Citat:
Da vidim tko u ovoj zemlji ima petlje reći da treba ukinuti financiranje Katoličke crkve, a ne i židovskih zajednica!
Nemam petlju za to.
Imam petlju za rec da se ukine dotiranje svih vjerskih organizacija. I onda kao clan izvoli pa placaj. Porezima, milodarima... Maticne "kuce" (npr. Vatikan) neka potpomažu. Alo... Kolicina nekretnina je enormna, pogotovo kod katolicke i pravoslavne crkve u Hrvata, prihod od najma. I opet im oporezit prihode.
Citat:
Ili da država ne treba obnoviti koju u ratu srušenu pravoslavnu crkvu novcem poreznih obveznika
U ratu da. Država bi trebala biti dužna obnoviti sve što je u ratu srušeno, zapravo obe države bi to trebale. Financirat gradnju novih zdanja poput HBK, ne.
Citat:
Kažu da katolički vjeronauk treba izbaciti iz škola. Odnosi li se to i na islamski i pravoslavni? Ili je samo katolicizam glavni problem?
Naravno da se odnosi. Neka vjernici idu u svoje crkve uciti ono sto trebaju uciti o svojoj vjeri. U skoli bi mogli imati npr etiku kao OBAVEZAN predmet.
Citat:
Rado ću pristati da mi država nametne plaćanje crkvenog poreza, ali ako mi dade slobodu da se izjasnim pristajem li na to da od mojeg poreza plaća kojekakve udruge protiv čijeg sam djelovanja potpuno, ili da od mojeg poreza financira gay pokret, ili da od mojeg prireza pomaže privatni nogometni klub Dinamo Zagreb, da podupire antikulturu i kazališne projekte koji neskriveno promoviraju gay pokret ili gender ideologiju.
Izvoli se izborit. Ljudi se bore za svoja prava. Gay pokret se za svoja uspio izborit, barem pred ocima zakona.
Citat:
Kad god se u povijesti potezalo pitanje da društvo treba "jeftinu Crkvu", obično su iza toga stajali interesi visokih izvancrkvenih krugova koji su se "napalili" na crkvenu imovinu.
Baš me zanima kojim putem je Crkva došla do svoje crkvene imovine kroz stoljeca..?
Citat:
Reformacija je najbolji primjer, osobito slučaj engleskog kralja Henrika VIII. Crkvenu imovinu su zaplijenili, ali je nisu podijelili sirotinji nego zaplijenili i pojeli.
Kao sto je crkva pljenila i konsificirala imovinu ljudi koji su optuživani i pogubljeni kao vještice?
Ne vidim u cemu je problem. Nitko od nas nije svet. Ali volimo bacati kamenje prvi. Crkva kroz povijest prva nije bila sveta, cak stoviše, bila je ogavna i licemjerna... Uz određene iznimke naravno.
Citat:
No, nemojmo se zavaravati: duh koji je Stepinca otjerao u zatvor i danas je živ i djelatan.
Koji je to duh?