Citat:
Kao klasičan ignorant nisi ni pogledao linkove gdje uvaženi stručnjaci, liječnici od kojih su neki i sami izliječeni homoseksualci govore o ovoj opakoj bolesti.
Neozbiljne i egzotične stvari ni ne doživljavam, pardon ne želim na njih gubiti dragocjeno vrijeme (npr. kreacionizam, teorije o snažnijim rasama, teorije o Bibliji kao o osnovnom znanstvenom alatu), bitna mi je samo mainstream znanost a ona tvrdi da je gotovo pa nemoguće homoseksualca pretvoriti u hetroseksualca, ne samo to, postoje i preporuke da se ne provode ta tzv. liječenja jer je to neetično a čak može biti i škodljivo.
Kada mainstream znanost donese novo mišljenje prema kojem će homoseksualnost biti poremećaj, onda ću prihvatiti i liječenja, do tada ne želim se baviti glupostima sa ruba znanosti.Citat:
Kao klasični ignorant nisi ni pogledao stranice na kojima su svjedočanstva tisuća izliječenih homoseksualaca
Jako lijepo, sretan sam zbog njihovih obitelji i radi njihovih žena, djevojaka,
koji sada više uopće neće sumnjati u njihovu heteroseksualnost, jedini je problemčić što im iste žene, prijateljice, djevojke te obitelji, neće moći ugraditi kamere u oči, kako bi znali dali su oni zaista izliječeni ili imaju određene tajne ''slobodne aktivnosti'' sa strane, žalosno al' nemoguće ih je pratiti 24h dnevno.
Ja ću se pak samo podsjetiti poznate činjenice a ta je da se veliki broj homosekualaca jako dobro uživljava u uloge heteroseksualaca, dakle ako netko glumi prije ''liječenja'', ne vidim razlog zašto nebi mogao glumiti i poslije, kako bi si olakšao život u okolini koja ne tolerira njegove skolonosti.
(nije bitna Nizozemska i dal' je to in ili ne out, bitno je stanje unutar obitelji u kojoj živi ''gej'', dal' oni vrše pritisak na njega i dal' ga oni prihvaćaju ili ne!)
Ne treba podcijeniti ni moć autosugestije, ljudi zaista mogu neko vrijeme vjerovati kako su postali
pravi heteroseksualci, ali na duže staze sve je moguće, ukjučujući vraćanje na homoseksualnost i daljnje glumljenje heteroseksualca kako se okolina nebi razočarala i moža ih opet mućila (prisiljavala) ''psihoterapijom za homoseksualnost''.
Citat:
Terapija nije nikakvo ispiranje mozga, na linkovima ti je sve objašnjeno, ali ti ovdje prodaješ parole pederskih lobija i ne znaimaju te znanstvene metode liječenja već ocrnjivanje lječnika koji rade pozitivne stvari.
Učiti nekoga da nije ono što jest, to je nasilje, kako god mi to eufemizmima pakirali u lijepe šarene papire!
Zanimaju me mainstream znanstvene metode a ne alternativa koja spada u emisije ''Na rubu Znanosti''.
Citat:
Već sam napisao da je veliki stručnjak, dobitnik prestižnih nagrada
-Jel' dobio prestižnu nagradu za liječenje homoseksualaca?
-Jel' pokrenuo inicijativu preispitivanja današnjeg stava o homoseksualnosti i na kojoj internacionalnoj stručnoj sjednici i s kakvim rezultatima?
Citat:
Kada se usporede učinci raznih stručnjaka onda je oko 10 posto sasvim promjenjenih
- Što to znači, ''posve promijenjeni''? Dal' mijenjaju stranu ulice kada vide drugog muškarca, kao što liječeni alkoholičari ne žele više popiti ni jednu ćašicu alkohola?
- Kojim je metodama utvrđeno da su posve promijenjeni? (Jl' možda imaju ugrađene narukvice za praćenje ili ih 24h dnevno prati kamera?)
Aha znam, vjerojatno je utvrđeno na temelju vjerovanja iskrenim izjava ''izliječenika'' ex-gayova.
Citat:
25 posto bitno izliječenih
Ova je opisna konstatacija čak i smiješna, što bi to značilo ''bitno, pa ovako to može značiti da je bivši(?) homoseksualac sada možda postao biseksualac i tu postoji cijeli niz varijanti, jedna recimo može biti da 70% vremena vrši bračnu dužnost prema ženi a 30% ''šara'' sa strane, može biti i varijanta 50%, itd.
Vjerujem da je spomenuti znanstvenik i takve slučajeve ukalkulirao u izliječene.
Citat:
20 posto donekle izliječenih
Aha, to bi bili oni koji se povremeno sjedine sa svojom ženom samo radi održavanja bračne dužnosti a 90% vremena ''sline'' za ostalim muškarcima.
Citat:
Ne znam zašto ti je potrebno pljuvanje po hrvatskim znanstvenicima.
Bitno je razlikovati
hrvatske od
''hrvatskih'' znanstvenika.
Postoje hrvatski znanstvenici izvan Hrvatske (''hrvatski'' znanstvenici), to su zaista vrijedni znanstvenici (Tesla, Bošković, Prelog, Ružička, Džikić, Radman, Pavuna) i uopće nisam govorio o njima kad sam, kako ti kažeš ''pljuvao'' po hrvatskim znanstvenicima, već o mediokritetima koji su znanstvenici u Hrvatskoj.
Znakovito je kako su svi oni hrvatski znanstvenici uspjeli (i postali velika imena) tek u bijelom svijetu a iz ljubljene su im domovine, skoro protjerani birokracijom, nerazumijevanjem, manjkom poticaja itd.
Citat:
Hrvatska znanost ima tradiciju (Bošković, Tesla, Prelog, Ružička), imamo znastvenike kao što su Domazet-Lošo, Paar, Pavuna, Radman, Đikić i sve u svemu nije loše stanje u našoj znanosti danas.
Najbolji je dio te tradicije nažalost IZVAN HRVATSKE.
Citat:
Naveo sa mainstream znanstvenike iz Hrvatske (recimo Gruden je trenutno najcjenjeniji hrvatski psihijatar) i inozemstva.
Što, zar je netko radio stručne liste popularnosti?
Citat:
To što je deklarativno većina znanstvenika pokleknula pederskim lobijima ne znači ništa, tebi je ostao pred mojim argumentima samo taj bjedni ad populum koji je klasična greška u logičnoj argumentaciji.
Ja se pozivam na mainstream znanost (predominantna većina usuglašenih znanstvenih mišljenja) a to je ona obvezujuča znanost a ''šamani'' alternativci itd, oni su za emisiju ''Na rubu znanosti''.
Citat:
Odluka iz 1973. donesena je pod prijatenjama i nasiljem pederskog lobija
Hehe, pa ova je konstatacija groteskna, 2-13% feminiziranih ljudi (homoseksualci) može zaplašiti agresivnu većinu heteroseksualaca.
Logiko moja gdje se skrivaš? (možda tamo gdje i homoseksualci koji se pretvaraju da su hetero)
Citat:
, pa prema tome nije mjerodavna.
Pa naravno, konvencionalnu znanost ne priznaju upravo one neozbiljne skupine ''znanstvenika'' o kojima sam pisao u nekim drugim postovima.
Citat:
Danas ima sve više uglednih mainstream znanstvenika, kao što su J.M. Bailey, G. Remafedi i R. Friedman koji priznaju povezanost homoseksualnost i psihopatologije.
Moguće, ali još nisu dominantan glas međunarodne znanstvene zajednice.
Citat:
Zanimljiv je i slučaj R.Cohena, liječnika (i sam izliječeni homoseksualac) koji je 1973. bio zagovornik skidanja homoseksualnost sa liste bolesti, a danas je promjenio stavove i uspješno liječi homoseksualce.
Već smo vidjeli što to znaći uspješno liječenje, inače prilično je zanimljivo kada toliko vjerujemo osobi koja je poprilično popljuvala vlastiti kredibilitet, da ne spominjem očigledne osobne frustracije koje su u igri kod spomenutog znanstvenika.
Citat:
Nisu konzervativci, ne spamaj. Da si čitao i jedno djelo dr. Toševskog znao bi da je on ULTRA-LIBERAL, ali šta ja tebi pričam, ti samo etiketiraš i provociraš na ovom forumu od kada si došao, vajda tako liječiš frustracije.
Da ne doživljavaš sve crno-bijelo, znao bi kako isti čovjek može recimo po pitanju vjere biti ultrakonzervativac a po pitanju svih drugih stvari ultra liberal, jednako tako, spomenuti znanstvenik može biti u jednom području znanosti ultra konzervativac (to može biti povezano i sa osobnim frustracijama) a u svim drugima ultra liberal.
Opet kažem, neću se baviti poslom moderatora, pa neću spominjati niz prekršaja koji svakako zaslužuju pažnju.