Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 22:50

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Ned sij 09, 2011 14:46 

naravno da je potrebno, ali kako 'dovuć' ljude...
prije par godina dok sam se udavala, išli smo na zaručnički tečaj.. tamo su dolazili mladi zaručnici i iz svega se toga ismijavali... bilo im je dosadno sjediti tamo sat vremena, jedva su čekali potpis i da odu!
a da ne spominjem smijeh vezan uz prirodno planiranje obitelji, i ostale "smiješne" i "zastarjele" teme koje "trubi" Crkva!

nažalost uvijek se sve vrti odo 50-ak istih ljudi...

u susjednoj župi župnik ima namjeru osnovati Župsku obiteljsku zajednicu, gdje će okupljati obitelji : "sve obitelji koji žive temeljne vrijednosti izrečene u Svetome pismu i koje žele aktivnije sudjelovati u pastoralnom životu naše župne zajednice. Ta zajednica bila bi pokretač i nositelj jednoga novog aktivnog duhovnog zamaha u našoj sredini!" (Iz pisma župnika svojim župljanima koje je davao kod blagoslova obitelji!)

po meni, mislim da na red stupamo mi, da svojim životom, svjedočanstvom života, privučemo, zainteresiramo ljude na dolazak na takve susrete, radionice, kateheze...

Vrh

PostPostano: Sri sij 12, 2011 19:47 

Meni je potpuno nejasno kada je to Crkva zaključila da vjernici više ne idu navjeronauk.
Zadnja grupa koja je postojala je "Studenti i radnička mladež"
Što fali grupi "Oni koji se biše ne osjećaju mladima da bi išli u grupu Studenti i radnička mladež".
Jel to neki službeni dokument u kojem piše "nakon 30-te godine više se ne obvezuje vjernik ni na koji način pohađati župni vjeronauk".

Hoću ići na vjeronauk!

Vrh

PostPostano: Sri sij 12, 2011 20:05 

po meni je stvar ta-da se vjeronauk ne održava po župama..bar u onima koje su oko mene, nema ni vjeronauka, ni nikakve biblijske grupe, postoje nekoliko molitvenih zajednica , ali to nema veze s župom/župnikom, odnosno on ih ne organizira i ne vodi!

Vrh

PostPostano: Sri sij 12, 2011 20:16 

Ja hoću reći da nikad u životu nisam čuo niti jednog svećenika koji govori raspored vjeronauka (napamet pišem)
1. osnovne četvrtak 17:00
2. osnovne srijeda 17:30
...
4. srednje srijeda 21:00
studenti i radnička mladež utorkom 20:00 (tako je bilo kod mene)
svi ostali petkom 20:00

Jel to nikad nikome nije palo na pamet da postoje i ostali koji bi išli na vjeronauk?
I neću da se to zove tribina, molitvena grupa, bilblijska grupa, ... hoću da se zove vjeronauk! Što fali!

Vrh

PostPostano: Čet sij 13, 2011 10:17 

Hoću i ja na vjeronauk. Na tribine i u neke grupe već idem, bila sam uključena i u one kateheze za roditelje prvopričesnika i krizmanika kao što sam napisala, ali to nije to. Na kraju sam se upisala na Dopisnu teologiju. Kad počne nakon Uskrsa, prenijet ću iskustva :D

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata