Čudim se da se nitko nije baš obazreo na ove riječi.
Citat:
Prekršio je zavjet koji je dao Papi i Crkvi, a ne Bogu, jer već 1000 puta ponavljam, nije ga Isus naredio..
A evo, ako smo katolici onda znademo da štogod obećamo Crkvi obećali smo i samome Bogu. Bog djeluje preko Crkve i preko nje nam pomoću svojih službenika dijeli sakramente koji nam daju spasonosnu posvetnu milost. Zato Ju je ustanovio, da se svi ljudi spase. I On znači djeluje i govori preko nje, tako da što god Crkva službeno i obvezujuće rekla, rekla je ono što je Bog želio.
Ne piše sve u Bibliji. Dosta se toga sačuvalo u Svetoj Apostolskoj Predaji. Pismo i Predaja su dvije strane istog novčića.
Ti imaš par svećenika za primjer. Ja imam svog svećenika i još mnogo, mnogo, mnogo koje sam vidio na raznim videima kako su sretni što će ući u službu Božju. Kad vidim toliko mladih, a i usudim se reći zgodnih mladića i djevojaka kako se puni radosti odlučuju na nepodjeljen život u potpunom zajedništvu s Bogom, onda znam da je Crkva u pravu.
Već sam isto tako rekao da su oženjeni svećenici u 1. st. prakticirali celibat. Celibat i djevičanstvo su se kroz vjekove Crkve uvijek smatrali vrlinom i milošću od Boga. Isto tako Mariju častimo ne samo zbog toga što je Bogorodica nego zato što je i vazda djevica.
Citat:
Već kako kažu:nismo se mogli nikada pomiriti s celibatom, bjezis iz bogoslovije navecer iza 22 da nitko ne zna, smislis nacin i trazis ženu, na chatu, po oglasima i nalazi se..isfrustriran si, tijelo trazi svoje..
Ako čovjek ne može ostaviti sa strane svoje želje i potpuno sebe darovati Bogu taj apsolutno nije pozvan jer svećeništvo je izraz radikalne ljubavi. Puno bi više učinio kao laik(jer Bog ima takav plan za njega), a ovako baca ljagu na sebe i na Crkvu.
Tijelo traži svoje? Jesmo li mi životinje da nagoni valdaju nama? A što traži tijelo tog čovjeka? Sex? Ja kažem da onaj koji to nije probao neće niti pretjerano željeti. Svi bismo mi voljeli jesti neku finu hranu koju vidimo na TV-u(kod Ane, goli kuhar...), ali nećemo žudjeti za njom dok ju ne isprobamo. Shvatio sam o kakvim se ljudima radi. Nitko nije savršen, ali makar se može čekati brak, ako ništa drugo.
1579 Svi zaređeni službenici u latinskoj Crkvi, izuzevši stalne đakone, izabiru se redovito među neoženjenim vjernicima muskarcima
koji imaju želju obdržavati celibat "radi kraljevstva nebeskoga" (Mt 19,12). Pozvani da se nepodijeljena srca posvete Bogu i "onome što se na nj odnosi", oni se potpuno predaju Bogu i ljudima. Celibat je znak toga novog života kome se posvećuje službenik Crkve; prihvaćajući celibat radosna srca, postaju znak budućeg svijeta.
KKCSilase, potpisujem.