muhamad je napisao/la:
Neokatekumenski pokret nastao je na zadnjem koncilu kao ideja ponovnog osnaživanja posrnule Crkve ( broj svećenika, časnih sestara i laika počeo se drastično smanjivati ).
to kaže karmen

ali kiko kaže da je nastao u barakama madrida
dočim se u zajednicama počeo povečavati broj svećenika, časnih sestara (benediktinki karmelićanki, neki samostani bi izumrli da u njima nema mladih neokatekumenki
Citat:
Ne samo NP, već i drugi pokreti kao Karizmatici i sl.
od kojih niti jedan nema svoj statut, osim opus dei
Citat:
Sve je bilo u fazi eksperimenta zadnjih 40 godina,
e, sad se osjećam kao bijeli miš, totalni sam eksperiment
Citat:
Ne samo da je samoproglasio doživotnu predsjedničku funkciju sebi i svojim najbližim suradnicima,
da , baš kao i blažena terezija iz kalkute, sram ju bilo
Citat:
već mu je kao akademskom slikaru po profasiji povjeren SAV rad u svezi BILO ČEGA u NP-u. Dakle sve slike, od prekrivaća za ambon, sviječnjaci, križevi, oslikavanje svih prostora ( negdje neki drugi crtaju, ali samo kopije njegovih slika ) koji služe neokatekumenima, kipovi, dakle SVE je autor Kiko.
da je barem bio tako na počecima u našoj župi,
Citat:
Također i sve pjesme, koje i samo koje, pjevaju neokatekumeni su njegovo djelo ( inaće jeftini plagijati raznih melosa ) a prevode se i pjevaju na svim jezicima.
ti si ono kanda profesor na akademiji, muzičkoj, i likovnoj štoviše
ne, mi svi pjevamo na kikovom materinjem jeziku, i nema prevođenja, sa španjolskog, to je dogovor od ove godine, kada je bio na susretu sa kartuzijancima i svi bez greške, na slovenskom, pardon latinskom
Citat:
Da skratim, Kiko je danas u crkvi ( svakodnevno se sastaju neokatekumeni u cijelom svijetu u jako jako puno crkvi ) najprisutniji lik iza samog Isusa Krista.
jadni papa
Citat:
Ovo na žalost nije pretjerivanje. Sve zajednice MORAJU skupiti novce i kupiti sve gore navedeno, jer bez toga ne mogu održavati svoje službe. TO JE OBVEZATNO I PRVO ŠTO SE MORA UČINITI.
tako je inače se svi izbace iz zajednice
Citat:
Dakle, prvo kupnja posebne opreme
jako posebne opreme, ako hoćeš pričestiti vinom 30 ljudi
Citat:
( veliki križ, kalež, plitice, svijećnjaci, prekrivaći za ambon, slike koje stoje sa strane, tepih, pjesmarica, i dr. ).
dočim toga u crkvi nema, svaki svećenik si bira kakv će se pribor kupiti, kakav križ, prekrivač i sve ide na kaptol,
Citat:
Cijena je sve samo ne zanemariva, reći ću samo da je iznos toliki da zajednice od 20-30 ljudi koji izdvajaju svaki tjedan izdašne priloge, ne uspiju skupiti sav novac po 2-3 godine.
da zato jer su tepisi iz pakistana,
križevi od zlata, prekrivači vezeni zlatom o čem ti pričaš, brate mili
Citat:
Dobro, dio novca stalno odlazi i na nešto drugo. Uglavnom, NOVAC teće kroz NP. To za početak izdvajam kao PRVU KARAKTERISTIKU NP-a. NOVAC
da na obitelji u poslanju, koje ostavljaju svoje domove i odlaze propovijedati IK u druge zemlje, bez posla,
za bogoslove, za hodočašća...
strašne stvari
Citat:
Dalje, ono što je neupitno je BROJNOST. To je bio strateški cilj svega ovoga i pogodak je bio u metu.

da zato katehisti uvijek kažu da nije bitno koliko nas je ovdje, nego da od nas koji jesmo ovdje postanemo kršćani.
Citat:
( bio sam sa njim, nije me se tako dojmio )
u kojoj kafani

da i ja dođem
Citat:
dalo se ime KATEKUMENI ( što je aluzija na prve kršćanske zajednice, a sa kojima nemaju ama baš niti jedne dodirne točke, čak naprotiv )
ne nego zato jer to jest, pokrsni, poslije krštenja, katekumenat.
Citat:
, sa dodatkom NEO-nov i sa još nekoliko provjerenih trikova se krenulo u globalni marketing privlačenja masa.
jedini je problem što se nije nazvao guru
Citat:
Dakle sasvim obična pojava ovoga vremena, MULTILEVEL u domeni vjerskog turizma i urodilo je plodom. Sve daljnje dubioze u proučavanju ovoga fenomena NP-a su naklapanja izvedena iz osobnih doživljaja ( o tome mogu puno pisati i volio bi podijeliti iskustvo ), no ovo je istinita i objektivna ocijena NP-a, ono ŠTO ON JESTE. Sve drugo ticalo se ono duhovnog ili svjetovnog, NP NIJE. Mir s vama.
e daj se još molim te potpiši sa
dr. mr soc. ...
i ostale titule pa da ovo tvoje vrsno izalganje bude službeno
sve su to naklapanja
ponekad si mislim da bi bilo dobro i internet nekima zabraniti
Citat:
neokatekumen će vam reći da to nije istina. A to se događa samo zato što se u NP-u zapravo nitko ničega ne pridržava. Postoji dakle statut i pravila Puta, no prava je istina da se gorljivi članovi stalno izvlače i provlaće, tražeći rupe i nalazeći tisuće izgovora a kao glavni je taj da smo griješni i da se tu ništa ne može napraviti ( radi se zapravo o silnom nedostatku volje i lažnom predstavljanju kojega zapravo niti jedan DUHOVNI PUT ne tolerira
pa onda nikud ni ne idu novci, kad se ionak, jer smo ljeni, niti ne kupuju