riječima 'tako je govorio Gospod'. Sveti Duh je vodio te riječi do mog srca i uma." 90. pismo iz 1906. – citat iz knjige "Ellen G. White" Arthura L. Wihta, 4. tom, 393.str.

"... Bog je govorio kroz mene. Možda kažeš da je ovo … samo pismo. Da, to jest pismo, ali potaknuto Duhom božjim, da donese pred tebe stvari koje su mi pokazane. U tim pismima koje pišem, u svjedočanstvima koje iznosim, predajem ti ono što je Bog predao meni. Ja ne pišem mrtva slova na papiru, niti neke moje sopstvene ideje. Sve to je meni Bog otkrio u vizijama." Svjedočanstva za zajednicu, 5., 67. str. iz 1882.

Adventizam je nemoguće odvojiti od Ellen White, on je odraz njezinog naučavanja. To recimo jasno kaže Radiša Antić u svojoj propovjedi "Da li bi adventističkoj crkvi bilo bolje bez Ellen White?".

SDA tvrdi da su spisi Ellen White:

-nadahnuti komentar o Biblije
-nisu ljudskog porijekla
-imaju znanstveni autoritet
-neupitni su

Dakle, kada Ellen White kaže da je anđeo Mihael zapravo Isus, adventisti kažu da je za tu laž bila nadahnuta od Boga.

Kad Ellen White predviđa da se grad Jeruzalem neće izgraditi, ta je laž ne ljudskog nego Božanskog porijekla, po njima.

Kada Ellen White kaže da je svijet star 6000 godina i da je onih šest dana u postanku doslovno ili da od masturbacije trune mozak i suši se kičma, gubi vid i ženama se šire bokovi ("Solemn appeal to Mothers, 1862) ili da su crnci nastali miješanjem zivotinja i ljudi (Spiritual Gifts, Vol. 3, p. 75 ), to je po adventistima znanastveno točno.

Kada Ellen White kaže da su fotografije od sotone, a kasnije se i sama slika, njezino mišljenje je neupitno iako je u kontradikciji sa samom sobom.

Najgore je što vodstvo SDA interno to zna još od konferencije u 7. i 8. mjesecu 1919. ali svoje ovčice drže u neznanju.

Vrh

PostPostano: Pon pro 07, 2009 01:28 

Buduću da su sva vjerovanja današnjih adventista plod učenja Ellen White, osim trojstva, zato o njoj pišemo. Pitanja za adventiste:

1. Ellen White nije vjerovala u trojstvo kao ni pioniri adventnog pokreta, kako netko tko ne vjeruje u tu osnovnu kršćansku istinu može biti kršćanski prorok?

2. Ako je adventni pokret vodio Duh Sveti koji je Duh Istine, kako to da su od nastanka (uzmimo 1844.) do 1932. adventisti odbacivali trojstvo?

3. Je li poremećaj u disanju utjecao na vizije Ellen White (budući da je tri tjedna bila u komi, a dvije godine nije mogla disati na nos)?

4. Zašto je Bog djevojku od 15 godina uzeo za proroka i još uz to teško bolesnu?

5. Ako je za vrijeme vizija na Ellen White bio Duh Sveti, zašto nije disala, jer Duh Sveti je Duh Harmonije, a ne živčane zgrčenosti?

6. Zašto je Milller tvrdio da stih o 2300 dana i noći govori o Kristovom dolasku, kada je tamo riječ o Antiohu Epifanu (koji je upravo toliko vremena onečistio svetinju nad svetinjama jer je u nju donio svinju i postavio Zeusov kip)?

7. Ako ne možemo znati ni dan ni čas Kristova dolaska zašto ga je Miller (po vlastitom priznanju mason) računao?

8. Je li računanje datuma Kristova dolaska bio Božji plan ili Millerov senzacionalizam i oholost?

9. Kako je Miller došao do zaključka da su 2300 dana i noći solarne godine, pokažite mi stih koji to tako tumači? Pokažite mi stih da su godine UVIJEK u proročanstvima dani a ne samo onda kad Bog to jasno i konkretno naznači?

10. Kako je zaključio da je Zemlja svetinja? Gdje je žrtvenik te svetinje?

11. Zašto je Ellen White tvrdila da je Isus ušao u Svetinju nad Svetinjama 1844, iako Biblija tvrdi da se to desilo više od 1800 godina ranije?

Zadnja izmjena: Silas; Pon pro 07, 2009 15:17; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: Pon pro 07, 2009 02:07 

Da li je motiv Ellen White bio novac? Ne možemo sa sigurnošću znati.

Jasno je da su Ellen White i njen suprug James bili jako siromašni, ali kako je rasao broj ovčica, tako je raslo i bogatsvo.

Na početku Ellenine "proročke" karijere to je izgledalo ovako:

"Jednog jutra, prije nego što će poći na posao suprug mi je ostavi deset centi da kupim mlijeko za tri dana. Razmišljala sam da li da kupim nešto za sebe i djete ili da mu pribavim nešto rublja. Odrekoh se mlijeka i kupih platno za benkicu da pokrijem gole ruke svog djeteta." Svjedočanstva za zajednicu 1, 83 str. Udaja i potonji napori

Bilo je to 1847. Tridesetak godina kasnije, njezin suprug piše:

"Sa povećanom potražnjom za našim djelima... imati ćemo prihod od više tisuća dolara mjesečno... (James White, Apr. 18, 1880).

"Our financial matters stand well, and there is wealth yet in our pens." James White, Feb. 18, 1881

U cijelom ovom pisu Ellen White se žali da dobiva premalo od prodanih knjiga iako su ostali autori dobivali isto ili manje, a jedino je ono svoje članke za adventističke publikacije naplaćivala:

"With reference to my book, I desire to say that I am not complaining because I think the office has been receiving too much for publishing it, but because I am not satisfied with the income it brings to me. Some plan should have been devised whereby more than fifteen cents royalty per copy would come to me. " Waggoneru i C. H. Jonesu, March 7, 1885, iz Healdsburga, Kalifornia

Usporedite to sa Elizeojom koji je odbio dar 2Kraljevima 5, 14-27.

Ellen White je živjela životom viske klase, 3 vile, 40 hektara imanja, konji, 14 sluga, kuhari, vrtlari…

Moje pitanje adventistima:

Ako je bila Božji prorok zašto je tražila novac od spisa koji po njezin riječima i nisu bili njezino djelo nego Božje?

Vrh

PostPostano: Pon pro 07, 2009 02:46 

Interesantna je priča oko njene oporuke. Pisala je da je pljačka ostavljati imovinu rodbini nakon smrti:

Citat:
"Međutim, nemojte u vašoj oporuci samo zato što je to običaj, navoditi dugačak niz rođaka koji nisu u potrebi. Uvijek imajte na umu da sadašni sebični sistem ostavljanja imovine nije Božji plan, već ljudski izum. Kršćani trebaju biti reformatori i prekinuti ovaj sadašnji sistem, dajući totalno nov aspekt prilikom formiranja testamenta. Neka vam uvijek bude prisutna ideja da vi držite kod sebe Božju imovinu. Božja volja po ovom pitanju je zakon. Ja pozivam našu braću da prestanu da potkradaju Boga. Neki su tako dobro situirani da se testamenti moraju načiniti. U pravljenju testamenata briga se mora voditi da se sinovima i kćerkama ne ostavljaju sredstva koja mogu da se uliju u Božju blagajnu. Takvi testamenti postaju predmet sukoba i rasprava." (Svjedočanstva za zajednicu, 4. 482)

Citat:
"It is a serious thing to embezzle the Lord's goods, to practice robbery toward God; for in so doing the perceptions become perverted and the heart hardened. How barren is the religious experience, how clouded is the understanding, of one who loves not God with pure, unselfish love, and who fails, therefore, to love his neighbor as himself. Though precious opportunities are often presented, he does not accept them, and refuses to wear the yoke of Christ, to be a laborer together with God. Those who follow their selfish, natural inclination, do not make their hearts an abiding place for Christ. They fail to bless others with means that God has lent to them in trust, in order that they may be his almoners; and instead of dispensing it to the poor, like the slothful servant they bury it in LANDS or in stocks, or GIVE IT TO THEIR RELATIVES, and the Lord receives neither interest nor principal." (Advent Review and Sabbath Herald, January 22, 1895, paragraph 1)

Ipak, ona sama ostavlja ogromnu imovinu svojoj rodbini:

Citat:
Sinu, Džems Edson Vajtu 3 000 dolara (što bi danas vrijedelo oko 80.000 dolara).

Unukama Eli Mej Robinson, 500 dolara Mabel E. Workman, 500 dolara sinu

Vilijam C. Vajtu i sva moja prava, naslove i interes za kopirajt na knjige na svim jezicima. Plaćati mom sinu

Džems Edson Vajtu, godišnje, tokom njegovog života, 10% od prometa navedene imovine za njegove sopstvene potrebe, a nakon njegove smrti plaćati Emi L. Vajt, tokom njenog života ako ga ona nadživi.

Plaćati mom sinu Vilijam C. Vajtu, godišnje, za njegove sopstvene potrebe 10% od prometa navedene imovine tokom knjegovog života, a nakon njegove smrti njegovoj ženi Ethel M. Vajt, ukoliko ga ona nadživi.

Plaćati godišnje sinu Vilijamu C. Vajtu, Ethel. M. Vajt i Dores E. Robinson kao poveriocima 5% od prometa navedene imovine koji će biti posvećeni školovanju mojih unuka, praunuka i ostalih vrednih pojedinaca.

Moj kućni nameštaj, posudje, tepihe, slike, fotografije i odeću, ostavljam i .. mojim sinovima Džems Edson Vajtu i Vilijam C. Vajtu.

Svu ostalu imovinu koju sam do smrti stekla i imala, ja ostavljam i zaveštavam mom sinu Vilijam C. Vajtu.

Mojoj vernoj prijateljici i pomoćnici Sari MekEnterfer, koja sada prebiva u Sanatarijumu, Kalifornija, sumu od pet stotina dolara.

Mej Voling, koja sada prebiva u Sanatarijumu, Kalifornija, sumu od pet stotina dolara.

Mojoj vernoj prijateljici i pomoćnici Klarens C. Krajsler, sumu od pet stotina dolara.

Sama je ogromne novce i imovinu ostavila vlastitoj obitelji, a vjernike je savjetovala da u oporukama ne ostavljaju novac obitelji i rodbini (osim ako nisu siromašni i u potrebi) nego crkvi jer će Isus doći prije ako "crkva" prije objavi evanđelje.

Jesu li baš svi nabrojani bili u potrebi i siromasi.?

Ispada prema njenim vlastitim riječima ona je bila pljačkaš.

Nakon njezine smrti javilo se 58 osoba i institucija kojima je bila duzna 90 000 dolara (što bi danas vrijedilo oko 2 milijuna) koje je SDA otplaćivala narednih 20 godina (iako je "nadahnuta" pisala da se ne smije zaduživati).

Vrh

PostPostano: Uto pro 08, 2009 18:00 

Citat:
To što piše, nije odgovor, dakle ne može biti ni "lijepo".

To je odgovor koji će dovoljno pametni shvatiti.

Citat:
da je za svoje laži

Evo, Silas, radi ovakvog stava ja opet neću odgovarati na tvoja pitanja i odgovore. Osim toga, nije potrebno pisati 3 postova zaredom, i ne sve odjednom, jer ja nemam vremena da ti sad cijeli diplomski rad napišem.
Osim toga, baš zbog ove rečenice, volio bih da počneš pisati odgovore bez katoličkih ili bilo kakvih naočala (osim optičkih ako treba). Kada to počneš raditi, tvoji odgovori neće bezobrazno izgledati, a možda ćeš neke stvari i lakše shvatiti.

Vrh

PostPostano: Uto pro 08, 2009 18:50 

Worship je napisao/la:
Citat:

Dokaži pa onda prozivaj.

Zašto bi katolici morali vjerovati onome što ona piše?
Nije nam nikakav autoritet.

Vrh

PostPostano: Sri pro 09, 2009 20:41 

Barnaba je napisao/la:
Worship je napisao/la:
Citat:

Dokaži pa onda prozivaj.

A zašto vam je onda papa autoritet?

Vrh

PostPostano: Sri pro 09, 2009 22:16 

Citat:

Zašto bi itko vjerovao, ne samo katolici?

Citat:

To se bar znade.

Vrh

PostPostano: Čet pro 10, 2009 00:40 

Worship je napisao/la:

Zato što nama nije autoritet nekakva žena iz 19. stoljeća pokopana pod masonskim simbolima, koja je dobila kamen u glavu i umislila da je prorok, već BIBLIJA, koja jasno kaže:

“A ja tebi kažem: ti si Petar-Stijena, i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskog, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano i na nebesima, a što god razriješiš na zemlji, bit će razriješeno i na nebesima.“ (Mt 16:18)

Na temelju ovog teksta sve stare liturgije, rimska, bizantska, armenska, sirska, kaldejska, ispovijedaju Petrovo prvenstvo. Petar je u prvom planu i u Lk 22, 31-32; tamo, u ključnim trenucima Krist moli za Petra. Već prema crkvenom ocu Leonu Velikom, ovaj tekst ima veliko značenje: “U Petru jest na neki način sakupljena cijela Crkva: svi će biti sigurniji ako poglavar bude siguran.“

U svim popisima apostola, Petar je uvijek prvi (Mt 10, 2-5; Mk 3, 16-20; Lk 6, 14-16; Dj 1, 13, u Mt izričito je nazvan prvi-protos). Navodi se Petra s apostolima: Mk 2, 36; Lk 8, 45, što je običaj da se navodi poglavar sa suradnicima (usp.npr. 2 Kr 1, 11), ili se samo Petar izričito spominje, a ostali općenito (Mk 16, 7; Dj 2, 14.37; 5, 29). Ako Isus plaća porez, plaća ga za sebe i Petra (Mt 17, 27), prije muke, kad pere noge apostolima, počinje s Petrom (Iv 13, 6), poslije uskrsnuća, anđeli šalju žene učenicima i Petru (Mk 16, 7).

Nakon uzašašća Petar predvodi skup, naređuje i provodi izbor, određuje uvjete (Dj 1, 15-22). Petar prvi propovjeda (Dj 2, 14), u ime Isusovo prvo čini čudo (Dj 3,6), prvi čin vlasti i kazne (Dj 5,1), kad apostoli stupaju pred sudišta, Petar prvi govori (Dj 4, 8; 5,29), primi prvinu, stotnika Kornelija (Dj 10-11), dobiva san o poganima. Kad je Petar zatvoren, sva se Crkva zabrinuta za njega moli (Dj 12). Petar je prvi poduzeo pohod Crkvama (Dj 9, 32), prvog krivovjerca anatemizirao (Dj 8, 20), potvrdio Pavlove spise (2 Pt 3, 15). Petrovo ime spominje se najviše puta u Bibliji (195 puta, slijedeći je Ivan čije ime se spominje samo 29 puta). Kako to da Petar od Dj 12:17 odjednom nestaje? Očito, bio je čuvana ličnost. A to može biti samo vođa. Postoji neprekinuti niz papa, od Petra do danas. U Iv 21, 15-17 Isus je Petru dao pastirsku vlast nad svojom Crkvom. U Bibliji pastirska služba označava pravu vlast (2 Kr 5, 2; 7, 7; Ps 2, 9; Otk 19, 15; Mt 2, 6…).

Još čekam odgovore adventista na ona jasna pitanja.

Vrh

PostPostano: Čet pro 10, 2009 09:56 

Citat:

Dobit ćeš sofizme.

Vrh

PostPostano: Sub pro 12, 2009 12:44 

Citat:
To se bar znade.

Zato što je mali rog?

Citat:
“A ja tebi kažem: ti si Petar-Stijena, i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskog, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano i na nebesima, a što god razriješiš na zemlji, bit će razriješeno i na nebesima.“ (Mt 16:18)

Na temelju ovog teksta sve stare liturgije, rimska, bizantska, armenska, sirska, kaldejska, ispovijedaju Petrovo prvenstvo. Petar je u prvom planu i u Lk 22, 31-32; tamo, u ključnim trenucima Krist moli za Petra. Već prema crkvenom ocu Leonu Velikom, ovaj tekst ima veliko značenje: “U Petru jest na neki način sakupljena cijela Crkva: svi će biti sigurniji ako poglavar bude siguran.“

U svim popisima apostola, Petar je uvijek prvi (Mt 10, 2-5; Mk 3, 16-20; Lk 6, 14-16; Dj 1, 13, u Mt izričito je nazvan prvi-protos). Navodi se Petra s apostolima: Mk 2, 36; Lk 8, 45, što je običaj da se navodi poglavar sa suradnicima (usp.npr. 2 Kr 1, 11), ili se samo Petar izričito spominje, a ostali općenito (Mk 16, 7; Dj 2, 14.37; 5, 29). Ako Isus plaća porez, plaća ga za sebe i Petra (Mt 17, 27), prije muke, kad pere noge apostolima, počinje s Petrom (Iv 13, 6), poslije uskrsnuća, anđeli šalju žene učenicima i Petru (Mk 16, 7).

Nakon uzašašća Petar predvodi skup, naređuje i provodi izbor, određuje uvjete (Dj 1, 15-22). Petar prvi propovjeda (Dj 2, 14), u ime Isusovo prvo čini čudo (Dj 3,6), prvi čin vlasti i kazne (Dj 5,1), kad apostoli stupaju pred sudišta, Petar prvi govori (Dj 4, 8; 5,29), primi prvinu, stotnika Kornelija (Dj 10-11), dobiva san o poganima. Kad je Petar zatvoren, sva se Crkva zabrinuta za njega moli (Dj 12). Petar je prvi poduzeo pohod Crkvama (Dj 9, 32), prvog krivovjerca anatemizirao (Dj 8, 20), potvrdio Pavlove spise (2 Pt 3, 15). Petrovo ime spominje se najviše puta u Bibliji (195 puta, slijedeći je Ivan čije ime se spominje samo 29 puta). Kako to da Petar od Dj 12:17 odjednom nestaje? Očito, bio je čuvana ličnost. A to može biti samo vođa. Postoji neprekinuti niz papa, od Petra do danas. U Iv 21, 15-17 Isus je Petru dao pastirsku vlast nad svojom Crkvom. U Bibliji pastirska služba označava pravu vlast (2 Kr 5, 2; 7, 7; Ps 2, 9; Otk 19, 15; Mt 2, 6…).

To što je Petar mogao biti na prvom mjestu, to ne znači da bilo kakvi njegovi naslijednici i slijedbenici mogu drugima određivati što i kako da rade. Sjetimo se Daniela 8:
Citat:
9 Iz jednoga od njih izbi malen rog, ali taj silno poraste prema jugu i istoku, prema Divoti. 10 On poraste sve do Nebeske vojske, obori na zemlju neke iz Vojske i od zvijezda pa ih zgazi nogama. 11 Poraste sve do Zapovjednika Vojske, oduze mu svagdašnju žrtvu i razori mu njegovo Sveto mjesto.

Svi znamo što znači da je porastao do Zapovjednika Vojske. Na primjer, Bog je rekao da samo Isus može biti posrednik između nas i njega, a ne da neki svećenik-pedofil bude posrednik. Mali rog je Zapovjedniku Vojske (čitaj: Isusu) oduzeo njegovo mjesto.

Citat:

Odgovore si dobio.

Vrh

PostPostano: Sub pro 12, 2009 14:07 

Worship je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Worship je napisao/la:

Dokaži pa onda prozivaj.

Zbunjen sam zar je EGW vama u istom rangu kao kod nas Papa? Nije li to protivno biblijskom učenju o položaju žena u crkvenoj hijerarhiji?

Worship je napisao/la:
Citat:
To se bar znade.

Zato što je mali rog?

Ako tako mislite zašto sudjelujete u Molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana? Prošle godine su u Rjeci i Vinkovcima adventisti sudjelovali u tim ekumenskim molitvama.

Vrh

PostPostano: Sub pro 12, 2009 17:53 

Worship je napisao/la:
Odgovore si dobio.

Možda nisi vidio pitanja:

1. Ellen White nije vjerovala u trojstvo kao ni pioniri adventnog pokreta, kako netko tko ne vjeruje u tu osnovnu kršćansku istinu može biti kršćanski prorok?

2. Ako je adventni pokret vodio Duh Sveti koji je Duh Istine, kako to da su od nastanka (uzmimo 1844.) do 1932. adventisti odbacivali trojstvo?

3. Je li poremećaj u disanju utjecao na vizije Ellen White (budući da je tri tjedna bila u komi, a dvije godine nije mogla disati na nos)?

4. Zašto je Bog djevojku od 15 godina uzeo za proroka i još uz to teško bolesnu?

5. Ako je za vrijeme vizija na Ellen White bio Duh Sveti, zašto nije disala, jer Duh Sveti je Duh Harmonije, a ne živčane zgrčenosti?

6. Zašto je Milller tvrdio da stih o 2300 dana i noći govori o Kristovom dolasku, kada je tamo riječ o Antiohu Epifanu (koji je upravo toliko vremena onečistio svetinju nad svetinjama jer je u nju donio svinju i postavio Zeusov kip)?

7. Ako ne možemo znati ni dan ni čas Kristova dolaska zašto ga je Miller (po vlastitom priznanju mason) računao?

8. Je li računanje datuma Kristova dolaska bio Božji plan ili Millerov senzacionalizam i oholost?

9. Kako je Miller došao do zaključka da su 2300 dana i noći solarne godine, pokažite mi stih koji to tako tumači? Pokažite mi stih da su godine UVIJEK u proročanstvima dani a ne samo onda kad Bog to jasno i konkretno naznači?

10. Kako je zaključio da je Zemlja svetinja? Gdje je žrtvenik te svetinje?

11. Zašto je Ellen White tvrdila da je Isus ušao u Svetinju nad Svetinjama 1844, iako Biblija tvrdi da se to desilo više od 1800 godina ranije?

12. Ako je Ellen White Božji prorok zašto je tražila novac od spisa koji po njezin riječima i nisu bili njezino djelo nego Božje?

I stara pitanja koja i dalje stoje neodgovorena:

1. Zašto je Ellen White lagala da je dobila viziju od Boga da je Yom Kipur pao 22.10. 1844. kada Yom Kipur nikad ne može pasti tako kasno, ni po rabinskom ni po sektaškom karaitskom kalendaru?

2. Zašto je Ellen White lagala da je Zemlja stara 6 000 godina?

3. Zašto je Ellen White lagala da će adventisti živi 1856. biti živi kada Isus dođe?

4. Zašto je Ellen White suprotno Bibliji tvrdila da je Isus imao grešnu narav?

5. Zašto je Ellen White suprotno Bibliji tvrdila da je Mihale Isus?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 35  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata