|
Možda sam ja malo kratka al ja u tome ne vidim da se ne smije u različitim krajevima pjevati iste pjesme.
Osim toga, susreti NP-a su samo jedan segment župe. Oni isto tako idu i na druge susrete, pobožnosti, dnevne mise gdje se čuva svo kulturno blago pjedinog mjesta. I stvarno ne vidim kako ga to NP ugrožava, mislim to kulturno blago.
A što pape govore o NP direktno?
"Koliku li nam radost i koliku nadu pružate vašom nazočnošću i vašom djelatnošću! ... Živjeti i promicati ovu obnovu, jest, kako vi zovete, oblik 'pokrsnog katekumenata', koji će, u današnjim kršćanskim zajednicama, moći obnoviti one učinke zrelosti i produbljivanja, kakvi su se u prvotnoj Crkvi ostvarivali u razdoblju priprave za krštenje.” (Pavao VI. Neokatekumenskim zajednicama, generalna audijencija, 8. svibnja 1974., u Notitiae 96-96, 1974., 230) _______________ "I ja sam, također, na tolikim susretima, što sam ih, kao biskup Rima, imao u rimskim župama s Neokatekumenskim zajednicama i njihovim pastirima, kao i na mojim apostolskim putovanjima po mnogim nacijama, mogao ustvrditi obilne plodove osobnih obraćenja i plodni misionarski polet.
Te zajednice čine vidljivim, u župama, znak misionarske Crkve i “trude se otvoriti put evangeliziranju za one koji su gotovo zanemarili kršćanski život, nudeći im itinerarij katekumenskog tipa, koji prolazi kroz sve one faze kroz koje su u prvotnoj Crkvi prolazili katekumeni prije primanja sakramenta krštenja; nanovo ih približava Crkvi i Kristu” (Ivan Pavao II u pismu Msgr PAULU JOSEFU CORDESU Dopredsjedniku Papinskog vijeća za laike zaduženom "ad personam" pri apostolatu Neokatekumenskih zajednica, 30. 8. 1990.)"
"...priznajem Neokatekumenski put kao itinerarij katoličke formacije, valjane za društvo i za današnja vremena." (I P II, ibidem)
(Usput, zašto kao u Americi?)
|