Citat:
Mariamne,
Po pitanju celibata Crkva nema dvostruka mjerila. Niti jednom svećeniku , niti GK, niti anglikanskom, nije dopušteno da se oženi.
Zato jer je svećeništvo viši poziv od braka, i ne može se sa višeg poziva služenja Kristu ići na niži. S druge strane, onaj tko je u braku može ako osjeti poziv u nekim obredima postati svećenik, jer je to viši poziv.
U vezi obavezivanja na celibat, nisu svi pozvani postati svećenici. Nitko nema prava biti svećenik, to je poziv od Boga. Tko ne može ili ne želi prihvatiti celibat taj je pozvan na brak.
Svećenika koji imaju ljubavnice i žive u grijehu ima, ali ne tako puno kako ti spominješ, vjerojatno jer se krećeš u takvim krugovima. A što se tiče toga da grupa njih to svjedoči, ništa se ne svjedoči, već se pokušava opravdati, jer grijeh se i ne može svjedočiti, grijeh se skriva. Taj svećenik koji te raznim neistinama pokušava uvjeriti da je grijeh u redu, da je sve to normalno, je isto kao i svi koji skrivaju svoj grijeh, kukavica, inače bi se on javljao, zar ne?
Giovi

Crkva ima dvostruka mjerila. GK svećenici mogu se prije nego što postanu svećenici se ženiti. Isto tako protestanski i anglikanski svećenici koji so oženjeni a žele preći u Rkc dozvoljava im se. Prema tome, to se zovu dvostruki kriteriji.
E, dragi moj, ima ima, jako jako puno..i više nego što ti misliš..kako sam počela prikupljati priče, istraživati i upoznavati se sa svećenicima, čak se znalo desiti da u 5 župa za redom se nađu takvi. O tome će se čuti na blogu koji sam pokrenula. Bolje da ovdje šutim

Moji suradnici, svećenici, imaju izrazito jak poziv od Boga, i takav žar koji sam vidjela kad pričaju o svom pozivu, samo to potvrđuje. Ali imaju i svoje prirodne potrebe, koje nisu samo za sex vezane, već i da imaju nekog pored sebe..citiram jednog od njih: kad stanem pred oltar kad ja osjetim kako me Bog zove, to je nešto što se ne može opisati..ali kad uđeš u onu sobu, osjećaš se kao grof Drakula, sam u crkvi, usamljen, vuče te stalno da imas nekog pored sebe, pa i molis za to, samo da nisi usamljen, pa i ne toliko zbog sexa..
I nije istina, tko ne može prihvatiti celibat, ne znači d anije pozvan niti da ne moze biti svecenik. I GK nisu prihvatili celibat, pa su svećenici nakon ženidbe.
Nitko ne opravda grijeh, vec se želi skrenuti pozornost na probleme koji se javljaju vezani uz celibat..
Pa i Pavao ti je rekao, da tko ne moze se suzdrzati, neka se ženi , da ne uđe u blud..Pa evo im sad, celibat, a ono bludničenja koliko hoćeš..vanbračnih veza, djece,,pa ako je to bolje, onda postavljam pitanje koje će biti na blogu, pa neću o tome tu..ali se lako može zaključiti koje..
javlja se on, javlja, javljaju se oni..nisu kukavice..kad su se usudili naći samnom i progovoriti o svemu, su sve samo nisu kukavice..a i ljudi se boje, jer kakvog tu ima prljavog veša, vjeruj,celibat je samo sitnica