Citat:
Alojzije je napisao/la:
Ok ok ma znam i ja da je to tako ali ipak volim optimizam , ako je moguće gledati stvari s ljepše strane iako nisu lijepe (ma znaš ono čaša je napola puna ) . Imam jednog kolegu koji je zapao u depresiju jer sve gleda crno..............

Citat:
sneni je napisao/la:
Od svog populacijskog rasta Europe od 1990. 90% je islamska emigracija. Francuska, dakle, ima stopu fertiliteta 1.8 promila , a muslimani u Francuskoj 8.1. Južna francuska povijesno gledano jedna od regija s najviše crkvi u svijetu sad ima više džamija nego crkvi.30% stanovništa ispod 20 godina su muslimani.
U većim gradovima poput Nice, Marseillesa, Parisa taj broj je narastao na 45%. Do 2027 godine1 od 5 Francuza bit će musliman. U samo 39 godina Francuska će biti islamska republika.U zadnjih 30 godina u VB je broj muslimana narastao sa 8200 na 2,5
milijuna.
Citat:
Wikipedija Zemljopis Hrvatske:
Demografska se struktura nakon Domovinskog rata pogoršava sve jače i jače. Prirodni priraštaj je doživio velik poremećaj. Znatno je veća stopa smrtnosti ili mortaliteta u odnosu na stopu rodnosti ili nataliteta.
Hrvatska je proživjela demografsku tranziciju poput većine razvijenih zemalja. Ona se odvijala brzo, pogotovo njena druga etapa, pa Hrvatska nije uspjela napraviti veću eksploziju stanovništva tijekom svoje povijesti.
Ostali trendovi koji potiču pad broja stanovništva jesu i smanjenje broja sklopljenih brakova, kao i smanjenje fertilnog kontingenta (broj žena u starosnoj skupini od 15 do 44 godine).
Najbolji pokazatelj budućnosti stanovništva je dobno-spolna struktura (tzv. "piramida"). Ona je u Hrvatskoj gotovo obrnuta naglavačke, što pokazuje starenje i odumiranje stanovništva. Najbolji tip je piramida sa širokom bazom (najveći postotak čine mlado stanovništvo) i uskim vrhom (mali postotak starog stanovništva). Sve nepovoljniji trendovi procesa senilizacije stanovništva vode k smanjenju radnog kontingenta što ne uzrokuje samo demografske, već i ekonomske probleme.
Alojzije u našem slučaju čaša je prolivena dok je drugome obilno napunjena gledao ja na to crno,bjelo ili zeleno.