Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 18:28

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 409 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned stu 07, 2010 09:23 

Domenika je napisao/la:
Oho, toliko puta sam dobila prakljaćom po turu, još je i danas osjećam, i to je najučinkovitije
odgojno pomagalo svih vremena.
Tvoje drugo pitanje za češagiju, to je ona metalna četkica, kojom se Doratu dotjeruje frizura
kad pođe na Lički dernek :D ...

Medo štreberu, samo nastavi tako i morat ćemo oformiti prvu klupu. :roll:

Ajde hitni jednu svoju staru rič, da je izučemo iz naftalina.

Ma znaš što mi nije jasno s obzirom na ove nove izraze i to, kako ćemo sutra da bi bili "in" nazivati npr. paripa (kad smo već kod dorata), griblju, strniku, kurdelu, guću...........

Vrh

PostPostano: Ned stu 07, 2010 22:06 

Tirsa je napisao/la:

Medo štreberu, samo nastavi tako i morat ćemo oformiti prvu klupu. :roll:

Ajde hitni jednu svoju staru rič, da je izučemo iz naftalina.

Ma znaš što mi nije jasno s obzirom na ove nove izraze i to, kako ćemo sutra da bi bili "in" nazivati npr. paripa (kad smo već kod dorata), griblju, strniku, kurdelu, guću...........

Hej Tirsa, ma nisan ti ja za prvu klupu, ajd bar me u drugu stavi, jer zbog mene štrebera
cili razred dobit će po glavi :wink: ...
Za biti "IN" zaboravi paripa, jer ga više neće ni biti, a kar i đandinera, i orma Doratova, komoć i štrange,
još se mogu naći u oronuloj izbi mojega dida, staroga kovača, kojemu više na potkivanje paripa,
nitko ne navraća. A i griblje se više niti ne naslućuju, i nitko nezna dokle je ćija međa, u napuštenim docima
i škaljevitim podvornicama, po kojima jedino strnika reste. Kurdelu moraš dobro čuvati, jer je nema nigdi kupiti,
i dobro triba na nju pripazit, kad sumprešavaš guću i ređipete :D ...
Dakle prpošna Tirsa, gore navedene imenice, naprosto se ne mogu zaminiti sa nikakvim novotarijama,
jer one su same po sebi IN...i svaka šminka samo bi ih obatalila.
Baš mi je ugodno ćakulati s tobon, ako si pošla spat...bila ti laka noć :) ..

Vrh

PostPostano: Pon stu 08, 2010 07:52 

Tirsa je napisao/la:
Dakle, da se mi vratimo na tvoj teren, ima li u tvojoj jazbini kakva prakljača iza vrata?

Gol u gostima vrijedi dva ha. :mrgreen:
Ma mene ti žena tuče samo kad zaslužim i to valjkom za tijesto. :oops:

Vrh

PostPostano: Pon stu 08, 2010 17:03 

Domenika je napisao/la:
gore navedene imenice, naprosto se ne mogu zaminiti sa nikakvim novotarijama ..

Što san starija sve su mi draže ove riči i sve više ih korisitin, ne znan je li se to kod mene pojavila mudrost u tragovima :roll: ili mi se javlja još uvik (ajmo reći) mladenački bunt protiv globalizacije i verbalnog imperijalizma. Kako god bilo volin svoje riči.

E ako se tebi bidnoj dogodila kakva škoda suprežajujći, pa ti se kurdela zapalila, ima kod nas na četiri kantuna. Svašta lipog tamo ima i rakama i kurdele i botuna. :P

Vrh

PostPostano: Pon stu 08, 2010 17:07 

Benjamin je napisao/la:
Ma mene ti žena tuče samo kad zaslužim i to valjkom za tijesto. :oops:

Blago tebi, tebe ima ko i istući :mrgreen: nema veze što je svaki dan, al jopet, nije te tuđa istukla, nega tvoja :D

A i ne moraš puno misliti jes što žbalja ili nisi, ko istuče znaš da jesi, a ako kojin slučajon ne istuče znači da nisi. Sam ne mariš puno mislit :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Uto stu 09, 2010 08:52 

Tirsa je napisao/la:
Blago tebi, tebe ima ko i istući :mrgreen: nema veze što je svaki dan, al jopet, nije te tuđa istukla, nega tvoja :D

Kad te ovako čitam ispada sve nešto ono kao da je meni to s kruške palo. Pa nije to baš tako. Kad sam se ženio onda sam se dobro potrudio naći ženu s dobrim udarcem. Prošao sam sve bejzbol i golf klubove ali ništa. Moje srce ustreptalo je tek na aparatu u luna parku kad je moja današnja žena tako šakom spucala onu vreću za boksanje da su se sve lampice upalile a onda aparat pregorio. Reko...to je ta. Prodano.

Vrh

PostPostano: Uto stu 09, 2010 20:52 

Tirsa je napisao/la:

Što san starija sve su mi draže ove riči i sve više ih korisitin, ne znan je li se to kod mene pojavila mudrost u tragovima :roll: ili mi se javlja još uvik (ajmo reći) mladenački bunt protiv globalizacije i verbalnog imperijalizma. Kako god bilo volin svoje riči.

E ako se tebi bidnoj dogodila kakva škoda suprežajujći, pa ti se kurdela zapalila, ima kod nas na četiri kantuna. Svašta lipog tamo ima i rakama i kurdele i botuna. :P

Hahahaaa...baš mi se pridrla šotana od rakama, a i kurdele nisu najbolje, botuni popadali,
pa eto mene na četiri kantuna u nabavku :D .
A to da voliš "svoje" riči, da doživljavamo ih kao svoje, a najmanje su naše Hrvatske,
sve su to tuđice...turcizmi, talijanština i koješta drugo, zato nam izvorna Hrvatska rić,
i djeluje smišno, (kao) tuđe i neprihvatljivo.
E neću puno mudrovati, evo me čekaju gargaše..(znaš li šta je to)...i moram na posa :D
Laku toć Tirsa...

Vrh

PostPostano: Čet stu 11, 2010 18:26 

Benjamin je napisao/la:
Kad te ovako čitam ispada sve nešto ono kao da je meni to s kruške palo.

:roll: E pa nije :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Čet stu 11, 2010 18:28 

Domenika je napisao/la:
evo me čekaju gargaše..(znaš li šta je to)...i moram na posa :D
Laku toć Tirsa...

Laku noć, pripazi na te gargaše, da ko slučajno ne sidne na njih
:D

Vrh

PostPostano: Pet stu 12, 2010 14:39 

Slika

Vrh

PostPostano: Sub sij 22, 2011 01:01 

Pošto je ovo tema koliko vidim u uvodu za razmjenjivanje misli, iskustva, trenutnih nadahnuća i raspoloženja ja sam stavio 2 pjesme koje nekad volim slušati:

Enya - Evening Falls

Večinom slušam samo 80-te pa sam našao nešto laganije za forum što vjerojatno nitko nije čuo.

New romantique - Shy Like An Angel

Vrh

PostPostano: Sub sij 22, 2011 13:09 

Mihael je napisao/la:

Odlična mi je Enya. Prekrasan glas.
Jedino mi je žao što joj većina pjesama ima neki melankolični prizvuk, tebi to ne utječe na raspoloženje?

Meni nekad da...

Evo jedne koja mi se svidjela u zadnje vrijeme:
Tracy Chapman - Talking about a revolution

Vidim po komentarima na youtubu da neki misle da je Tracy muško, a priznajem da sam i ja to prvo pomislila. :oops:

:mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sub sij 22, 2011 13:57 

adrijana je napisao/la:
Mihael je napisao/la:

Odlična mi je Enya. Prekrasan glas.
Jedino mi je žao što joj većina pjesama ima neki melankolični prizvuk, tebi to ne utječe na raspoloženje?

Meni nekad da...

Ja ju rijetko slušam, a kod nje mi smeta muzička podloga koja je dosta na isti kalup izuzev ove pjesme u kojoj se ističe njezin vokal. Inače, ja sam sav u 80-ima, jer ovo što se danas sluša većinom nema veze s glazbom, ali dobro ukusi su različiti.

Vrh

PostPostano: Sub sij 22, 2011 23:38 

Mihael je napisao/la:
Ja ju rijetko slušam, a kod nje mi smeta muzička podloga koja je dosta na isti kalup izuzev ove pjesme u kojoj se ističe njezin vokal.

Taj stil je celtic ili ethnic fusion, a žanr se zove New age... :lol:
Nešto po uzoru na stari keltski, tj. poganski.
Ali ima nečeg starinskog, plemenitog u sebi.

Citat:
ovo što se danas sluša većinom nema veze s glazbom

Ima, ima, samo je teže naći... Evo jedne američke poskočice:

Norah Jones - Long way home

Vrh

PostPostano: Ned sij 23, 2011 01:47 

adrijana je napisao/la:
Ima, ima, samo je teže naći... Evo jedne američke poskočice:

Norah Jones - Long way home

Baš slušam i gledam. Lijepo, lijepo.....

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 409 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata