Barnaba je napisao/la:
Posljednjih godina Vatikan je nastojao da kršćanske, te posebno katoličke vrijednosti moraju biti jače izražene u pravnim propisima Europske unije na različitim razinama.
Međutim u novi ustav EU nije uvrštena tvrdnja o kršćanskim korijenima Europe. Naši biskupi u Hrvatskoj tumače da se ipak, u čl. 51 jamče svi međunarodni ugovori koji postoje u zemljama koje ulaze u EU, pa tako i ugovori koji jamče vjerske slobode i prava Crkava i vjerskih zajednica u Europi. To je važno, jer to jamči i Katoličkoj Crkvi stečena prava. Međutim postoje slučajevi kad se ovakvo tumačenje osporava kao npr. u Slovačkoj.
Mislite li da je stav EU diskriminirajući prema nama vjernicima, osobito prema katolicima? Da li se iza toga što se EU predstavlja kao sekularizirana zajednica država nastoje poništiti vjerske slobode i stečena prava?
Prvo cu se predstaviti - ja sam Marko iz Zagreba, 25 godina, u potrazi za katoličkim sadržajima na međumrežju..
Privikavajmo se polako da mi katolici postajemo manjina, u Hrvatskoj. Istina o Europskoj uniji se cenzurira, izbjegava i prešućuje. Katolici će s vremenom postajati sve potlačeniji u društvu, to se osobito odnosi na javni život i pravo da
kao katolici sudjelujemo u donošenju odluka..
Organizacija zasnovana na likhvarskom nauku o novcu i razmjeni zvana Europska unija nema namjeru prepustit kršćanima Europu..
evo ja bih volio da vi pročitate jedan moj članak,
koji je na kraju bio zabranjen od urednika u jednom mediju (iako mislim da ne vrijeđa nikoga, već samo upozorava na ono što mi ne želimo vidjeti).. Na kraju ću ga ipak objaviti ali u mnogo manje tiražnom i besplatnom glasilu kojeg izdaje nekoliko neumornih mladih idealista..
Ovdije sam iznio neke svoje stavove, ali i općepoznate podatke, te sam se vodio citatima poznatih konzervativnih mislilaca:
Smrt Zapada - realnost ili mit ?
U današnjim globaliziranim masovnim medijima, čije vlasništvo najčešće nije potpuno jasno većini običnog pučanstva, ovakvi naslovi su rijetki, gotovo da ih i nema. Tu ubrajam glavne novinske dnevnike i tjednike, komercijalne televizije te većinu internet portala . S jedne strane, takva tema im s se ne uklapa u sliku današnjeg društva, koje teži multikulturalnosti, toleranciji, pluralizmu, nesputanim ljudskim pravima i odumiranju odprije znanih vrijednosti, do ruba anarhizma i nacionalmazohizma. S druge stane ozbiljne teme i nisu pretjerano čitane – obnaženo tjelo mlade žene ili reklamiranje promiskuiteta je puno čitanija i gledanija roba.
Pod pojmom Zapad u ovom članku mislim na teritorijalne i kulturne potomke, baštinke kršćanske i antičke civilizacije u Europi i Sjevernoj Americi. Koliko je od toga danas ostalo, i dali Zapadu onakvom kakvim ga poznamo od prije 30, 50 ili 100 godina prijeti izumiranje?
Zavirimo u podatke i predviđanja... Vjerovatno je većini čitatelja poznato kako broj europskog stanovništva već desetljećima ostaje isti samo zahvaljujući snažnom priljevu azijskih i afričkih imigranata te njihovom progresivnom natalitetu, jer da nema imigranata broj stanovnika Europe bi se ubrzo prepolovio. Njemačka vlada konkretno je priznala kako će ta država kroz nekoliko desetljeća postati većinski muslimanska zemlja. Slično je i sa Velikom Britanjom, Francuskom, Nizozemskom... Dok zemlje Europskog istoka koje nemaju imigrante, kao Ukrajna, Bugarska, Rusija imaju konstantan demografski pad. Tu nažalost ubrajamo i Hrvatsku, kojoj je zadnja godina s pozitivnim prirodnim prirastom bila 1997 godina. Od tada, do danas, u prosjeku svake godine 9000 ljudi više umire nego li ih se rodi.
U Austriji, koja je krajem 20. stoljeća bila 90 posto katolička, do 2050. među mladima do 16 godina islam će biti najraširenija religija. Prema demografskim podacima, koje prenosi britanski “The Daily Telegraph”, broj muslimana u Europskoj uniji udvostručio se u posljednjih 30 godina, ali sada puno brže raste nego prije, tako da će se ponovno udvostručiti u osjetno kraćem roku - za samo šest godina. A do 2050. svaki peti građanin Unije bit će musliman. U Nizozemskoj su danas gotovo polovica novorođenih muslimani, a za nekoliko desetaka godina pola stanovništva moglo bi biti muslimansko. U Belgiji je oko polovice rođenih neeuropskog porijekla.
Nadodamo li još k tome indijske, kineske (i ostale istočnjačke), te afričke doseljenike, i jak natalitet tih doseljenika, mnogo jači nego domicilnih europljana - možemo sa sigurnošću ustvrditi da će europljeni starosjedioci - kršćani biti manjina. Zamlju koju su nam ostavili naši preci, mi svojim potomcima nećemo ostaviti.
Fertilitet europskih žena u večini zemalja ne prelazi 1.5. Pojednostavljeno - u prosječnoj obitelji na od dvije jedinke (majku i oca) rodi se manje od jednog i pol djeteta. Dok je za opstanak potrebno najmanje 2.2. U doseljeničkim obiteljima ova je brojka nekoliko puta veća.
Ukratko u Europi i S Americi ćemo za 50 godina, a možda i prije, imati izrazito staro stanovništvo europskih starosjedilaca te izrazito mlado, vitalno, doseljeničko stanovništvo, koje će dohranit stare europljane i nasljedit njihovu zemlju.
Treba istaknuti da za to stanje nisu krivi imigranti koji se danas u potrazi za boljim životom doseljavaju u Europu. To su uglavnom pošteni i marljivi ljudi, koji će, zato što poštuju svoju tradiciju i vjeru, nasljediti Europu. Afrički i azijski doseljenici u EU imaju obitelji s puno djece, ne rastaju se, ne odaju se hedonizmu i skloniji su poštivati autoritet. Baš iz tog razloga mnoge nekadašnje crkve u Zapadnoj Europi postale su đamijama.
Imigranti dolaze jer „niže poslove“ na odžavanju, čišćenju, u medicini, prehrani, industriji, građevinarstvu razmažena zapadna djeca odrasla u izoblju, ne žele radit. Izbirljivi su, a netko „niže i prljave“ poslove mora odradit.