Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 12:54

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 183 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet pro 03, 2009 17:46 

sara je napisao/la:
Ha, a kad ovome dodamo ono što je govorila Jane Burgenmeister (emisija na rubu znanosti), onda se čovjeku definitivno smrkne.

Ono da skupina Bilderberg upravlja Europom?... Što više čitam o tome, to manje želim znati... :(

Citat:
Ostaje samo ono Isusovo: A vi kada sve to vidite, podignite svoje glave...

To!

sneni je napisao/la:
Kardinal Javier Lozano Barragán bivši vatikanski "ministar zdravstva" je rekao, kako javljaju mediji, da homoseksualci i transeskusualci neće ući u nebo... Poziva se na sv. Pavla koji kaže "da su zamijenili ljubav prema ženi sa ljubavlju prema muškarcima...

Htio je valjda reći kako grijeh kao "životni stil" vodi u vječnu propast, a homoseksualnost jest grijeh... Bio i nekad (kažu da je bio velika boljka nekih rimskih careva), - a isto je i sada...

Citat:
Ostaje samo ono Isusovo: A vi kada sve to vidite, podignite svoje glave...

...tako je...!

Vrh

PostPostano: Sub pro 19, 2009 08:36 

evo novog bisera: Jedan otac ateist u Donjoj Austriji ne želi da njegova djevojčica u dječjem vrtiću gleda križ, a niti da sudjeluje u proslavi "Žetvene zahvale" (Erntedankfest) - što se kod nas nekako pretočilo u dane kruha - a niti u Nikolaus - samo je pitanje kako će tužba proći, jer je u ustavu Donje Austrije zagarantirano ako je većina djece kršćanska (katolička) da bude križ!

Vrh

PostPostano: Ned pro 27, 2009 18:10 

Europa nam ama baš ništa ne donosi dobroga,pa zar vi želite da vam netko sa strane gospodari u vašoj vlastitoj kući?.
Ja mislim da takvih baš nema a zar nije to interes samo krupnog kapitala da plasira svoje proizvode i novac pa da postaneš ovisan o njemu.I tu je početak i kraj cijele pričea uostalom zar se nevidi da naši političari nisu oni koji odlučuju o raznim privatizacijom nego sve dolaze direktive.Ako lažem neka me netko ispravi.

Vrh

PostPostano: Pon pro 28, 2009 03:13 

Temelji politike sadašnje EU su puno kontemplativniji i smišljeniji od ong što se zove "ukidanje vjerskih prava".Po mom mišljenju radi se o suptilnom infiltriranju nove vjere,ali ne u ISUSA KRISTA,Pravog Čovjeka i Pravog Boga,već vjere u kojoj bi svijetska vladajuća oligarhija sjela na prestolje boga,i sebe,normalno samo deklarativno,jer drugaćije nije moguće,progalsila za "mjerilo svega što jest da jest a nije da nije".Dakle, odbacivanje kršanskog podrijetla Evrope,je jedan od velikih projekta antikristovskih sanga u svijetu,koje su sada po volji svemogućeg,trojedinog Boga na usponu snaga,da se na zemlji stvori kritična masa koja bi mogla doslovno proglasti stanje pobune čovjeka protiv Boga.
Međutim,mnogi su skinuli s uma da je čovjek stvoren od Boga na Božju sliku i priliku,te da mu je dano samo da upravlja svijetom i da bude pomagač Bogu u svekolikoj Božjoj evoluciji Univerzuma.
Ma što god te vladajuće antikristovske snage trenutno poduzele,neće mimo neba moć učiniti ništa.
Ipak je Trojedini Bog taj koji upravlja povješću,i sve njemu pripada pa i oni koji ga negiraju

Vrh

PostPostano: Pon pro 28, 2009 10:17 

Pozdrav Uriel, dobro došao na forum!
Nije mi jasan kontest ove riječi konteplativan:
URIEL je napisao/la:
Temelji politike sadašnje EU su puno kontemplativniji

Možeš li to malo pojasniti?

Vrh

PostPostano: Ned sij 03, 2010 10:32 

Navi je napisao/la:
Europa nam ama baš ništa ne donosi dobroga,pa zar vi želite da vam netko sa strane gospodari u vašoj vlastitoj kući?.
Ja mislim da takvih baš nema a zar nije to interes samo krupnog kapitala da plasira svoje proizvode i novac pa da postaneš ovisan o njemu.I tu je početak i kraj cijele pričea uostalom zar se nevidi da naši političari nisu oni koji odlučuju o raznim privatizacijom nego sve dolaze direktive.Ako lažem neka me netko ispravi.

Baš ništa dobroga?

A što je sa žestokim pritiscima da se uredi država, smanji birokracija, poveća transparentnost svih poslova, poštuju ljudska prava, sa vrlo velikim pritiscima da se obračunamo s korupcijom itd?

Što se pak tiče direktiva iz EU, sami smo si krivi što u svojoj kući neznamo sami vladati, primjerice u krajnje neisplativa brodogradilišta država je ulupala strašno velike iznose novca a ona nikada nisu stala na svoje noge, nikada nisu počela poslovati s dobiti a ne s maestralnim gubitcima.

Zar je EU kriva što su na čelu takvih brodogradilišta nesposobni stranački manageri i što ista ta brodogradilišta već desetljećima nisu promijenila i osuvremenila proizvodni program, kada se zna da se takvi brodovi koje naša brodogradilišta proizvode danas daleko jeftinije grade u Južnoj Koreji, u svijetu gdje ostala Europska brodogradilišta s nekim dobrim razlogom (ne mogu konkurirati daleko jeftinijim Korejcima i sl.) više ne rade takve grube i krupne brodove (tankere) već manje i sofisticiranije koji uključuju luksuzne putničke brodove, jahte, sofisticirane ratne brodove, brodove za posebne namjene, dakle proizvodni program za koji su potrebna znanja, visoka tehnologija, plovila koja obično imaju značajno veću ''dodanu vrijednost'' nego tankeri i slični jednostavniji brodovi.

Zar je EU kriva što se u HŽ 90% novca namijenjenog modernizaciji željezničkog sustava i sl, troši na managerska primanja a ne na gradnju novih i suvremenih željezničkih pruga po kojima bi išli brži, moderniji i sigurniji vlakovi?

Zar je i ''tunelska korupcija'' (afear sa HAC-om) direktiva EU?

Pogledaj Hrvatsku poljoprivredu, zar su nam iz EU naredili da toliko zemlje bude zapušteno i neobrađeno, te da se umjesto Hrvatskog mlijeka u mliječnim industrijama koristi Ukrajinsko i Mađarsko?

Tko nam je iz EU naredio da prvo korupcijskim aferama i malverzacijama uništimo sve Hrvatske banke a onda ih za 1 kunu prodamo strancima?

Pogledaj novi primjer sa Hrvatskom Poštanskom Bankom, zar je i to bila direktiva EU?

Na kraju, EU ima kao i svaka organizacija i loših i dobrih strana, loše je što se želi izbrisati ''kršćanska'' povijest Europe, loše je jer tko zatire svoju prošlost taj nema ni budućnost, ali da bude jasno, ulazak u EU nosi i veliki broj dobitaka, a koji se prvenstveno svode na sređivanje države i uvođenje reda.

Vrh

PostPostano: Pon sij 18, 2010 18:41 

Vrlo zgodan komentar u današnjoj Slobodnoj... EU najprije tražila Gotovinu, pa tražila promjenu ZERPA, pa Generale, pa slovensku granicu, pa tropničke dnevnike.. a naši poslušnisi to jedno po jedno ispunjavaju.,.. kakao se što ispuni odmah se drugo traži..pa zakon ovaj, pa zakon onaj. I ta EU sve više sliči na staljinističku Rusiju nego na demokratsku EU gdje će svaki narod biti svoj gospodar.. . i sada se čuje da se smanji broj djece u domovima jer ne odgovara standardima.. a rađe da tu djecu pijani roditelji maltretiraju... i Dalmacija dodaje od prilike: I nećemo se čuditi ako nam EU naredi da zbog, spašavanja buđeta Hrvatska "eutanizira" veći breoj penzionera..
E pa dobro došla Europo u Hrvatsku bez djece i penzionera!

Vrh

PostPostano: Pon sij 18, 2010 18:44 

mudus vivendi kao da takvih pronevjera i malverzacija nema u EU! A joj čitaj njihove medije.,samo naši mediji to sve lijepo serviraju kao naš problem... E jadan čovjek koji ne vidi dalje od nosa i koji sve uzima zdravo za gotovo!

Vrh

PostPostano: Uto sij 19, 2010 09:51 

"Ulazeći u Europsku Uniju, imali smo povjerenje u njezina obećanja da ćemo u njoj moći živjeti u slobodi i u istini. A sada smo, kao kršćani, doživjeli više razočaranja. Europom danas vladaju manjine koje većini nameću svoje modele života, procedure koje vrijede više od načela, ateizmu su otvorena sva vrata, a vjera bi se morala sramiti što još uopće uspijeva postojati. Ima li nekoga tko će reći da je ovo mišljenje pesimistično i nepravedno? Ne vjerujem...."
rekao je mons. T. Pieronek, biskup iz Krakova u jednom svom izlaganju.

Vrh

PostPostano: Sri sij 27, 2010 14:26 

Barnaba je napisao/la:
Koji su to realni politički ciljevi koje bi trebala Hrvatska braniti svojim neulaskom u NATO?
Da li je politički mudro u našem okruženju ne imati jake saveznike?

Političke ciljeve koje bi hrvatska trebala braniti ne svojim ulaskom u nato već sviješću i moralnošću su da svaka država dana od Boga ima prao na slobodu te da stanovnici te države imaju pravo slobodno uređivati život unutar ljudskih zajednica u kojima žive.svaka država ima pravo na suverinitet,i na samostalno unutarnje uređenje,te samoodabir odnosa u vanjskoj politici.
Najveća politička mudrost je biti na strani univerzalne Božje pravde.
Mislim da imperijalizam nije ni u kom slučaju ni mudar niti u skaldu sa božjom univrzalnom pravdom.
Naizgledni kaos u svijetskoj politici je u biti stvari savršeni sljed koji ide svojim zacrtanim tijekom ka g-8,a nato je aparat koji to ostvaruje na temelju sile,i neprirodne integracije naroda.
Gradi se nova,druga, babilonska kula koja će proći isto kao i ona prva.
A za hrvatsu bi bilo bolje da da nije u piramidi te babilonse kule,jer što bude na višoj razini piramide prema zakonu o održavanju energije bit će veća potencijana energija a samim time,kad se stvar stane rušiti, i veća kinetička enrgija.kad do toga dođe tko će nas sakupiti?
Drugo pitanje koje mi se postavlja je ovo:što je pametnije da budemo na strani rušitelja ili graditelja babilonske kule?

Ja sam bez razlike na sve na strani onog tko je je srušio babilonsku kulu i tko je promjenio jezike naroda.a imao je razloga za učinjeno, jer su odapeli strelu na njega.ovi istini za volju nisu odapeli strijelu ali se spremaju bombadirati ga atomskom bombom.
Hvaljen Isus i Marija

Vrh

PostPostano: Sri sij 27, 2010 17:30 

Ja sam protiv bilo kakvog ujedinjavanja sa velikima koji bacaju križ i kršćanski moral pod noge.. I mislim da tu nema ni papa a ni biskupi svi skupa u takvoj stvari asistenciju Duha Svetoga, i da tu papa u politici sigurno griješi. Žao mi je to kao kršćaninu, kao svećeniku i članu Crkve, ali tu sam potpuno nemoćan..

Vrh

PostPostano: Sri sij 27, 2010 19:17 

sneni je napisao/la:
.. I mislim da tu nema ni papa a ni biskupi svi skupa u takvoj stvari asistenciju Duha Svetoga, i da tu papa u politici sigurno griješi. Žao mi je to kao kršćaninu, kao svećeniku i članu Crkve, ali tu sam potpuno nemoćan..

Prilično protestantski izričaj :shock:
Mislim da je mudriije uvijek nastojati razumjeti ono što su pastiri Crkve rekli o pojedinoj temi umjesto otvorenog protivljenja.

Vrh

PostPostano: Sri sij 27, 2010 19:35 

Nije tu nikakav protestantski izričaj... papa je grješan i pogrešiv osim kad naučava ex catedra.. Pa ne mogu baš reći da mi leži politika bivšeg venecijanskog patrijarha, prema Hrvatima i Dalmaciji a nije se puno razlikovala ni kao pape Pia X (svetog!) a ni lateranski sabor nije bio baš fer prema glagoljici... sve to ja dobro razlikujem.. jedno je nauka vjere i i moral a drugo je politika Svete Stolice odnosno vatikanska diplomacija koju su pošteno prešišali u evropskom ustavu!

Vrh

PostPostano: Sri sij 27, 2010 19:54 

Barnaba je napisao/la:
sneni je napisao/la:
.. I mislim da tu nema ni papa a ni biskupi svi skupa u takvoj stvari asistenciju Duha Svetoga, i da tu papa u politici sigurno griješi. Žao mi je to kao kršćaninu, kao svećeniku i članu Crkve, ali tu sam potpuno nemoćan..

Prilično protestantski izričaj :shock:
Mislim da je mudriije uvijek nastojati razumjeti ono što su pastiri Crkve rekli o pojedinoj temi umjesto otvorenog protivljenja.

Pa pastiri Crkve su pastiri u Crkvi, u vremenitim stvarima isto što i drugi.

Vrh

PostPostano: Sri sij 27, 2010 22:36 

sneni je napisao/la:
Nije tu nikakav protestantski izričaj... papa je grješan i pogrešiv osim kad naučava ex catedra.. Pa ne mogu baš reći da mi leži politika bivšeg venecijanskog patrijarha, prema Hrvatima i Dalmaciji a nije se puno razlikovala ni kao pape Pia X (svetog!) a ni lateranski sabor nije bio baš fer prema glagoljici... sve to ja dobro razlikujem.. jedno je nauka vjere i i moral a drugo je politika Svete Stolice odnosno vatikanska diplomacija koju su pošteno prešišali u evropskom ustavu!

Ne vidim vezu između primjera koje navodiš i djelovanja Crkve u oružanim snagama?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 183 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata