Citat:
Hvala ti na ovome što si napisao raduje me da planova ima i da se tribina već održavaju po Zadru.
Možda bi uz ove planirane aktivnosti trebalo razmisliti o organizaciji nekog vida "disputacija" na kojima bi se konkretno i ravnopravno na znanstvenoj osnovi raspravile stvari između dvije strane.
Prijedlog uopće nije loš. Gledao sam nešto slično na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=stS4eveIbQQCitat:
Što se tiče stranice najveća mi je zamjerka nepreglednost sadržaja. Čini mi se da teme nisu na mjestu gdje bi sadržajno trebale biti.
E to je jako teško postići, i par puta smo za početak već preslagivali. Ne znam da li si kad radio ili surađivao u izradi vjerske web stranice; vjeruj nije jednostavno, naročito u djelu koji spominješ. Naime mnoštvo naslova nije jednoznačno već višeznačno tematizirano. Da bi se to zadovoljilo ime rubrike bi nekada trebalo sadržavati 10ak riječi - što je tek onda nepraktično i nepregledno. Bit će bolje.
Citat:
Na stranici i lijevo i desno ima dosta praznog prostora u koji se može smjestiti i drugačiji tematski sadržaji.
Za home page za sada bolje da je tako, nego da imamo topografski preglednik. Kad se nešto otvori, ostaje prazan prostor samo s lijeve strane, što je i opet dobro, jer kada je tekst preko cjelog ekrana zna izgledati prezgruvano pa time zamarati i oko i pažnju. Nek bude malo lufta.
Citat:
Npr teme bi bilo dobro razvrstati i po principu demonstratio religiosa, demonstratio christiana i demonstratio catholica.
Ni to nije loš prijedlog, može se i tako urediti.
Citat:
Kao odlične tekstove izdvoio bih ove:
Je li religija proizvod ljudskog uma?
O spasenju nekatolika
Presveto Trojstvo - sažeti osvrt
Katolici su idolopoklonici? Ne, nego protestantsko vjerovanje protuslovi Bibliji
Baš mi je drago, jer su sva četiri teksta od 4 različita autora.
Citat:
Ima i onih koje smatram ponešto manjkavim ali ne bih o njima sada jer smo o prije raspravljali kritički a sad bi za promjenu afirmativno.
Svakako da ima i manjkavih. Slobodno ti daj napiši kojih, neće nam pasti kruna s glave. Može se dopisivati i kritički pozitivno ili što ti kažeš afirmativno, što prethodno nije bio slučaj. Napišeš što je manjkavo - i ako je to objektivno i konstruktivno (i izvedivo) - mi to uvažimo i zapravo nam pomogneš.