Citat:
Bezobrazno podvaljuješ da sam rekao da se Boga može znanstveno dokazati, ja sam REKAO DA ČOVJEK RAZUMSKI VJERUJE. Evo, u ovom predavanju Tomislav Ivančić spominje vrhunske doktore koji to tvrde, a njihove knjige izdala je teovizija:
Možda i vjeruje razumski, ali razumom se ni za milimetar ne može približiti Bogu, razumom ne može osjetiti Božju blizinu, osim toga zbog čega pretpostavljaš da svijetom vlada razum i da su ljudi većinom razumni?
Što misliš, jesu li skoro nepismene starice koje redovito idu u crkvu ili ljudi sa 2 razreda osnovne nužno razumni ljudi?
Da se ne zadržim samo na neobrazovanima, što misliš, jesu li baš svi obrazovanbi ljudi razumni?
Jeli vjera automatski ugrađen ''modul'' u svaku jedinicu zvanu ''čovjek'' ili je ipak milost, dar Božji?
Jeli razum nešto automatski ugrađeno u svakog čovjeka ili je također dar Božji?
Citat:
http://video.google.com/videoplay?docid=205914791423694409#
Zgodno, ali je dobro primjetiti kako su ti znanstvenici obično katolici, a ako pak pogledaš papinski znanstveni institut, vidjet ćeš da je on sačinjen od znanstvenika različitih nacija, različitih vjera, sa različitih područja znanosti.
Što misliš, kako i zašto Papinski institut, koji je institut Vatikana (Katolička centrala) u svom znanstvenom institutu drži recimo znanstvenike muslimane, budiste, pravoslavce, protestante itd?
Citat:
Jer tako se oni razbacuju etiketama, tko god ne misli kao oni je ekstremist, konzervativac… i brkaš žabe i babe, ne mora čovjek biti konzervativac da bi bio vjernik.
Prvi dio neću ni komentirati jer i tu si se očigledno zaletio a ja sam opet dobronamjeran, opla la ''čovjek ne mora biti konzervativac da bi bio vjernik'' to je jako zanimljiva konstatacija a čini mi nekim ljudima (ovdje na forumu ali i šire) krajnje neprihvatljiva.
E pa vidiš, ja spadam među te vjernike ''nekonzervativce'' a o ateistima pišem sa razumijevanjem jer znam mnogo ateista koji daleko odstupaju od tvog zlokobnog i vrlo vrlo napuhanog zlikovačkog modela tipičnog ateista.
Pokušavam potaknut ljude da prihvate drugačije od sebe i da ih pokušaju razumjeti i voljeti kao svoje bližnje, jer to nam je kao kršćanima i obveza.
Ako ne možemo voljeti ateiste, koji nisu nikakvi naši neprijatelji, kako ćemo onda voljeti prave neprijatelje a i to Isus traži od nas?
Citat:
Šta si ti nekakav marksist? Šta bulazniš, kakvi bogataši, pa nisu oni jedini uzrok zla, svaki čovjek je sagriješio, ni jednog nema pravednog, a čak i pravednik sedam puta na dan sagriješi. Šta je sa milionima abortusa, sa kriminalom, silovanjima, ubojstvima… dal i to rade ti tvoji bogataši… ti bi opet komunističku utopiju uspostavljo?
Hehe, buuuu!! Babaroga, ''DRŽTE CRVENOG, ljudi pobježe nam, uhvatite ga, ma izmiče nam, brzooo!!''
Ne nisam marksist, jer mi je krajnje glupavo pripadati ijednoj od opcija bilo lijevoj bilo desnoj, jer pripadnici istih moraju se odreči svoje slobode i svog mozga.
Hehe, čovjek pravednik sagriješi 7 puta na dan, eto pa tui nema razlike s ateistima i oni su takvi, samo što nemaju sreću da su upoznali Boga, njima je u teškim životnim situacijama teže nego vjernicima, ali postoji itekako mnogo ateista koji su po standardima Katoličke (kršćanske) čestitosti sasvim jednaki vjernicima.
A moj tekst malko manje površno čitaj, ja sam napisao ''VEĆINA ATEISTA'' to se naravno ne odnosi na ''SVI ATEISTI'', jednako vrijedi i ako bismo promatrali bilo koju ljudsku skupinu, tako je ''VEĆINA KATOLIKA ČESTITA'' (znam da će te to zgroziti, ali i Katolici siluju, ubijaju, u SAD-u recimo u okviru nekih rasističkih skupina, napadaju pripadnike manjima i sl), jednako tako je ''VEĆINA SVIH LJUDI SVIJETA, NEOVISNO O VJERI, ČESTITA'' ali naravno, postoje manjinski devijantni primjerci, koje ti u paničnom strahu generaliziraš kao većinu.
Osim tih devijantnih manjinskih pojedinaca, apsoulutni monopol na zlo i većinsko zlo svijeta čine upravo oni bogataši i njihovi poslušnici.
Naravno i ovi nebogati zlikovci i bogati zlikovci, jednako će proći i zbog ijednih i drugih, pate čestiti ljudi svijeta, koji su velika većina ovog svijeta.
Citat:
Slali su nam svoje smeće, uglavnom (valjda si pretjerivao sa njihovim konzervama, pa si zato tako pametan), a i najlakše je poslat malo konzervi i lijekova i tako oprat savjest. Dok milijarda gladuje, ti tvoji humanitarci sa zapada bacaju hranu da joj ne padne cijena.
Neznam na što ti misliš, možda na stotine kombija hitne pomoći sa punom najnovijom opremom, koje su nam slali ti devijantni ''gadovi sa zapada'' ili na privatne pakete Nizozemske, Britanske, Švedske djece, koja su slala darove svojim nesretnim vršnjacima u Hrvatskoj.
Osobno sam vidio sadržaj par takvih paketa, u njima čak fotografije te djece koja šalju darove sa dirljivim tekstovima napisanim nevještim rukicama malih anđela, koja punim srcem dobrote, žele pomoći tamo nekoj djeci u dalekoj Hrvatskoj.
Moj je jedan mali rođak dobio takav jedan paketić sa pisamcem u kojem je jedan Britanski dječak (njegov vršnjak) napisao nešto nalik na ovo; ''ne želim za svoj rođendan nikakav dar, samo želim da se ti moj daleki prijetelju/prijateljice, nasmiješiš i da se poigraš ovim igračkama, šaljem ti i jedan ''peni'' to ti je naš novac''
Takvih je dirljivih paketića bilo na tisuče, inače kad aveć govoriš o starim konzervama, kojih naravno dijelom jest bilo, moram se prisjetiti kakao sam među tim konzervama vidio i RIO mare tunjevne sa datumima koji neće isteči još godinu dana, twix čokoladice sa najnovijim datumima, praline iz Belgije sa jednako tako svježim datumima, nareske i sl renomiranih proizvođača, čiji se proizvodi i danas kupuju.
Sve su to slali ''nemoralni zapadnjaci'' koji su imali specijalne timove koji su skupljali novac za Hranu, lijekove i sl, za Hrvatsku a kasnije i BiH.
Sjećam se i brojinih izbjeglica iz BiH, koje su od srca u svoje domove primili u Belgiji, Nizozemskoj, Irskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Švedskoj, mnogi od njih su i danas tamo, postali su korisni članovi društva.
Dakle, tvoja je nezahvalnost žalosna, ali čini se da ustvari nisi baš ni informiran o svemu tome a ipak napamet govoriš.
Citat:
Pa zašto onda nisu spriječili rat kada su tako dobri, nego su nam nametnuli sankcije da ne možemo kupovati oružije, a onda nam ga prodavali po višestruko većim cijenama? Zašto su tek nakon što se Milošević od njih okrenuo bombardirali Srbiju? Zašto su dozvolili razaranje Vukovara, Dubrovnika, genocid u Srebrenici?
1. Zašto seljaci za vrijeme feudalizma nisu ishodili pravednija društva?
2. Zašto Francuzi, Balgijanci, Danci, Šveđani,Norvežani, Nizozemci, Talijani nisu spriječili 1. svjetski ili 2. svjetski rat?
3. Zašto Hrvati nisu spriječili pljačku za privatizacije 90-ih?
Zašto ti ne spriječiš glad u svijetu?
(ok ne budimo tako ambiciozni, evo promijeni život na bolje jednom prosjaku sa ceste)