Citat:
Papi to nije ni na kraj pameti iz razloga koju su već opće poznati svima.
Ja ne znam te razloge. Nisam dovoljno upućen. Molim nekoga da mi to objavi.
Citat:
Što nije bolje da imaju slobodno volje, hoće li ili neće prihvatiti celibat, nego imati vanbračne veze i vanbračnu djecu.
Već sam rekao. Grkokatolički svećenik, trajni đakon ili da se jednostavno oženi.
Citat:
Po ovome ispada da su grkokatolički svećenici i ostali kojima nije obavezan celibat manje vjerniji Kristu nego katolički, a pripadaju istoj Crkvi.
Ni po čemu to ne ispada. Zaređeni su istom snagom Duha Svetoga po biskupovim rukama. Praksa je drukčija, vrijednost ista. treba isto znati da oni Grkokatolički svećenici koji žele napredovati svećeništvu, dakle postati biskupi, ne smiju biti oženjeni.
Citat:
Bračna vjernost i odnos u kojem su dvoje supružnika, je nešto sasvim drugo..pa nije svećenik s Bogom u istom odnosu kao muž, sa ženom ili obrnuto..
Kako su to drukčije stvari? Muškarac i žena su se obvezali na vjernost jedno drugom. Tako se i svećenik obvezao na vjernost Bogu. Kaže se isto da je svećenik oženjen za Crkvu. Krist je zaručnik, a Crkva zaručnica. Svećenik u trenutku pretvorbe djeluje In persona Christi, dakle predstavlja Krista, tj. Krist govori kroz njega stoga ako je Krist zaručen za Crkvu onda je i svećenik.
Svećenik svojim celibatom oponaša Krista. Sveti Pavao isto tako priželjkuje(onima kojima je uputio poslanicu) djevičanstvo i celibat. Drugim riječima da budu kao on.