Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 06:48

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 06, 2010 18:51 

Santiago je odredište brojnog naroda koji kreće na put u poniznosti i u traženju. Bezbrojni su putovi pojedinaca, kroz stoljeća, koji razmišljaju, mole se i trude pronaći sebe i susresti Boga. Bezbrojna su različita zbivanja iz života, s njihovom tajnom i dubokim otajstvom, koja se slijevaju u velikoj rijeci naroda u hodu. Papa je danas hodočasnik s hodočasnicima, on kao osoba, kao pastir – napomenuo je pater Lombardi te dodao – Koliko ljudi luta ne pronalazeći smjer i cilj. Na putu prema Santiagu brojni su pronašli zvijezdu, neki cilj. Krenimo stoga s pouzdanjem, zajedno s Papom, na naše putove.
http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=26186

To putovanje ima za Benedikta XVI. posebno značenje jer je Španjolska od zemlje duboko ukorijenjene u kršćanstvo postala “antiklerikalna s agresivnim sekularizmom”, kakvom ju je ocijenio papa tijekom leta u zrakoplovu. Antiklerikalizma koji je sada na djelu usporedio je s onim koji je vladao 30-ih godina prošloga stoljeća, uoči građanskoga rata. To je nazvao novim sukobom vjere i suvremenosti.

– Na zapadu i u Europi potrebna je obnova vjere, a svaka zapadna zemlja na specifičan način proživljava taj problem – rekao je papa.

http://www.vecernji.hr/vijesti/papa-spa ... nak-212544

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

http://www.youtube.com/watch?v=G2VIFVcd ... _embedded#!

http://www.youtube.com/watch?v=_QfRd8kY ... re=channel

Vrh

PostPostano: Uto stu 09, 2010 20:44 

Meni je najbolja ova:
Slika

Vrh

PostPostano: Uto stu 23, 2010 19:35 

alberik je napisao/la:
Meni je najbolja ova:

Zašto baš ta?

Vrh

PostPostano: Uto stu 23, 2010 22:29 

adrijana je napisao/la:
alberik je napisao/la:
Meni je najbolja ova:

Zašto baš ta?

Jer su hodočašća izvanredan fenomen, a ta fotka baš evocira tu povijest. Tu je pelerina (peregrinatio) školjka i križ sv. Jakova, fale mu samo štap i čuturica za vodu od tikvice da bude po propisu :) Osim toga i ja volim takva putovanja.

Ivan Pavao II. u istom izdanju- http://www.gettyimages.com/detail/89662 ... on-Archive

Evo još nekih:

Slika

Slika

Vrh

PostPostano: Uto stu 23, 2010 22:31 

Slika

Slika

Vrh

PostPostano: Čet stu 25, 2010 12:12 

Čini mi se da tradicionalno oblačenje nije bilo jedno od osnovnih nakana apostolskog posjeta već podrška onim snagama u Španjolskoj koji se opiru agresivnom sekularizmu. Činjenica je da vidjelo mnoštvo Španjolaca koji se ponose svojom vjerom i kršćanskim korijenima, no očito je vjera mnogih bila "običajnog karaktera" kad je u vrlo kratkom roku Španjolska postala zemlja koja prednjači u uvođenju raznoraznih "sloboda", odnosno tek sada treba naći model kojim se može oduprijeti tom pritisku odnosno naviještati Evanđelje u nepovoljnijim uvjetima.

Vrh

PostPostano: Čet stu 25, 2010 17:01 

Barnaba je napisao/la:
Čini mi se da tradicionalno oblačenje nije bilo jedno od osnovnih nakana apostolskog posjeta već podrška onim snagama u Španjolskoj koji se opiru agresivnom sekularizmu. Činjenica je da vidjelo mnoštvo Španjolaca koji se ponose svojom vjerom i kršćanskim korijenima, no očito je vjera mnogih bila "običajnog karaktera" kad je u vrlo kratkom roku Španjolska postala zemlja koja prednjači u uvođenju raznoraznih "sloboda", odnosno tek sada treba naći model kojim se može oduprijeti tom pritisku odnosno naviještati Evanđelje u nepovoljnijim uvjetima.

Slažem se, jedino bih dodao da mislim kako tamo nisu Zapaterovi dobili izbore tako što su najavili te stvari, nego socijalnu pravdu, posao za sve od čega se naravno ne ostvari gotovo ništa, ali zato glasači kao kompenzaciju dobiju ono što nisu htjeli. Sve to što je u Španjolskoj sprema se i nama, tu će se to opravdavati time što moramo u EU, a ne možemo protiv tih standarda.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata